Автоимунен тиреоидит на Хашимото (12)

• 70 518
  • 811
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Прасунчо  Hug Hug

# 196
  • Пловдив
имам леко притеснение,имах одеве леко зацапване-кафеникаво,и леко ми е некомфортно в долната част на корема,все едно ще ми идва.
на прегледа в вторник доктора само точица ми показа,каза че е рано за сърдечна дейност,сега трябва да съм в 6 или 7 седмица,каза ми ако около датата на следващия цикъл прокървя само тогава да пия дуфастон.но до датата на цикъла ми има 11 дена.
незнам какво да си мисля,мъчи ме въпроса ,че ако примерно няма зародиш за какво да пия изобщо дуфастон,сестра ми лятото го пи и въпреки това се оказа кухо яйце и направи спонтанен аборт към 8,9 седмица.

# 197
имам леко притеснение,имах одеве леко зацапване-кафеникаво,и леко ми е некомфортно в долната част на корема,все едно ще ми идва.
на прегледа в вторник доктора само точица ми показа,каза че е рано за сърдечна дейност,сега трябва да съм в 6 или 7 седмица,каза ми ако около датата на следващия цикъл прокървя само тогава да пия дуфастон.но до датата на цикъла ми има 11 дена.
незнам какво да си мисля,мъчи ме въпроса ,че ако примерно няма зародиш за какво да пия изобщо дуфастон,сестра ми лятото го пи и въпреки това се оказа кухо яйце и направи спонтанен аборт към 8,9 седмица.
Не искам да те плаша, но не е шега работа, веднага отиди на лекар не чакай!!!При първият ми аборт прокървих леко и беше петък, отидох чак в понеделник на лекар и беше вече късно, направих спонтанен аборт след 2 дни, вторият път само една сутрин имах леко зацапване и после никакво някъде към 7-ма седмица беше и в 9-та седмица отидох на преглед и плодът нямаше сърдечна дейност и .... мисед.

# 198
  • Пловдив
dianach  но по принцип лекаря при леко започване може ли да го спре,и това което ме мъчи вътрешно е дали може да се разбере дали има смисъл да се задържа ?

# 199
dianach  но по принцип лекаря при леко започване може ли да го спре,и това което ме мъчи вътрешно е дали може да се разбере дали има смисъл да се задържа ?

Добре де, нямаш ли му джи-ес-ема на доктора, да му звъннеш веднага, за да разбереш какво да правиш? На мен при същата ситуация ми предписаха Но шпа - помагало за болка и за задържане при бременност, но всеки случай си е индивидуален. Аз винаги съм звъняла да питам какво да правя на минутата, не губи време! Hug

# 200
  • София и там където не се пуши
niko11 ми питай лекаря си. Зависи от зацапването, аз също имах леко зацапване и казаха, било нормално, защото се разтягала матката. Тежестта също чувствувах, ами за твое спокойствие пий но-шпа. Пие се три пъти на ден. Дори да е нещо кухо и така нататък, ами трябва си лекар във всички случаи.

# 201
  • София
Задължително на лекар. Ще ти изпишат нош-па и прогестеронов препарат - Утрогестан или Дуфастон, за да помогнат на сакчето да се задържи. Не винаги причината за зацапването е отлепяне и не винаги отлепянето се дължи на кухо яйца или генетичен проблем. Ако е генетичен проблем, Утрогестана няма да помогне, пише го и в листовката му; ако обаче причината е друга (например при мен имаше мъничко зацапване пуснахме изследване на прогестерона, оказа се нисък и ми изписаха Утрогестан - и всичко е наред). Гинеколожката ми ме прати на изследване на прогестерона още преди да ми се появи зацапването, само като разбра, че съм с Хашимото, каза да си го пусна, защото това е хормона, който "пази" бременността и при нас, с проблемните хормнони, не е ясно дали ще е достатъчен.
Така че в никакъв случай не се оставяй така лесно, не си позволявай да загубиш без да си опитала всичко. Успех!

