Април не е далече, за рожден ден се стяга АПРИЛското човече

• 43 300
  • 724
  •   1
Отговори
# 705
Напълно подкрепям казаното от ღолчеღ. Аз давам абсолютно всичко към което Влади прояви интерес. Даже да си призная някъде към 7 месец опита и шоколад. Когато пълзеше и аз бях забравила една кутия с бонбони и той се добрал до нея и започнал да си папка.... даже днес ми се случи същото нещо. А общо взето и Влади е като Ани. Яде доста. Например миналата седмица ходихме с една приятелка в Хепи и там Влади ми изяде почти всичко, но като го гледам колко му е сладко и как папка, просто не мога да му откажа, а и то няма как да стане, защото ако не е на неговото започва рев...

Относно професиите, забравих да пиша, аз преди да родя бях брокер недживими имоти и едновременно учех, но сега само уча...... 2 специалности Simple Smile Но съм се насочила към професията на рони.

# 706
Емануела успех с професията  Hug аз си я харесвам Flutter
Десирее и Диди прави така като ядем и тя вика ам-ам-ам постоянно Crazy яде ама понеже не се свърта и 1сек мирно явно затова и не качва Crazy

# 707
Здравейте и от нас.
Честит рожден ден на всички дечица, които тези дни направиха 1 годинка.
Снеж, честит рожден ден!!.
Мара каси, дано бързо се оправи анемията на малкия. А ти правили ли си кръвен тест?Преди години, когато Валя направи годинка също имаше анемия и ме накараха и аз да си направя изследване на кръвта за да се види дали не е нещо наследствино. Слава боге оказа се, че е е от неядене. Тя ядееше почти само кисело мляко с бисквити.
Брилянтин, хубава идея за памперсите. Следващият път ще се възползвам от нея.
Чоколина, много весела покана за рожден ден! А този овлажнител какъв е?
За храненето, не съм човек на крайностите. Валя мие опитвала най различни храни в това число и храните- Боклуци. Забелязла съм а и си правя изводите от нея самата, че децата имат някакъв усет към това кое е добро и кое не е. Важно е и количеството поета вредна храна. Едно блокче шоколад или едно картофче от чипса не би навредило. Лятото ни бяха дошли на гости роднини от Германия и тяхното детенце ядеше само биохрани. Бяха му донесли храна от Германия. И при вида на непрекъснато гризящата солети и бисквити Валя това дете изпадна направо в нервна криза.
Ивк, тези места, които смятате да посетите са много хубави. И аз съм била там и като ги видях отново ми навяха приятни спомени  Wink Grinning
Мимето, при вас в Америка сигурно много се говори за този вулкан. Новини не съм гледала , но тук на морето още облака не е дошъл  Wink А ти елегантна мадама си имаш.

А Гришко се оказа, че е с ларингит. Заради влагата, мръсния въздух, праха. Тежи 10.800 и е висок 78 см . Според лекарката за 5 дена трябва да се оправи но на мене ми се струва не достатачно. Да, гласа му не е така дрезгав вече но и кашлицата му се измени. Понякога имам чувството че лекарите си правят експерименти с децата. Не изписват лекарства и каквото стане, природата си знае работата newsm78 Sick Днес му направих мляко с грис и сложих вътре едно киви. Интересна работа  гриса с кивито горчеше и се ноложи да го хвърля.
Аз пък миналата седмица ходих на лекар и се оказа че съм с изместен стомах. Доста време се чудех на какво се дължат разните му там мои неразположения а то какво се оказа newsm78 И сега не трябва да вдигам тежко, само че бебето тежащо почти 11 кг не може да разбере това.
Хайде оставям ви лек ден.

# 708
  • Варна
Напоследък имаме ''проблем'' с яденето....с прекалено многото ядене Laughing.Знам,че ще прозвучи смешно на фона на злоядите деца,но тя наистина яде много,и все иска още,и още.Притеснявам се да не и се разшири коремчето,да не и стане тежко....а ако не и дам,така се сърди  ooooh!.Вечер,макар че яде заедно с нас(на нашата маса),тя си изяжда по-бързо,и започва едно обикаляне и облизване,мляскане,и само повтаря па-па-па-па.И рев,ако не и се даде.Вечер яде най-много Crazy.

Същата работа сме! Shocked Страшно много яде и постоянно иска нещо. Вечер си хапва супичката от кухнята + 2 сухара, после яде хлаби и солети, докато ние вечеряме (а ако става за него това, което ядем - също си похапва) и половин час по-късно суче от двете гърди. Crazy Къде го побира не знам!

За храната - и аз мисля като Олчето. Какво като стриктно налагаме през първите 1-2 години хранителни ограничения, след като през следващите години, точно забранените храни стават най-желани?! Rolling Eyes Най-добре да се опитва от всичко, в умерени количества, разбира се, и поднасяйки по-доброто от "лошото" - например, по-добре Помбер мечета, отколкото чипс, по-добре солети без сол и консерванти, отколкото такива с кристалчета сол по тях, по-добре царевични пръчки "Слънчо", отколкото разни други, купувани заради играчката. Peace

Благодаря за хубавите думи за поканата, Деси, Олче, Имама Heart Eyes! Влакчето Томас ще е темата на РД - освен поканата и ризката, ще се мъча и с тортата, да видим тя какво ще стане. Party

Имамама, не е овлажнител, а точно обратното - обезвлажнител, изсмуква влагата.  Peace Вкъщи ни е голям проблем - влажността на моменти стига до 90% и нагоре. Sick Засега резултатът е страхотен! Simple Smile

Честит рожден ден на snesh!!! Желая ти здраве, щастие, много любов и усмивки!!!!

Мимето, при вас в Америка сигурно много се говори за този вулкан. Новини не съм гледала , но тук на морето още облака не е дошъл  Wink

Как да не е дошъл - в момента е над България, и двете летища (Варна и Бургас) са затворени. Simple Smile Просто няма как да го видиш, защото е много нависоко. Peace

Дано Гришко се оправи по-скоро! Praynig

За професиите, разгадахте ме - началник Правен отдел съм (тук познаха Жабче и рони), освен това съм гл. редактор на корпоративния вестник (преди време съм писала в и редактирала различни вестници) - тук Принцеската позна.  Wink

# 709
Ограничения на храната бих наложила само с оглед на това, че сега се изгражда вкусът на малкия. Казват, че една храна, опитана като дете пет пъти, ставала приемлива за цял живот. Какъв е този тип храна варира в много широки граници, разбира се- но при възможност бих предложила по-здравословната опция. Само моето скромно мнение- смятам, че има някаква тежест, въпреки че съм още на фазата "първо дете".

Едни приятели дават бира на тригодишното си, защото си искал много и не можели да откажат. Е, в случая ще откажа твърдо, щото съм родител - по-голяма, по-силна и по-умна и не виждам нищо положително в това да се абдикира от родителските задължения.

Интересна е тази статия: здравословните диети за възрастни понякога грешно се прилагат и за деца.

http://junkfoodscience.blogspot.com/2008/04/starving-toddlers-mi … -for-healthy.html

Фибри, плодове и зеленчуци може да са хубаво нещо за затлъстял 40-годишен, но едногодишното дете ще е много щастливо с диета, в която до 50 процента от калориите са от мазнини. Всъщност и възрастните могат да са доста щастливи и здрави с такава диета, но това е друга тема.

# 710
Мара каси, дано бързо се оправи анемията на малкия 
Praynig Hug
Чоки много хубава покана  Heart Eyes аз бях направила,даже текст бях измислила,ама след твоята покана няма да показвам  Blush
Миме скоро май не си показвала подобаващо Дидето  Crossing Arms  Heart Eyes
i√k@ така се размечтах като гледах снимките  Crazy толкова ми се иска и на мен да пообиколим България  Rolling Eyes Но поне докато ние не можем ти ще ни снабдявам с много снимков материал  Hug
emanuela88 браво за ученето,дано и двете ги завършиш с отличие  Hug
рони къде ще си ученичка  Mr. Green да не пропуснеш юнската ни среща заради някой урок  Naughty Mr. Green
относно храните-аз давам само солети като преди това махам солта,слънчота никакви не давам,но навън някой ако я почерпи давам,защото знам колко е гадно другите да ядът,а ти не
 Rolling Eyes
Анито днес за първи път се изпиша на гърне  Mr. Green Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes до скоро като я слагах ревеше страшно много,а днес ме изненада  Crazy не само,че не рева,но и свърши работа  Grinning
от известно време ме притеснява нещо в Анито-започна да удря и да изпада в истерии  Rolling Eyes когато нещо не стане по нейното удря всички наред ,включително и себе си  Sad вземам я,успокоявам я,но следващия път като кажа,че нещо не може или като  не направя веднага нещо,което иска пак удря  Tired незнам какво да правя и дали трябва да се притеснявам  Thinking
и за друго щях да я хваля-за 2 път заспа без цицка  Mr. Green сама,без да я карам,сложих я на нашето легло ,с баща й се правихме на заспали,тя се повъртя малко и си заспа накрая сама  Mr. Green но заради тези зъби незнам дали това ще стане постоянно явление  Tired

# 711
оо Аничка добре дошли в отбора на инатливите Mr. Green и моето чаве от скоро се тръшка с пълна сила и даже уплаши баба и един път като се заласна от рев  Thinking при мен и баща и не го прави, обаче баба и я побърква по цял ден търчат една след друга Joy а за снимките като оздравеем ще има Wink

# 712
Снеш честит рожден ден, както и на Ванката....

Аничка, Имамама, Брилянтин, Чоки - благодаря ви момичета...

Имамама - правих си кръвен тест веднага, но моите изследвания са като по учебник...надявам се, че този дефицит на желязо се дължи на недостатъчен прием с храната...

Олче - евала, много добре си го написала...тоя пост ми идва на точното място и в точното време, защото и аз така здравословно ядене нам кво, тва не давам, онова не давам и май при Ивайло се получава една липса на желание за ядене, но на доста по-ранен етап...

Новата новост докато яде е да си слага сам в устата или да ме храни мен... засега успявам да го задоволя с празна лъжица, но скоро ще започне да бъркоти из купите и да пляска наляво и надясно с храна... надявам се да е много по-топло тогава и да се храни по памперс...

Мамасита - съгласна съм с възгледите ти за здравословно хранене, но това става страшно трудно, защото вече хлапетата ни започват да щъкат по детските площадки(аз Иво го водя по пясъчници), където има всякави тъпчещи се дечица и в даден момент е неминуемо детето да поиска точно от храната на игращия до него "батко"  - не ми казвай, че ще ходите и на специална площадка, на която ходят майки, които си носят здравословна или никаква храна... И за бирата и за шоколада съм напълно съгласна...

Чоки, Деси, моя Иво е точно обратното на вашите папащи бебоци - той е толкова злояд, че бие и мен и брат ми по всички линии... Като дойде време за хранене и настава едно пънене, едно мрънкане, едно плюване, едно хвърляне на хляб, едно врещяна, направо ми иде да избягам... ако недай си боже хапне нещо между храненията, просто основното хранене после става пълен кошмар...

Чоки поканата е станала страхотна... Браво, както винаги си ... абе нямам думи!!! стискам палци за труд и твочеството....

Ето и нашата покана :

Ивка, страшен летен план... да ви завиди човек...

Аничка, Миме, абе и Иво някакви го гонят луди напоследък, перка с ръце и много се цупоти, за най-малкото нещо хвърля, ако не стане веднага на неговата... Например опитва се да се храни сам и когато се опитам да му помогна, като леко направлявам лъжицата и той като се разсърди и веднага я хвърля на земята и почва да удря по таблата си ядосано... не може да се пипат негови неща без той да е пожелал... По същия начин реагира, ако се опитам да му покажа как примерно се сглобяват частите на строителя... мъчи се сам, пъне се и само някой да му пипне нещо и айдееее...перкане на ръце, хвърляне, тръшкане... бях почнала да се притеснявам дали нещо в поведението ми не е както трабва....

Мамасита при правописна проверка  на твоето име речника предполага - мама сита  Joy Joy Joy

Последна редакция: вт, 20 апр 2010, 00:59 от Мара Каси

# 713

За храненето, не съм човек на крайностите. Валя мие опитвала най различни храни в това число и храните- Боклуци. Забелязла съм а и си правя изводите от нея самата, че децата имат някакъв усет към това кое е добро и кое не е. Важно е и количеството поета вредна храна. Едно блокче шоколад или едно картофче от чипса не би навредило. Лятото ни бяха дошли на гости роднини от Германия и тяхното детенце ядеше само биохрани. Бяха му донесли храна от Германия. И при вида на непрекъснато гризящата солети и бисквити Валя това дете изпадна направо в нервна криза.
И аз давам по малко вредни храни. В началото се притеснявах,но сега го карам малко по-смело. Ако децата ми са сладокусни и пощаливи като мен,представям си какво ще им бъде,да гледат и да точат лиги!
Аз пък като ви чета,кой ,какво работи и какви професии имате,получавам чувство на малоценност, да ви кажа.Ама то,кой пък ми е виновен,че не съм учила когато му е било времето! Cry
Мара Каси,Имама, дано бързо им се разминава на малчовците!
Нашите мерки са  10.800 - 76 см и 11.200 на 77! Май ние вървим най-пухкавки!

# 714
Здравейте момичета Hug
Влизам да поздравя всички малки, сладки априлчета, които са имали рожден ден и да почерпя за моето априлче!

Поздрави и за другите днешни рожденници Самуил, Мира, Кристиан!Весел празник на тях и на техните семейства!
Целувки!

# 715

Честито на днешните празнуващи!

ДОКЪДЕ СТИГНАХМЕ С ОРГАНИЗАЦИЯТА СОФИЯНКИ? http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=471642.new#new
АМИ (ИНТЕР)НАЦИОНАЛНА СРЕЩА ЩЕ СИ ОРГАНИЗИРАМЕ ЛИ?

ПП. Пак щях да забравя- машиниста и посланието му към гостите са прекрасни.
Жабче, Саши хапва по около 150-200гр твърда храна на обяд и вечеря. 50-100 за закуска и следобедна закуска, но още си иска ц**а почети всеки път, особено ако сме си вкъщи. Кухнята много хареса- досега нищо не е отказал. Все още взимам през ден, за да не остава- разделям всяко нещо на две. В началото изяждаше за едно хранене само една половинка. Сега на едно хранене изяжда и трите (супа, основно и десерт)
А като гледам професиите ви... аз бях дълго колежка на Емануела88, после реших да се преквалифицирам, че нещо започнаха да не ми понасят туристическите обиколки от типа " ми днес времето е хубаво и решихме да се поразходим". Станах колежка на Деси и Жулиета и...забременях...

Последна редакция: вт, 20 апр 2010, 11:02 от i√k@

# 716
  • София
Здравейте мили мами,малко се позагубихме,но сега да честитя на всички пропуснати рожденици:

за техните майки прекрасни:

за рождения ден на снеш,да е жива и здрава и много щастлива:

Чоки,Мара каси страхотни са поканите ви
Л.В. няма какво да изпитваш малоценост,срамна работа няма Hug Peace  bouquet
емануела88 успех в ученето,като завършиш и ти ще си като мене с две висши дипломи Wink
Рони мария пропи ли мляко или още не ще Laughing как сте изгубих ви малко тези дни Hug Heart Eyes успех в петък и дано бабата и Мария се разбират чудесно,че да не ти е притеснено Heart Eyes Hug  bouquet
Ивка чудесно е че ще си попътувате лятото,за срещата аз съм за по всяко врме и за интернационална и за софийска среща
мара каси дано се оправи малчо бързо Peace
Много имаше още да пиша но не ми дават сега...
целувки на всички от нас  bouquet

# 717
Здравейте и от мен! Hug

Честит първи рожден ден на всички сладурковци, които изпуснах тези дни!Да са ви живи и здрави!
Честит рожден ден и на Снеш!Много щастие, за теб:
Мара каси, Чоколина, разкошни покани, много са сладки, браво на вас!
Мара каси, дано наистина отмине бързо тази анемия, и сладкото ни наборче да започне да папка!!! Hug
Л.В., аз да ти кажа като съм учила толкова да не мислиш, че има голяма файда! Mr. GreenИ днес ще си броя стотинките! TiredСпоред мен не е нужно един човек да е вишист, за да бъде достоен, успял и интелигентен! Hug Hug Hug
За мен, мисля, че Имамама позна, то май всички знаехте де, наистина съм завършила ВИАС- строителен инженер.Сега и аз мисля като Емануела, да продължа образованието си и следващата година ако ме приемат да стана докторант!
Ния продължва да ме изумява, онзи ден вечерта докато я хранех, тя беше полузаспала и се появи котката, тръгна да се настанява при нас и Ния каза: Маца, ама толкова ясно и хубаво, като голям човек!Направо ни шашна! Heart Eyes
Мамасита, отдавна се каня да те питам: Да не би да е твоя идеята за името на операция "Октопод"? Laughing

Последна редакция: вт, 20 апр 2010, 12:13 от princessa raia

# 718
Честити днешните рожденици!!! честито на патеричка на Ванката и на Снеш!!!

Гледам ,обсъждате полезни храни и храни-боклуци. Ние с Маги минах ме по този път, и мога да кажа точно, че има период, когато детето иска да се храни само и само с бокруци. Случвало се, да срещам осъждащи реплики по повод недаването на кроки, снаксове и шоколад на 2годишно дете. После дойде период, когато всички деца амкат снаксове на парка и на нас трябва задължително да се купи. Купувах ги, пробвах сама, се мръщих, детето ме наблюдаваше, и понеже умно, правише изводи. По повод шоколад ние сме маниаци и двете, но винаги съм казвала, че по-добре да купя школад, отколкото боядисвани китайски бонбони. В макдоналдс купуваме детско меню заради играчка, ядох ме и картофки, но един път ги предложих студени да опита, и оттогава ге не яде. После като порасна всичко стана с обяснение, а и много ни помогна тази книга

Десире, Чоки, при нес е същата работа с яденето. За цял ден изяжда около 1 кг твърда храна ooooh! + цокане 3-4 пъти през ноща. Къде го побира? И не бих казала, че е голямо шило.

Мара Каси, Чоколина, страхотни покани! Мара, дано с Ивайло всичко наред!

И сего да ви покажа любимата игра на Миша:
http://store.picbg.net/pubpic/47/6D/0df4e350135d476d.JPG

и тази също:
http://store.picbg.net/pubpic/20/0A/e3d57579cc52200a.JPG

# 719
О, да, аз съм опасния ум зад борбата с организираната престъпност. Джеймс Бонд би завидял на екстрите на детската ми количка.

Едно време за мен беше табу да се смесват ядене с игра. Дори с филия лютеница не са ме пускали навън- да не се дразнят другите дечица. Не знам откъде дойде тази мода да не става игра без царевични пръчици. Май беше добра практика- защо не се сещат днес майките, че разходката и играта не са точно пикник...

Брей, тоз филм Мисия Лондон се оказа мега популярен- не можахме да се вредим в киното в Благоевград. Странното е, че седемгодишни пикльовци бяха дошли да го гледат. Е тук вече съм фанатик- нямат си работа да гледат голата Лейди Ди и да слушат реплики от рода "Ей сега си е*а майката!"

Общи условия

Активация на акаунт