Машина за хляб-29 част

• 47 295
  • 739
  •   2
Отговори
# 60
  • София
2. Образувал се е конденз по време на месене и втасване и дори по време на печене. Този конденз после "пада" отгоре върху хляба, пречи да се образува хубава кора, размеква горния слой и го "набръчква".

Моята машина прави конденз от вътрешната страна на прозорчето всеки път. Неприятно е, защото не мога да виждам какво става вътре Crossing Arms Но не се отразява на качеството на хляба и на вида на горната кора.

# 61
Кашарел спокойно не бързай.
Кажи, за пръв път ли включваш машината?
Провери дали добре си затиснала казанчето.
Не се паникьосвай веднага, изключи машината, изчакай малко, ключи я пак.
И още нещо, каква ти е машината?

# 62
  • гр.ВАРНА мммм... някъде на гребена на вълната
Здравейте,аз рядко пиша тук,защото не ми остава много време покрай детето,но редовно ви чета.
Вчера правих биреният хляб на ЕРДИНЧ и в къщи страшно много се хареса,но се появи един проблем,когато тръгнах да го вадя от машинката,буквално му се отлепи горната част,остана без кора(и тя се изяде),но защо така стана,някой има ли идея?
Току що заредих машината отново с продукти за него,та да видим какво ще се получи днес.

# 63
Кашарел спокойно не бързай.
Кажи, за пръв път ли включваш машината?
Провери дали добре си затиснала казанчето.
Не се паникьосвай веднага, изключи машината, изчакай малко, ключи я пак.
И още нещо, каква ти е машината?

За първи път я пускам.Днес я получих.Марката е Еурека с две бъркалки е.Имам и друга тяхна машина с една бъркалка.Добре е затиснато казанчето, бъркалките са вътре закрепени, включвах , изключвах не бърка и това е.Иначе си нагрява, позволява избор на програма и размери на хляба и коричката.Само дето не бърка перката.Продукти не сложих освен вода.Не ми се хабяха или да ги прехвърлям в другата ми машина.Старата Еурека си меси и на празен ход.Та, мисля че проблема е в бъркалките нещо...Довечера мъжо ще я разчекне, той разбира от такива работи дано я оправи.Гаранция няма понеже е от Ларедут.Та , ще съм благодарна все пак за съвети и адреси за сервизи където мога да я занеса.

# 64
Хоп да се запиша и в това продължение. Дано някой път да мога и аз да се похваля с нещо толкова хубаво като нещата, които показвате. За момента само плагиятствам Grinning

# 65
  • София
...Та , ще съм благодарна все пак за съвети и адреси за сервизи където мога да я занеса.

В първия пост на тази част е даден линк със сервизи.

# 66
...Та , ще съм благодарна все пак за съвети и адреси за сервизи където мога да я занеса.

В първия пост на тази част е даден линк със сервизи.

Лелее, голяма съм бяла птица.Как не се сетих че там ще има.Благодаря   bouquet

Обадих се на сервиза за Пловдив и ми казаха че Еурека не поддържат.Затова моля за други сервизи да ми препоръчате Hug

# 67
сипи в контейнера малко вода за да не е сух.
после включи на някоя програма (без тази за печене) - най-добре на основната.
остави машината включена около 20-на мин. - може и 30.
след това докладвай дали има движение на перките или не

# 68
Досега псе опитвах да снимам отвътре рошавия хляб и нищо не стана, а и батерията падна.
Същия като на  kapri_z първия стана моят, или ми е било меко тестото, или от маслото, сложих 50гр.
Следващия ще е с олио на същата програма, ако пак не стане ще сменя програмата.
Конденз при мен има на първото месене, после не.

# 69
  Пробвах и това, 15тина мин си стоя.Нагря си много хубаво, но не бърка.Сега ще я включа пак и ще пробвам 30 мин да видим дали ще бърка, но ме съмнява.Дори и без бъркалка не върти.Дано успея да намеря сервиз.

# 70
Една мама от темата за мулти кукъра беше така си купила Унолд, той е 2в1 и кукър и печка за хляб, по същия начин не се въртяха бъркалките, та се оказа че не пасват точно частите които задважват бъркалките, мъже и нещо там  newsm78ги поизпили и паснаха.

# 71
Спешно, моля!

Смятах,че ще имам хляб за тази вечер....Но се оказа,че съм се излъгала....Нямам време - затова моля кажете ми как да си направя бърз хляб в Мулинекса - колко мая и на коя програма...Мисля,че имаше мама, която спираше програмата и пак я стартираше - но не помня точно как ставаше номера.....

# 72
  • София
  Пробвах и това, 15тина мин си стоя.Нагря си много хубаво, но не бърка.Сега ще я включа пак и ще пробвам 30 мин да видим дали ще бърка, но ме съмнява.Дори и без бъркалка не върти.Дано успея да намеря сервиз.
Oстави я за по-дълго време, на някои от машините повечето програми са с предварително загряване на продуктите преди да започне месенето, от 20 до 40 минути.

# 73
Две причини за "разрошване" на горната кора на хляба:

1. Имало е втасване по времето на което хляба е образувал кора от горе. После е имало премесване, където тази кора е нарушила хомогенноста на тестото.

[Допълнено !] Впрочем сега прегледах времевото разпределение на програмата за Мулинекс 5000 и действително има едно премесване от 2 минути и после пак втасване. Това премесване според мен е крайно неясно и ненужно.

Не съм сигурен, че с регулация на маята и времето на втасване ще постигнете нещо.

Явно при мен проблемът е бил такъв. Сега направих хляб, като прекъснах програмата преди последното  премесване и втасване и направо включих да се пече. Не съм променяла количеството на маята и времето за втасване. Получи се чудно хлебче
Когато съм ползвала брашно с по-малко трици, винаги ми се е получавал хубав хляб на тази програма. Явно тя не е подходяща за този тип брашна newsm78

# 74
Спешно, моля!

Смятах,че ще имам хляб за тази вечер....Но се оказа,че съм се излъгала....Нямам време - затова моля кажете ми как да си направя бърз хляб в Мулинекса - колко мая и на коя програма...Мисля,че имаше мама, която спираше програмата и пак я стартираше - но не помня точно как ставаше номера.....
Пета програма при мен е за експресен хляб. Да пиша ли рецептата?

Общи условия

Активация на акаунт