# 202
  • Пловдив
благодаря за съветите,по принцип аз имам един спонтанен аборт ,който стана на датата на следващия редовен цикъл-8,9седмица,последва кюртаж,нищо не бях пила,след това имам една успешна бременност-при нея при установяване на бременността пих 15 дена само дуфастон и нямах проблеми.
преди една година и на мен ми го откриха хашимото,но на гинеколога му споменах онзи ден че може заради хормоните на жлезата да имам проблеми с бременността ,той ми вика едва ли.май ще го сменям.
на последния преглед каза ако получа някакво кървене да пия дуфастон,мога да му се обадя и предполагам че това ще каже,понеделник ще ида на преглед,но при друг-аз затова питах из нета и засега съм се спряла на д-р Паскалева
иначе в момента няма нищо ,след вчерашното малко зацапване -нямаше повече,но аз и тези дни малко се поизморих,цял ден навън  с малкия,все права

# 203
Сменяй го този гинеколог, ама че е некомпетентен!  ooooh! Хормоните на щитовидната жлеза са много тясно свързани с половите хормони - това моят гинеколог ми го обясняваше , но аз не мога добре да го обясня, защото не съм доктор.

Пий но-шпа и гледай да си почиваш, буквално, на мен докторката след такова зацапване ме посъветва да лежа две седмици, като през повечето време лежа наляво. И се консултирай с наистина добър специалист-гинеколог!

# 204
Здравейте!!! Тук виждам, че повечето, които сте от София, ходите при д-р Тодорова. На мен ми препоръчаха като добър ендокринолог д-р Стефанка Златева, която била пенсионирана вече и преглеждала в Полимед. Някой има ли някакви впечатления от нея?
И друго да споделя - мисля да се запиша на курс по йога към този Здравен център Дар, било за начинаещи и ако има някой желаещ да ходим заедно да драсне едно съобщение!
Успешна седмица на всички!!!

# 205
Видяхте ли за косопад какво трябвало Laughing
http://www.dar-center.com/article/?article=1358

Вижда ми се твърде лесно, за да е вярно.

В тази връзка - когато си правите масаж на главата с разните ампули и мазила, не се ли оскубвате. Имам чувството, че ще ми оголее главата, толкова косми остават по пръстите.
Или аз нещо правя не както трябва newsm78

niko11, как си? Дано е било лъжлива тревога Hug
Зарязвай работа, домакинство, тичане насам-натам и лягай в леглото. Мъжът ти да поеме грижите по детето. Ако имате и роднини наблизо, включвай ги без колебание - ограничи движението и се пази от претоварване за известно време!

ПП. А какви са цените в центъра? никъде не видях информация.

# 206
  • Пловдив
Дали наистина е толкова лесно? От солта няма ли да щипе? А видя ли, че можело и с преварена урина? Ух, гадост, нокога не бих пробвала .

# 207
  • София
Момичета, привет. Да ви се оплача, днес си взех резултатите от изследването, което правих в петък. Ами ТСХ-то ми е 0.010 при долна граница 0.34. Направо се чудя какво да правя. Средата на ноември беше 4.2 и ми увеличиха дозата на Л-тироксина (ние целим забременяване). Декември беше паднало до 1.8 и намалихме малко дозата. Да му се не види.... Аз на 30-ти съм на лекар, но още от утре почвам да пия по-малка доза.

setibeti
, къде е този център Дар, къде се намира? Аз отдавна се каня да ходя на йога, но все не намирам нещо, което да ми е удобно като място.

# 208
Zazzy, центърът е зад Славейков, но упражненията по йога се провеждат в съботните дни на стадион Васил Левски в някаква зала. Този курс е 11 седмици и струва 85лв.  - аз се обаждах да питам, че в сайта наистина не пишат цени.

# 209
  • Пловдив
Здравейте,днес бях на гинеколог каза че засега с бебето всичко е ок,увеличи ми дозата на дуфастона на 3по1 ,ношпа д апия и аспирин ми изписа,но не ми обясни за какво е той?утре ще отида и при друг гинеколог да видим той какво ше каже.
четох по форумите че някой гинеколози го изписват аспирина ,но пак не разбрах за какво точно,една жена беше писала ,че за задържане на сакчето.
а по други теми все пишат че  е вреден през бременността
следващите 10 дена ще са ми напрегнати,хич не ми иска да преживявам пак кюртаж ,ако стане лошото де.,миналия беше преди 4 години,но още го помня все едно беше вчера Sad
ще гледам да мисля позитивно,най много сила за това ми дава малкия ми сладур Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт