Помощ! Агресивни бездомни кучета.

• 47 531
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
Значи-от мен ако зависеше-тази жена куче нямаше да има изначално-след като не умее, не би следвало да и се разрешава.Защото тя не само към нас е така.
Отделно-докато аз самата гледах куче съм се нагледала на достатъчно картинки, а какви реплики съм чувала... Sick
За жалост има бая хорица който НЕ трябва да имат куче.Е един дядо от квартала.Дядото е ловец,има ловно куче.Та когато кучето трябва да се разходи,дядото си сяда на една пейка и го пуска от повода.Ама не да го пусне и кучето да стой близко за да може да го вижда а кучето буквално обикаля целия квартал.Моята госпожица,проявява агресия към големи кучета.Вчерашната случка беше,че както си се разхождаме на къс повод(защото на това място минават кучета) идва прословутия Арчи(кучото на дядото).Моята почва да се пени,хващам я на ръце за да не я влача а Арчи след нас.Моето ръмжи та се къса,Арчи ни следва.Е?Стопанин на около няма...Както и да е.Арчи си тръгна,ние си продължихме разходката.Лошото тук е,че не само Арчи и дядо му са проблема.Проблемите са навсякъде...  Confused

# 511
Чудесно, а сега за миг си представи, че ти си аз.Сама си на улицата, ден е.Тротоари няма и си на улицата.На един завой излизат 3 кучета.Ти си с две деца, едното е завързано в количка, другото е тежко да го вдигнеш.Едното куче захожда отзад и захапва по-голямото дете за дупето.Другото захапва моята торба/най-елементарно прозрачно пликче с две лопатки вътре за игра.Третото куче само зяпа и се вре в количката на малката, която пък обича кучета и зи завира ръката в пастта му.Третото куче вдигна крак и подпика, докато аз спасявах другото си дете.Очите ми бяха на 15, защото излиза, че аз изоставих едното си дете на чист късмет, за да спасявам другото, на принципа кой е пръв захапан.Ти-как би спасявала двете деца едновременно.Наистина питам.Въобще не казвам защо са тези кучета там и защо са злобнички-коментираме факта, че нападат и то деца.
Та-темата е за това-как да направим така, че да се отървем поне живи, па ако има някой друг шев...здраве да е.Темата е вопъл-помощ.

# 512
Още като видя кучетата,че излизат от завоя и ме подминават( бездомните винаги нападат в гръб) ,съм нащрек . Почти сигурна съм,че ще ги преценя отлично и няма да ги оставя зад гърба ни .Както и да е ,ти питаш за нападението.Хипотетично приемаме,че кучето напада изотзад.Вадя телескопичната палка и го шибвам в ребрата(мисля си,че ако е захапало детето и го ударя по главата челюстта му "ще тракне" още по-силно) . Много е възможно кучето да отреагира и  на момента,в който разгъвам палката,освен ако разгъването не завърши направо с удар.Най-вероятно първия нападнал ще е главатаря .Ако той се разкара,другите ще избягат след него.

# 513
Чудесно, а сега за миг си представи, че ти си аз.Сама си на улицата, ден е.Тротоари няма и си на улицата.На един завой излизат 3 кучета.Ти си с две деца, едното е завързано в количка, другото е тежко да го вдигнеш.Едното куче захожда отзад и захапва по-голямото дете за дупето.Другото захапва моята торба/най-елементарно прозрачно пликче с две лопатки вътре за игра.Третото куче само зяпа и се вре в количката на малката, която пък обича кучета и зи завира ръката в пастта му.Третото куче вдигна крак и подпика, докато аз спасявах другото си дете.Очите ми бяха на 15, защото излиза, че аз изоставих едното си дете на чист късмет, за да спасявам другото, на принципа кой е пръв захапан.Ти-как би спасявала двете деца едновременно.Наистина питам.Въобще не казвам защо са тези кучета там и защо са злобнички-коментираме факта, че нападат и то деца.
Та-темата е за това-как да направим така, че да се отървем поне живи, па ако има някой друг шев...здраве да е.Темата е вопъл-помощ.
Гадна случка.Това с което аз се спасявам в моменти когато куче ме е ''набелязало'' е да клекна и да хвана камък.Пощи всички кучета изчезват моментално.Другото което използвам за да изгоня едно куче е да го гледам право в очите,без да мигам,без да мърдам.Незнам дали тези съвети са найстина ефикасни,но до сега са ми помагали да се спасим аз и кучето ми.Трудно е.Трдуно е и да се разхождаш с дете и с куче.Още по лошото е,че кучетата първо биха нападнали друго куче.Също мога да дам съвет,който незнам дали е много ефикасен,Повечето кучета ги е страх от шума,когато се пръска с флакон.България отдавна стана една джунгла и за жалост както в джунглата така май и при нас,законът стана:По силният оцелява...

# 514
Китана, аз бях нащрек.Палки нямам, носех лопатки по дяволите.Въпросът е, ако едновременно две бяха захапали и двете деца-аз кое и как по-напред?Да, сега някой ще каже-е, нали не са....да, но защо трябва да чакаме да видим как ще е, ако и двете едновременно бяха захапани.
катт, нещо нехуманни мисли взеха да минават през главицата ти май? Mr. Green
Искам само да ти кажа също, че в случая по-силни бяха кучетата, не децата ми.Децата нямаше да се оправят.Бебето бе на една захапка, така, както и кака и навремето я захапа пинчера.Скокна в количката и я ухапа.Ако докато спасявах едното дете другото не бе оцеляло?
Гледането в очите не помага.Камък-на средата на платното съм, нали не предлагате да си нося в торбата и камъни?Въобще-налични някакви под ръка средства-нямак.Имах само ръцете си.Както е и нормално и редно да излиза една жена с две деца.

Последна редакция: пн, 19 апр 2010, 16:40 от Jizzlobber

# 515
Китана, аз бях нащрек.Палки нямам, носех лопатки по дяволите.Въпросът е, ако едновременно две бяха захапали и двете деца-аз кое и как по-напред?Да, сега някой ще каже-е, нали не са....да, но защо трябва да чакаме да видим как ще е, ако и двете едновременно бяха захапани.
катт, нещо нехуманни мисли взеха да минават през главицата ти май? Mr. Green
Гледането в очите не помага.Камък-на средата на платното съм, нали не предлагате да си нося в торбата и камъни?Въобще-налични някакви под ръка средства-нямак.Имах само ръцете си.Както е и нормално и редно да излиза една жена с две деца.
Нехуманни само срещу стопанина на прословитя Арчи,заради който се притеснявам дали няма да се срещнем и как бих могла(недай си боже) да спася кучето си ако той се издразни.Нехуманни и срещу хората който стрелят по уличните кучета,за удоволствие.Нехуманни...само към хората заради който се случва това.Но НЕ и към животните. Crossing Arms
А и никъде не виждам да съм написала куче да се удари,нали?

Последна редакция: пн, 19 апр 2010, 17:05 от katt

# 516
а, щом все пак имаш такива помисли-крачката е малка.щом си способна към човек да реагираш така, не знам.... Mr. Green

# 517
  • софия
Абе, хора! Я, се осъзнайте: ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО! НЕ Е НОРМАЛНО да браним децата си по улицата като в джунгла!
И съвети тръгнали да дават! Не искам да знам психологията на помияра! Не искам да нося телескопична палка, флакон и каквото и да е друго! Хайде всички пумилюбци да проявят елементарно възпитание и толерантност и да спрат да влизат в темата да обясняват как не е нормално да обичаш детето си и чистотата повече от уличните пумита! Аз не влизам във вашите теми и да обяснявам колко не сте в час, защото предпочитате уличните помияри пред човешките същества! Аман!

# 518
Абе, хора! Я, се осъзнайте: ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО! НЕ Е НОРМАЛНО да браним децата си по улицата като в джунгла!
И съвети тръгнали да дават! Не искам да знам психологията на помияра! Не искам да нося телескопична палка, флакон и каквото и да е друго! Хайде всички пумилюбци да проявят елементарно възпитание и толерантност и да спрат да влизат в темата да обясняват как не е нормално да обичаш детето си и чистотата повече от уличните пумита! Аз не влизам във вашите теми и да обяснявам колко не сте в час, защото предпочитате уличните помияри пред човешките същества! Аман!
Като не искаш да носиш-недей.Кой те кара? Другото нещо не го разбрах ...

Jizzlobber ,съжалявам ,че си приела поста ми изкривен .

След като оправия няма ,аз няма да седя и да се тръшкам "Държавата нищо не прави!" и да чакам да ми захапят детето или по-лошо...

Последна редакция: пн, 19 апр 2010, 16:51 от Китана

# 519
Да , де  !!!    Саламче ... ??? 

Какво саламче?
Мен що ме намесваш?

фобията е вид страх,
Но тук, както разбрахме всички са супер адекватни, мдам... Mr. Green

А Tи зашо се pripozнa , Джизи ?! Не съм се обърнала kъм Tеб ?! Pitax се само дали фобия  / вид сTраx / се леkува с оTровно саламче за priчиниTеля !

