В очакване на пролетта или 110та италианска тема

• 33 666
  • 735
  •   1
Отговори
# 45
  • UK
Деси, май скоро ще пием дългоотлаганото кафе в София- примерно след средата на април Simple Smile.

Аз съм доволна- вдругиден идва сестричката ми на гости за една седмица- не съм я виждала два месеца и повече и много ми липсва.

Притеснено ми е иначе- баба ми нещо не е добре, днес да видим какво ще каже лекарят...всичко може да се очаква, възрастна е доста...

# 46
Льоли стискам палци всичко да е наред!
За кафето много се радвам  Hug
Днес тук грее слънце и настроението ми се пооправи малко.

# 47
  • UK
Здравейте, баба ми е в болница, обаче не била зле, даже снощи се скарала с едната жена, с която е в стая...нищо ново под слъцето, баба ми е стара зъболекарка и мнооого чепата. Но май не е много зле здравословно, това е важното.

Тука иначе най-накрая е пролет- днес бяха 17 градуса, много съм щастлива и следователно не ми се работи. Утре много рано сутринта пристига систъра!

Вие къде се изгубихте?? newsm78

# 48
Льоли, радвам се за баба ти. Щом проявява нрав, всичко е ОК Simple Smile Да се надяваме.

Аз имам проблем с лаптопа и тръгнахме по мъките:))) В тази страна всичко се движи със скоростта на меласа. Първо го носих на баш-майстора, който каза, че не може да го смени ( Пакард Бел е), защото нямало такива вентилатори, да съм го изпращала в Милано... После каза, че ще го почисти, което и направи срещу 15 кинта, за което го държа 2 дни.  3 мин по-късно вентилаторът отново започна да ръмжи и досега, след коато написахме имейл на уважаемите Пакард Бел в Милано. Те ни отговориха хората, че имали онлайн вендита  и аз пак се обадих на майстора да питам дали като ми изпратят вентилатор ще може да го смени, на което той каза, че не е сигурен дали ще може, да съм му изпратила снимка да го видел.. Теглих му една по български и реших, че ще поръчвам, пък сигурно аз ще си го сменя.
От там звъня на Пакард Бел в Милано , намирам вентилатора и звъня пак да питам още една подробност ( не им работи една опция в сайта). И получавам отговор, че човекът, който отговаря по тези въпроси на клиенти и резервни части отговаря само от 14 до 16ч.  Grinning
Ако успея да оправя проблема в рамките на 10 дни ще се поФаля. ...

# 49
Oфффф, Боже!!!! Laughing
Аз съм със счупена клавиатура от повече от 1 година. Отказах се от борбата. Неравностойна е. Whistling

# 50
  • UK
И моят вентилатор ужасно ръмжи, но вече съм свикнала и не ми прави впечатление- усилвам музиката да не чувам. Иначе работи добре, на близо 2 годинки е. Но почвам да се навивам следващият да е Мак. Ужасява ме мисълта да си имам вземане-даване с техници, customer service и подобни дивотии...

# 51
Преди малко по телевизията казаха на оператора на Le iene "Scomparisci!!!". hahaha

# 52
  • UK
Е може да е имал да каже нещо човекът.... Mr. Green

Днес е един страхотен пролетен ден и сестра ми спи вкъщи, след дългото пътуване. Много и се радвам!

# 53
Хай и от мен!
Играем си на гоненица с един марешалло от полицията. Човека трябва да ми връчи декрета, че ми е отказана читтадинанцата /нали смениха закона и попаднах в новия, та не отговарям на сроковете/, обаче тъкмо си уговорим да ида да си го взема, а комисариато-то е на майната си, като уговорката е да се обадя преди да тръгна дали е там, обаждам се и ми казват, че го няма, та аз не отивам. Той ми звъни после - що не дойдохте? Обяснявам аз, че съм се обадила, той не бил там, а на него никой не му казал. Уговаряме се за друг ден - или сутринта до 14 ч, или на следващия ден в 18. Аз му казвам, че сутрин ми е почти невъзможно, и че ще отида в 18. Отивам аз, него го няма, и ми казват, че след половин час щял да дойде. Да де, ама аз да не би да си нямам друга работа - казвам, че не мога да го чакам, и си тръгвам. Половин час по-късно ми звъни телефона, ама не съм го чула, видях доста по-късно обаждането, и по телефона ми стана ясно, че е от там. На другата сутрин пак ми е звънял 2 пъти, но единия не съм го чула, докато съм карала мотора, а другия не съм била в покритие. Прибирам се и му звъня аз, няма го! Е, писна ми, да дойде тук да ми го донесе тоя декрет, и без това не ми трябва!

# 54
 Joy абсолютна комедия. Не знам защо, но това марешалло спонтанно си го представих като нещо средно между комисар Монталбано и Луи дьо Финес в ролите си на полицай.

Какви са сроковете според новия закон?! Мъжът ми деликатно ме навива да си взема италиански паспорт, аз деликатно не искам, но усещам, че вървя към предаване на крепостта.

# 55
Защо да не вземеш италиански паспорт, ако това ти спестява разни бюрократични глупусти? В крайна сметка един паспорт не те прави по-малко българин или повече италианец.

# 56
Какви бюрократични глупости например?

Тази година ми се наложи да извадя виза за Тайланд ( 30ина еуро), която можех да си спестя , ако имах ит. паспорт, но от друга страна една марка за една година в ит. паспорт мисля, че струва към 40 евро, тоест излезе ми по-евтино да пътувам с българския.

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 22:33 от 10 c's

# 57
Ами  не става ли въпрос за разни разрешителни или аз не съм разбрала (ако е така сори, ще се оправдая с 6 часа ужасни лекции  Mr. Green )

# 58
  Хелоу!   bouquet

tralala81, ето чирколарето  Wink

http://www.interno.it/mininterno/export/sites/default/it/assets/ … _Cittadinanza.pdf

за променете  в условията за подаване на документи при брак, искат се вече 2 години резиденца, след брака, а ако има деца , само една.   Peace

Няма и ауточертификационе, иска се чертификато пенале и от Бг и от Италия.   Peace
Както и куп чертификати от комунето, данъчните декларации за 3 години.  Rolling Eyes

ето и от вашата префетура-

http://www.prefettura.it/bari/index.php?f=Spages&nodo=5137&a … =1176#concessione

Да се похваля- минах на темпо индетерминато и ми вдигнаха нивото - вече съм последна степен куадро.  Peace
  От това повече едва ли мога да постигна в тази фирма, поне засега.  Wink
  Дай боже растежа ни да продъжава.  Praynig Grinning

Лек уикенд на всички!  Peace

Аз летя утре за Бг !   bouquet

# 59
Astrea лек полет утре ти пожелавам и поздравления за успеха, много се радвам наистина   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт