Помощ! Агресивни бездомни кучета.

• 46 559
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
  • София
да

# 676
  • Stuck in a moment
http://www.btv.bg//story/39206240-Obshtinari_Shte_ima_promyana_v … ni_lyubimtsi.html
Най-вероятно ротвайлерът нахапал 10-месечното бебе ще бъде умъртвен.

Силно се надявам това да стане, за да няма повече пострадали и за да си вземат най-накрая бележка всички безсъвестни стопани.
Гледала съм как в една от сериите на "Animal police " или cops(което се използва широко от защитниците на бездомни и домашни животни като "Вижте там колко са добри") , определиха едно големичко куче за агресивно, само защото не желаеше да сподели със служителката играчка(или бисквитка), когато тя се опитваше да му я вземе. Решиха, че ще го евтаназират.

# 677
http://neverojatno.wordpress.com/2010/04/22/uhapa/

Всичко написано на тази страница е художествена измислица и не отговаря на действителността.

Обаче не се сдържах Grinning

# 678
Някой би ли ми дал линк към темата за бездомните кучета в другите държави, че нещо не я намирам...

Благодаря!

# 679
Мислех да покажа този клип в темата ''Жестокост към куче'',но понеже я заключиха ще го покажа тук(ако не си е на мястото,изтрийте мнението ми).Макар в този клип да не пострадват кучетата,8 годишно дете се забавлява  Shocked http://www.facebook.com/video/video.php?v=1449732923258&ref=mf

''Да не се гледа от деца и хора със слаби сърца.Осем годишно момче подстрекавано от своя баща,убива диво прасе и се забавлява,не вярвах че някои може да учи децата си на такова нещо!!!''

.Ако имате сили разгледайте и снимките http://www.facebook.com/pages/Zaedno-sresu-nasilieto-nad-zivotni … e/108482009173242
Ето защо за мен животните са най-искрените същества.
п.с.-Отново казвам:Ако не си е на мястото,мнението ми,изтрийте го. Peace

# 680
Както е написал един съфорумец от Дог.бг
''И най-кроткото животно,в ръцете на садист и изрод,може да стане агресивно и зло.''
Отговор ''То и най-кроткото дете попаднало в такава среда и ръце,няма какво друго да стане освен агресивно-зло!''
И двете са истина за жалост...Моля ви,не учете децата си на това.Насилието не е забавно!

# 681
Както е написал един съфорумец от Дог.бг
''И най-кроткото животно,в ръцете на садист и изрод,може да стане агресивно и зло.''
Отговор ''То и най-кроткото дете попаднало в такава среда и ръце,няма какво друго да стане освен агресивно-зло!''
И двете са истина за жалост...Моля ви,не учете децата си на това.Насилието не е забавно!
Болни, тежко болни хора!

# 682
  • София
Има един град в България, в който има изолатор за кучета и двама мъже, които обикалят с една  Уазка и прибират бездомни кучета. Не агресивни бездомни, а бездомни само. Виждала съм го с очите си. Сприра- взимат спящото до заведение на центъра на града куче и го карат в изолатора (това къде го карат го разбрах като се поразрових в нета). Там стои една седмица, където ако има собственик може да си го потърси. В града рядко се срещат бедомни кучета.
Това е незаконно,само да вметна...

За мен НЯМА ЗНАЧЕНИЕ, че е незаконно. Важното е, че върши работа. А законно ли е кучета да нападат хора или дори да ги плашат?

# 683
...

За мен НЯМА ЗНАЧЕНИЕ, че е незаконно. Важното е, че върши работа. А законно ли е кучета да нападат хора или дори да ги плашат?

Не, не е законно. Наемаш си адвокат и може да осъдиш кучето, което те е уплашило с обществено мъмрене. Но, както разбрахме, за теб НЯМА ЗНАЧЕНИЕ, че е незаконно, така че въпросът ти е лишен от смисъл.

# 684
Глутницата пред нас вече на нарастна на 9 песа...всички са по-големи от детето....а има и една къща на клошари,където живеят поне още толкова и които си прескачат оградата в търсене на храна....непоносимо е....засега само ни лаят и бягат след нас...дали това е агресия?Или пак нямам основание да подам сигнал?

# 685
Глутницата пред нас вече на нарастна на 9 песа...всички са по-големи от детето....а има и една къща на клошари,където живеят поне още толкова и които си прескачат оградата в търсене на храна....непоносимо е....засега само ни лаят и бягат след нас...дали това е агресия?Или пак нямам основание да подам сигнал?

Трябва да подадеш сигнал За мен това си е агресия и тези помяри като нищо могат да ухапят някой
А това дали ще дойдат да ги приберът е друг въпрос,но поне опитай

# 686
  • софия
Според Екоравновесие не е агресия. Лаят не е проблем. Трябва да са доказано агресивни, т.е. захапали 2-3, които превъзмогвайки страха и проблемите имат медицинско и т.н. #Cussing out

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 15:22 от zvanche

# 687
Мили дами, ако така се съюзите и срещу педофилите, клошарите (които наброй са дори може би повече и от кучетата), убийците (които, реално погледнато, са в пъти по-голяма заплаха от кучетата - бивш педофил няма!) и пр., цена няма да имате.
Няма да ви съдя, защото ви разбирам - само думичката "майка" е нужна да се каже, за да се подразбере за какъв човек говорим. НО! Взимането на крайни мерки като отрова, за да умрат кучетата бавно и болезнено, е просто потресаващо! Нали и дечицата лапат от земята? Не само вашето дете бихте могли да убиете. Смятам, че и коментарите относно това, че кучетата пишкат и акат по полянките, по които играят децата, също са неуместни. Не веднъж, не дваж съм била свидетел на това как майки държат децата си да пикат и акат по разни полянки, градинки, че и по плажовете на морето. Е, това какво е? Хайде, всяка тук да каже с ръка на сърцето си, че не е държала детенцето си, за да пишка НАВЪН или ако го е направила, то след това е взела лайното и го е хвърлила, че не е изхвърляла фаса си в тревата и разни обелки. И какво значи да няма кучета по парковете? Ама моля ви се, къде е казано, че парковете са само за майки и деца? И аз съм против стопаните, които пускат кучетата си без надзор, но съм имала лична случка, в която една майка най-спокойно си пушеше и си клатеше краката, клюкарствайки с една съседка, а през това време детето й буквално се хвърли върху моето куче. Без да попита дали може да го погали. Имаше късмет, че кучето ми наистина НЕ напада хора и че съм се научила да разпознавам сигналите, които ми изпраща чрез тялото си, за да разбера дали е нервен, дали му е приятно това дете и т.н. И невинаги мога да си позволя да отида надалеч, за да не съм близо до майки с деца, защото, виждаш ли, има абсурдните индивиди, които само при вида на куче без надморник ще ми извадят огнехвъргачка. Абсолютно винаги съм гледала да разхождам и пускам да тича кучето си, което е огромно, възможно най-далече от майки с деца. Мисля, че е достатъчно. И той има нужда от социален живот, от тичане и свобода.
Напоследък зачестяха случаите на нападнати деца, и въобще хора, нападнати от кучета, ала колко са случаите на изнасилване, убийства и т.н., след което детето остава травмирано цял живот много по-зле от това да пищи при вида на куче? Мразите ли хората заради тези неща, които пък и ги правят с цел забавление?
Не осъждам и не оневинявам никого, просто попаднах на крайно неуместни коментара.

Поздрави и усмивки Simple Smile

# 688
  • София
Абсолютно винаги съм гледала да разхождам и пускам да тича кучето си, което е огромно, възможно най-далече от майки с деца. Мисля, че е достатъчно. И той има нужда от социален живот, от тичане и свобода.
Нямаше ли някакъв закон, който забранява да се разхождат свободно кучета  независимо дали е далече или не от майките с деца newsm78

# 689
Съгласна съм с всяка една дума в горния пост (този на anita_blake).
Вярно е, че има озлобени животни, които нападат деца, а и хора като цяло. Обаче е и вярно, нека си признаем, има деца, които безпричинно ще хвърлят камък по бездомно куче, което всъщност нищо не им е направило. Така че - антифриз и пр. отрови - хайде, не стигайте чак толкова далеч. Ако има проблем с агресивни бездомни кучета, нека подходящите за това хора го отстранят. Все пак не вярвам никой да няма съвест, после лесно ли ще заспите като знаете, че сте убили животно, било то и някое агресивно куче, което ви лае всеки път, когато минете покрай него?
И за да се застраховам за всеки случай - идеално разбирам какви са чувствата на една майка към едно дете и много добре знам, че всяка една от жените в този форум би се хвърлила и пред влак за детенцето си. Знам, че и моето бъдещо дете, ако бъде нахапано (да чукна на дърво да не става!) и като цяло наранено по някакъв начин - независимо дали от животно или човек - ще искам да направя всичко, за да си го върна на причинителя. Обаче важно е да се гледа реално и сериозно на нещата, а убийството според мен не е решение (още по-малко пък собственоръчното).
Надявам се проблемът с кучетата, които ви притесняват, да се изчисти, но не чрез такива фрапантни мерки като избиване и изтравяне.

Със здраве!

Общи условия

Активация на акаунт