Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 17

• 46 129
  • 732
  •   1
Отговори
# 180
Ферхундето каквото и да направи няма да я приемат в семейството.Ако Али Ръза не приеме зет или снаха в къщата си, то той и най-добрият да е ще го направят така, че да е лош.Ужасно деспотичен е този баща.Баща е само засемейството си и за този, когото харесва.Не признава избора на децата си и сам ги тласка към грешките им.

# 181
  • Бургас
Да, определено липсва комуникация и между Али Ръза и Хайрие. Страховете и предразсъдъците в това семейство пречат на развитието и близостта между членовете му. Нямаше нужда да се намесва психиатър, за да баща и дъщеря си споделят какво ги мъчи. Много жалко! Но и самата аз осъзнавам колко е трудно понякога да разговаряш откровено и без задръжки с най-близките си хора.
Иначе според мен Неджля просто вече нямаше друг избор - тя се оказа излишната в дома на Оуз. Да живее с него и бременната му любовница е просто немислимо. Това, че навремето се подведе и уж избра любовта, не я прави роб на решението и. Вярно, че и любовта се беше изпарила при провала на мечтите за Германия и първия шамар. Ясно е, че тя е по-силен образ от Лейля, но и Лейля преживя сериозен удар. Само мисълта за такова развитие би смутила всеки, а на Лейля и се стовари върху главата със страшна сила. Може да е по-силна и борбена, но за мен Неджля е и глупава (дали поради липса на опит или консервативното възпитание) - ако беше по-хитра, за нищо на света не би изпуснала момче като Джем, и то заради мъжа на сестра си - мошеник.
Относно това трябва ли жената да работи - лично за себе си знам, че бих се чувствала по-уверена и с по-високо самочувствие, ако знам, че се трудя и печеля от труда си. Сега завършвам магистърската си степен и не си представям, че ще си седна вкъщи, а и не мога да си го позволя. Иначе въртенето на къща и отглеждането и възпитанието на децата са нещо много сериозно и отговорно - все пак има и хора, чиято работа е именно това. Но аз си мисля, че и дъщеря ми би била горда да има реализирала се като професионалист майка (дай Боже!), която да и служи за пример.

# 182
Те пък за Дениз някой в предпенсионна възраст не можаха ли да намерят!? Ужас...
За анкетата - Ще си намеря по-доходна работа или бизнес.

# 183
еи хора видехтели Лейлято как се бъзика със Седеф - " Влизаи спокоино Ферхунде я няма. Вещице Ферхунде вещице Ферхунде - видя ли няма я  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

# 184
Те пък за Дениз някой в предпенсионна възраст не можаха ли да намерят!? Ужас...
За анкетата - Ще си намеря по-доходна работа или бизнес.
hahaha Joy
еи хора видехтели Лейлято как се бъзика със Седеф - " Влизаи спокоино Ферхунде я няма. Вещице Ферхунде вещице Ферхунде - видя ли няма я  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
hahaha Joy Да, много забавно.. И Седеф и тя искала да я повика hahaha И като звънна телефона, Лейля май каза.. Ето чу те Joy

# 185
Означава ли нещо името Митхат?

МИТХАТ- мъжко име
името има арабски произход -означава човек който възхвалява,този от който ще чуеш добра дума!
  #Shocked И в тоя филм Митхат ще е лош и в Дъждовно време пак. Rolling Eyes

Оуз няма лошо да ги сменя,но поне да ги пази.Иначе е поредния мухльо,който се грижи само за себе си. Close

Ферхунде защо заведе Хайрие да види неджля?Нищо не прави без изгода,но в случая какво печели?

Ех,тая Джеврие що не се задави и да се гътне. Twisted Evil

# 186
  • У ДОМА
Ех,тая Джеврие що не се задави и да се гътне. Twisted Evil

Ами то такова зло като Джеврието мре ли ! fight

# 187

И аз разбирам Лейля ,защо не я грижа за сестра й. Нежля получи любовта на съпруга й,а тя остана с разбито сърце.
Нормално е да търси любовта на най – сигурното място ,където може да я намери при родителите си.
А съревнованието за родителската обич го има като проблем и в България.
Много родители завещават имоти само на едното си дете, а другото го оставят с по-малко или нищо и оттам се получават такива драми,че братя и сестри не си говорят и не искат да се виждат.
Стига се дотам,че дори пренебрегнатото дете се разболява и умира. А става въпрос за зрели  хора.
На нашата улица в почти всяка   къща има подобен проблем.
Аз и сестра ми имахме щастието баща ми да не допусне такова нещо,но той самия беше пренебрегнато дете и много трудно го преживя.

И при нас го има това, даже е традиция да се дава на мъжкото, а  женското да се му берат грижа  в чуждата къща.  Майка ми са 7 деца, 2 братя и 5 сестри. Ситуацията в Листопад ми е позната, бабата само раждала, а по големите изгледали по малките, и ние имаме една Фикрет изгледала едно Айше. И познайте кой наследил къщата - само единия брат,който е по зле и от Шефкет, а жена му много прилича на Ферхунде по характер. Която дъщеря се омъжи, случила, не случила на мъж, да си стои при него. Баба ми и до ден днешен така и не прости на едната й дъщеря, че се върна при нея с децата

# 188
  • У ДОМА
сега като се замисля сценаристите ненапразно се избрали името Джеврие!!!!!!!!!!

името Джеврие означава-жестокост,болка,зло,страдание,мъка,

Тахсинозначава-въодушевен,очарователен,пленителен,обещаващ

Фикрет означава-1.идея,разсъждение,2.цел,намерение

Джейда означава-1.добър човек 2.хубава жена с дълга шия

Яман означава- всяващ страх,смел,силен

Али означава -величествен,огромен,извисен

Ръза означава- герой,владетел,господар

надявам се да съм ви бил интересен!!!!!!

Последна редакция: сб, 13 мар 2010, 01:15 от АЛИ РЪЗА

# 189
Само аз ли не намирам Алито  за величествен и за господар?Само мълчи и се муси, две думи не е казал как да се излезне от ситуацията. От време на време проронва-всичко ще се орпави , веднъж вкара два шамара на Оуз и стана герой...в очите на дъщеря си. ThinkingНе ме нападайте, моля, ама-аз така го виждам.

# 190
Здравейте ранобудници,  smile3507ето по едно сутрешно   food010
Мнооого сте писали, човек не може да ви  smile3529
Сега по темата- все още не съм гласувала. Просто не ми харесва Шефкет. Мижитурест ми е. Не се усмихва искрено, а аз не обичам половинчати усмивки. Все ми изглежда някак гузничък, а не знам защо е така.
И Али Ръза малко преигра. Може да се цупи на Ферхи, ама джитка с колата й, когато му се отдаде случай. Като толкова не я понася, да не се вози в колата й.
НЕДЖЛЯ- според мен тя изобщо не е обичала Оуз, било е идея фикс или нещо като съревнование с другите от харема му. Всяка /ки от вас, дори да не се е влюбвал истински, поназнайва де от филми, де от книги колко трудно е да се разделиш ей така просто от раз с човека, за който се жертвал какво ли не
/ както тя жерва семейството си/. Трудно могат да ме убедят с този сценарий да ми стане мила и да я съжаля.

# 191
 В отговор на Jizzlobber ще кажа, че той съвсем не е представен като величествен. Дори напоследък не мога да го разбера точно какви са му целите. Толкова много е сбъркал с всички деца, че няма накъде повече. Да сбъркаш с едно-две да, амаааа..... Да си гледа поне Айшето, че и то горкото се нагледа на какво ли не. Как ще залепи Али Ръза  счупените вази от масата си- останаха му половината и то една от тях лепена-за Лейля иде реч- с тази относително излекувана психика...
Е, аз няма да пиша повече, че съм сама във форума и май разговарям само със себе си / но поне разговарям с интелигентен човек smile3521 /
Като се поразбудите, ще продължа.

Последна редакция: сб, 13 мар 2010, 08:26 от Dartanian

# 192
Добро утро   bouquet . Записвам се, за да ви следя.

# 193
  • В сърцето на любимите мъже!
Това със "Ще си потърся по-доходна работа" е малко пресилено...

Все пак Шевкет работи на доста добра работа и заплата и би било почти невъзможно да намери по-добро, но проблемът е, че има много неработещи гърла, които имат и претенции за материални блага.

Да се хванат повечко хора на работа и да спрат да се глезотят и няма да имат проблеми...

# 194
Oтивам на  newsm39. Хайде, като се върна да ви е потръгнал лафа Hug

Общи условия

Активация на акаунт