Не звъниш ефиkасно звънче , дано да имаш kуража да kажеш исkанияTа си kъдеTо Tрябва , Taм деTо kрадаT средсTваTа за Tяx !
Tуk адеkваTниTе  / Джизи ! /  само Tи kазваT , че не самиTе живоTни са виновни за сиTуацияTа !  Koй не е в час и е невъз ....  ,    все няkой ше разбере !!!  Simple Smile

# 520

Peace
 Jizzlobber ,точно от това се страхувам всеки път като завивам зад ъгъла Слава богу,че сте успяли да се измъкнете живи Аз като видя куче което злобее срещу мен правя като Кат гледам го в очите не му обръщам гръб и ако има камък наблизо се навеждам и го взимам,а като няма камък се преструвам ,че имам и всичко това не веднъж ме е отървавало от кучетата Но всичко се променя когато съм с детето Залае ли ни куче ,той се паникьосва хваща ме за крака и се върти ,а кучето се възползва и напада,имали сме подобен случай ,но за щастие не беше бездомно и ни спасиха  
Аз съм решила,че веднага щом имам време ще си купя пръчка,но и с нея не желая да има кучета навън Не искам да се защитавам от гадни бъхлясали помяри И ако трябва да приспят няколко стотин кучета -аз съм за даже ще платя инжекщиите ако трябва Не ми пука Никой не трябва да има подобни случки като тази на  Jizzlobber
И кат уверявам те,че ако си с акъла си след няколко години и попаднеш в подобна ситуация и ти ще си на нашето мнение Но засега защо наистина не си пишеш в темата за бедните животнчета и така тъкмо няма да се чувстваш засегната от нас Същото и за другите кучезащитници,които не приемат,че ние не желаем да ни се обяснява колко са мили кучетата  Ако някой знае как да се отървем от псетата хуманно,да казва ,но иначе ни оставете намира да си мразим бездомните кучета

# 521
  • софия
pusikat, айде прочети темата от начало. Нямам нужда да ми обясняваш кой какво искал да каже/напише и колко съм "ефикасна"  Laughing. Не аз имам нужда от това, но все пак отбелязвам твоето "внимание". Каквото е трябвало да се направи съм го направила и не съм спряла да го правя. Ходи напътствай някой, който има нужда от това! Най-малкото съм професионално увредена, за да съм до болка запозната кой за какво е отговорен. Да не говорим, че имам лични впечатления/случка от "милите, неагресивни", квартални пумита.
Бъди здрава, малко по-толерантна, не ми слагай думи от клавиатурата и не се чуствай длъжна да отговаряш! Ще оценя само това ти качество по достойнство! Наистина ми омръзна мълчаливо да чета постовете на псевдо-кучелюбци в тази тема. Имате достатъчно теми да се обяснявате с колко огромни вселенски души сте като обичате и храните кварталните кучета по улиците, но "нямате възможност да вземете всички вкъщи".

Последна редакция: пн, 19 апр 2010, 22:25 от zvanche

# 522
Звънче, това ме подсети за следната случка.Вървя аз с децата.По същата тази улица.Спираме се и галим едни котки дето се моткат около нас, малката се кефи.Пак от някъде притичва куче, голямата се сепва, а аз и говоря.През това време една бабела минава покрай нас, чула-недочула какво си говорим и ми казва-иска да го нахраните/кучето/.Ми викам-то може много неща да иска, ама-няма.И си тръгваме, вървим към входа, влизаме, а бабата ни гони, върви след нас и нарежда-щом вика живеете тук, в тази лукс къща-значи имате-и ни заобижда.За протокола само-живеем в блок тип ново строителство, некачествено до небето и рушащо се, блок на 12-13 години вече. Crazy

# 523
Да-да и като го нахраниш ще те следва непрекъснато и ще води и приятели с него

# 524
Звънче, това ме подсети за следната случка.Вървя аз с децата.По същата тази улица.Спираме се и галим едни котки дето се моткат около нас, малката се кефи.Пак от някъде притичва куче, голямата се сепва, а аз и говоря.През това време една бабела минава покрай нас, чула-недочула какво си говорим и ми казва-иска да го нахраните/кучето/.Ми викам-то може много неща да иска, ама-няма.И си тръгваме, вървим към входа, влизаме, а бабата ни гони, върви след нас и нарежда-щом вика живеете тук, в тази лукс къща-значи имате-и ни заобижда.За протокола само-живеем в блок тип ново строителство, некачествено до небето и рушащо се, блок на 12-13 години вече. Crazy
Е нали бездомните животни носят зарази,защо тогава позволявате на децата си да ги галят? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт