Отговори
# 30
Ами има логика слънцето да помага... аз обаче не мога да се похваля с постоянство  Embarassed, така че...
Иначе слънцето определено ми вдига тонуса и ме зарежда... Събужда ме от зимната летаргия... Но това е друга тема...
 Peace
   Значи е дошло време да усвоиш още едно градивно качество за себе си- постоянстването.  Simple Smile

# 31
Сори за спама.. ама точно това бях почнала да пиша в предния отговор още и се отказах уж да не спамя много  Laughing... че това ми един от най-важните уроци които трябва да науча и то не от вчера си го знам, но... дано сега му е дошло най-сетне времето  Wink
 Peace

# 32
# 33
# 34
  • Варна.....
деди, ние да не ходим при една и съща инструктурка??
И за да не спамя, да си кажа и аз.
За мен йога се превърна в начин на живот. Преди година имах вътрешното усещане, че това е нещото от което имам нужда. И така започнах да ходя на йога.
Не мога да кажа, че за мен е физически упражнения. Някъде бях прочела, че най- малкият ефект, който можем да усетим от йога е усещането в тялото ни. Факт при мен.
Успокоявам доли и малкото дете с мантра.
А голямото е всяка седмица поне един път на йога. Беше се натрупало доста напрежение в него, благодарение на практиките и хомеопатия, сега е в пъти по- спокоен и уравновесен.
Разхвърлян ми се получи поста, но много неща исках да кажа.

Това ми се струва доста рязко за начинаещи.

# 35
Разбира се ,че не е за  начинаещи  Wink,но съвършенството и хармонията на изпълнението на Шива Рей си заслужават да бъдат споделени Peace.
Момичета искам да попитам спазвате ли най-общите  мерките за безопасност при практикуване на асаните-хранене,дишане,време на изпълнение?.

# 36
  • Варна.....
Авирати, аз се старая да ги спазвам- когато съм си позволявала да отида на йога след хранене винаги ми е било дискомфортно.
А ако пък съм пила течности, по средата на практиката ми се ходи до WC.
Така че, поне час преди практика без храна и течности.
Дишането според мен е част от правилното изпълнение на асаната.

# 37
Разбира се ,че не е за  начинаещи  Wink,но съвършенството и хармонията на изпълнението на Шива Рей си заслужават да бъдат споделени Peace.
Момичета искам да попитам спазвате ли най-общите  мерките за безопасност при практикуване на асаните-хранене,дишане,време на изпълнение?.

В началото на практикуването ми на йога упражненията бях много стриктна в  изпълнението на  асаните, диетите и приемането на вода. Включително често си правех плодово- чаени диети. Но сега отчитам, че така е било, защото съм усещала необходимостта за отлепване от заземяването ми. Сега след като имам гуру, който ми даде духовно име и мантра и друг духовен учител, който ме насочва да се свържа с висшия си аз, се промени всичко в живота ми. Вече не съм перфекционистка. Следвам вътрешният си глас, моите нужди и усещания. И всъщност тогава и съвсем съзнателно започнах да наблюдавам и чудесата в живота. За мен е важно да следвам вътрешната си свобода, която се изразява в спонтанност на емоциите, чувствата ми, общуването и личната реализация. Да си призная все още не мога напълно да повярвам как скоростно се променят ситуациите в живота ми към градивна и израстваща посока.   newsm68

# 38
Цитат
Вече не съм перфекционистка. Следвам вътрешният си глас, моите нужди и усещания.
newsm10
Точно това е истината/пътя и за мен!! Най-важното е да сме себе си и да правим и избираме нещата водени от вътрешния си глас.
А перфекционизмът при изпълнението на асаните не мисля че е от значение. Много хора точно заради това имат бариери да започнат да се занимават с тях, защото си мислят, че е нещо непостижимо за техните тела, а това да си перфектен далеч не е смисълът на йога, всеки прави нещата според възможностите на собственото си тяло и дори и в такъв случай те имат същото благотворно влияние, стига разбира се йога да е техният път.
 Peace

Последна редакция: ср, 17 мар 2010, 16:04 от miniemouse

# 39
Авирати, аз се старая да ги спазвам- когато съм си позволявала да отида на йога след хранене винаги ми е било дискомфортно.
А ако пък съм пила течности, по средата на практиката ми се ходи до WC.
Така че, поне час преди практика без храна и течности.
Дишането според мен е част от правилното изпълнение на асаната.

Да това имах предвид.Чисто физическите ,най-прости  правила при изпълнение на асаните.Защото правилното овладяване и практикуване на асаните е важно.Както знаем те не са просто физически упражнения,а са ни дадени за да овладеем и дисциплинираме телата си.В Йога тялото и духът са неразделни.

# 40
[Да това имах предвид.Чисто физическите ,най-прости  правила при изпълнение на асаните.Защото правилното овладяване и практикуване на асаните е важно.Както знаем те не са просто физически упражнения,а са ни дадени за да овладеем и дисциплинираме телата си.В Йога тялото и духът са неразделни.

Да и аз ги спазвам. Иначе се усеща дискомфорт, не може да се фокусира човек върху асаните. Добре е до час след приемане на течности и до 2 часа след приемане на твърда храна да не се прави йога.

miniemouse, има един тип йога при който точно перфектното изпълнение на асаните е важно. И има последователи на тази йога, които точно това харесват. Всеки следва своя си път. За едни това е перфектно и стриктно изпълнение на позите, за други по-свободен тип йога е по-добре. Затова хората са различни. И аз като теб следвам интуицията си и хич не си падам да следвам правила. Затова и вече не ходя на курсове. Вскеи път правя такива асани, които тялото каже. Но това е след като минах през няколко учителя и през различни видове практики докато разбера какво искам по отношение на йогата.

Homeopat, много добре звучи това което си споделила. Радвам се че така добре се получават нещата при теб.   bouquet

# 41
Радвам се че срещам все повече хора водени от вътрешния си глас или интуиция или както искате го наричайте  Hug
sv_harmony като казваш за този тип йога и за това, че в нея е важно перфектното изпълнение, то всъщност е важно за самите хора последователи на този вид йога, а не важно по принцип... И точно за това те са я избрали, защото пасва на техните същности...

Аз все още усещам нужда от учител, но може би усещам нужда точно от моя учител, но съм на твърде голямо физическо разстояние от него...  Laughing

Говорейки за правила освен тези за храната да спомена и това че до час-два след йога не е добре да се взима душ, иначе губим ефекта от направеното.

Peace

# 42
  • Варна.....

Говорейки за правила освен тези за храната да спомена и това че до час-два след йога не е добре да се взима душ, иначе губим ефекта от направеното.

Интересно, това не го знаех.

При мен спонтанно се получи и отказа от месо. А при вас?

# 43
  • в провинцията
Кажете ми, моля, само упражненията по йога достатъчни ли са за поддържане на стегната фигура или трябва допълнително да се ходи на фитнес? Знам, че измествам малко главния въпрос за духовността, но този въпрос много ме вълнува.

# 44
За поддържане да,но с постоянство.Хора практикуващи редовно асани имат хармонични ,гъвкави и здрави тела.Асаните упражняват всеки муксул,нерв и жлеза в тялото.

Общи условия

Активация на акаунт