Отговори
# 255
Хари Ом! Поздрави на всички приятели на йога практиките...

. Днес съм на пета чакра...  Grinning
                          Намасте!

# 256

Как виждате номера на постинга?

Преди деня и часа на постинга има един N-това е.

# 257
           Здравейте!
 Организацията "Изкуството да живееш", която организира йога курсовете "Изкуството на дишането" и други подобни курсове, организира и една чудесна социална инициатива за залесяване на горите. Като част от природата не е достатъчно само да пазим чисти горите, но и да ги облагородим.  За повече информация виж тук... http://www.facebook.com/event.php?eid=104814396271439

Живей природосъобразно, лекувай се природосъобразно, погрижи се за природата!  Grinning

# 258
Здравейте,

приемате ли нови попълнения? Аз йогата тепърва я опознавам и знам едно, че и ставам голям фен.  Сега ще се опитам да се дообразовам от вашите постове, които със сигурност ще са ми от голяма полза. В момента правя 5 та тибетци и пилатес, но ме заинтригува и Сурия намаскар.
Поздрави и слънчев ден на всички, радвам се,че ви открих.

Последна редакция: нд, 10 апр 2011, 16:54 от peggy

# 259
От около месец се занимавам с йога. Много ми допадна и се чувствам много добре. Дори мъничко съжалявам, че не съм я "открила" по-рано. След заниманията се чувствам много добре физически, а релаксацията в края ми се отразява много добре на душата. Само се питам дали с времето ще мога да изпълнявам по-добре асаните, защото съм доста скована и някои неща не мога да ги направя както трябва. Знам, че е индивидуално и всеки прави колкото може без да насилва тялото си.

# 260
Здравейте,
приемате ли нови попълнения?

Приемаме  Hug

Само се питам дали с времето ще мога да изпълнявам по-добре асаните, защото съм доста скована и някои неща не мога да ги направя както трябва. Знам, че е индивидуално и всеки прави колкото може без да насилва тялото си.

Споко!Естествено е като всяко ново нещо да не си префектен в началото,но с редовни занимания се постигат добри резултати.Важното е да няма пренапрягане,а да става с малки стъпки.Правиш докъдето можеш и мааалко повечко всеки път.За да стане по-лесно първо правиш асаната с мисълта си и после тялото заема желаното положение.Има една много интерсена граница,когато хем изпитваш удоволствие,хем малко натягаш,но без да си причиняваш дискомфорт-т.нар. удосилие.
Това за сковаността зависи и по кое време на деня изпълняваш асаните-примерно ако ги правя сутрин рано ми е голям зор и някои дори не мога да ги изпълня.В по-късните часове обаче-примерно следобед 16-17 тялотото ми се огъва без никакви трудности.
С течение на времето ако изпълняваш редовно тялото става все по-гъвкаво,но не трябва да се прекъсва-дори да нямаш време някой ден за цяла практика,то намирай поне 15 мин. за няколко асани.

# 261
, благодаря ти! Когато нямам много време правя няколко серии на слънчевия комплекс.

# 262
От около месец се занимавам с йога. Много ми допадна и се чувствам много добре. Дори мъничко съжалявам, че не съм я "открила" по-рано. След заниманията се чувствам много добре физически, а релаксацията в края ми се отразява много добре на душата. Само се питам дали с времето ще мога да изпълнявам по-добре асаните, защото съм доста скована и някои неща не мога да ги направя както трябва. Знам, че е индивидуално и всеки прави колкото може без да насилва тялото си.

Здравейте,

приемате ли нови попълнения? Аз йогата тепърва я опознавам и знам едно, че и ставам голям фен.  Сега ще се опитам да се дообразовам от вашите постове, които със сигурност ще са ми от голяма полза. В момента правя 5 та тибетци и пилатес, но ме заинтригува и Сурия намаскар.
Поздрави и слънчев ден на всички, радвам се,че ви открих.

« Последна редакция: Нед., 10 Апр. 2011, 16:54 от peggy »

Здравейте, добре сте дошли в групата по йога.  Hug Радвам се че сте тук. Не пропускайте нито ден в който да правите някаква йога практика- асани, дишане, релаксация, медитация. Но най- добре се включете в някоя реална група по йога (не само виртуална), за да научите техниките точно и коректно. За да има добър и траен ефект в живота и здравето ви.  Grinning

# 263
Аз си посещавам група по хата йога, но само в събота и неделя. През другите дни заниманията са преди обяд, а аз съм на работа. През седмицата си правя упражнения и дишане в къщи. Но по-трудно се организирам сама.

# 264

Ина Вел може ли от удиана бандха и наули да си докара човек кашлица или болки в дишането

и много ли е вредно да е съчетано това с цигарите?

благодаря ти предварително  Heart Eyes

# 265

Ина Вел може ли от удиана бандха и наули да си докара човек кашлица или болки в дишането

и много ли е вредно да е съчетано това с цигарите?

благодаря ти предварително  Heart Eyes

Herzen, удиана бандха и наули са противопоказани при остри заболявания на стомашно- чревния тракт, но понеже те стягат и мускула на диафрагмата, който участва в пасиивното  издишване е възможно  при пушачи да се получи лечебна изчистваща криза на дихателните пътища. Това се случва от подобреното състояние на диафрагмата. Иначе не виждам пряка връзка за въздействие между дихателните пътища и бадхите. Освен това кашлицата е благотворен рефлекторен процес, който се задвижва автоматично от жизнената сила на организма, когато има нужда да изчисти дихахателните пътища от "нещо".  Е, болката при дишането може да е или в следстиве на силна честа кашлица или в следствие на някакъв възпалителен процес на дихателните пътища, или и двете. Така, че болката е знак да обърнем сериозно  внимание  и да се прегледаме при  хомеопат или при лекар .Все пак не се претоварвай много с бандхите, знаеш всичко в йога практиките се прави без силно напрягане и без силна болка.  С поздрави:  Simple Smile

# 266
Ина Вел,понеже виждам,че си от Търново,искам да те попитам дали си ходила на семинара в Ксилифор,който беше организиран от БФЙ?Или ако някой друг е ходил да сподели.Искам да питам подробности около една лекция на Христо Илиев за сугестопедията,или ако някой знае за качен запис,ще помоля да го сложи или да ми прати на лични.

# 267
Ина Вел,понеже виждам,че си от Търново,искам да те попитам дали си ходила на семинара в Ксилифор,който беше организиран от БФЙ?Или ако някой друг е ходил да сподели.Искам да питам подробности около една лекция на Христо Илиев за сугестопедията,или ако някой знае за качен запис,ще помоля да го сложи или да ми прати на лични.

, не съм ходила на семинара и нямам никаква информация, но и аз ще се радвам да сподели този, който е ходил или някой линк от този семинар!

# 268
Вчера приятелка ми прати истинска находка за практикуващи йога в домашни условия... Та искам да я споделя и с вас... Аз съм очарована  Heart Eyes

http://www.youtube.com/user/yogayak#g/c/53A277CB4BC7024A

Peace

# 269
аз ползвам главно тези тренировки у дома
http://www.uloz.to/soubory/axxis61/video/joga-yoga/?_fid=8921

и ходя един път в седмицата на час с инструкторка

Общи условия

Активация на акаунт