Децата и телевизорите

• 10 150
  • 186
  •   1
Отговори
# 105
Не  знам какво бихме правили особено зимата без телевизор и детски програми.
Много рядко играят нашите с играчките.

# 106
  • ул. "Мечтание"
Да аз пускам на  малката много рядко babytv и не мисля че има нещо лошо в това. а и тя и толкова го гледа повчето пъти когато искам да се занимава и давам някоя дрънкалка и голяма игра пада.

И аз пусках... и спра ли телевизора наставаше световна война - писъци, истерии... Бях се видяла в чудо.
И само това "бибити" му беше в устата! Пълен ужас! Един ден се ядосах и казах, че повече няма да гледа Бейби ТВ, даже го скрих канала... От тогава се родих! Няма подобни изпълнения. Та си мисля, че не е съвсем безобидно... Но всеки себе си знае.

Иначе не съм му пускала телевизия за да го занимая. Той и сам си се занимава и не ми пречи по никакъв начин да си върша собствената си работа или да вляза да се изкъпя.

Като цяло у дома избягвам да пускам телевизора на празен ход. Има два-три сериала, които гледаме с мъжа ми и толкова. Надявам се и за напред да е така и да се занимава предимно с неща, които не са свързани с телевизора и/или компютъра.

# 107

Филмчетата са така направени, че спокойно може да учиш английски от тях.

Специално за Бейби тв го казах, много е безсмислен този канал. На бебето му трябва говор, не само ярки картинки и хипнотична музичка, и то нормален говор не "бебешкото" приказване. Интерактивните играчки и т.п. са много по-добри в ранната възраст (за която възраст именно е насочен Бейби тв).
От там нататък мисля че в детските тв канали няма нищо лошо, забавни са и спокойно може да чучнеш малчугана там за да ти остане време да си скубеш веждите или да се лакираш Laughing

# 108
и аз пускам ДВД-то или на компютъра

# 109
Телевизорът вече почти не присъства в нашия живот. Стои си като вещ, на която никой не обръща внимание.
След около месец ни предстои местене в ново жилище и решихме да не купуваме телевизор. Когато дъщеря ми прояви интерес, й пускам диск с филмче.
Преди известно време направих грубата грешка да й позволя да прекара известнво време, гледайки Cartoon Network. Бях потресена от езика, "глупак" и "простак" са нещо като нормални обръщения... Sick

# 110
Нашият телевизор работи непрекъснато А като искам да свърша нещо му пускам филмче за да си свърша работата спокойно Само Картууна е забранен изобщо съм го махнала Толкова противни филмчета не съм виждала другаде

# 111
Рядко, защото рядко иска да гледа . Обикновено в неделя. През седмицата е на градина. Прибираме се в 7 и тя се заляпя за куклите.

# 112
  • София
Да пускам някой детски канал или филмче на ДВД. Често се случва тя сама да спира телевизора, когато това което й е интересно свърши и рисува или разглежда списания докато приключа.

# 113
От 3-4 седмици забелязах,че детето ми се заглежда в телевизора.По точно зяпва и като реша да го сложа да си ляга и се намества така,че да гледа към него.Притеснява ме,че е много малък и да не му се развалят очите.Първо реших в стаята да няма телевизор,но педиатърката каза,че няма нищо страшно,даже ще му е интересно и оставихме телевизора в стаята.Как е при вашите деца?

# 114
  • София
На по-малко от три месеца едва ли гледа телевизия.
Ние живеем в една стая така че искам, не искам телевизор има. Нищо му няма да очите на сина ми.

# 115
Ами....да, гледа или по точно се позаглежда за кратко, но както е споменала nana77,и ние живеем в една стая така че искам, не искам телевизор има.

# 116
  • София
Ами....да, гледа или по точно се позаглежда за кратко, но както е споменала nana77,и ние живеем в една стая така че искам, не искам телевизор има.

Да де, ама твоето бебе е на възраст, в която е нормално да се заглежда в екрана. Не мога да приема, че бебе на три месеца може да гледа съзнателно телевизия.  Grinning

# 117
да определено гледа и то от малка и най-вече рекламите,но няма как да я изолирам от заобикалящия свят

# 118
  • Велико Търново
Бебето ми на 11 месеца не гледа телевизор Peace
Сестра му от 2-3 годишна започна да проявява интерес Peace

# 119
Мда, започна да се заглежда, когато започна да се заглежда и в нас.. това не значи, че знае какво гледа Wink
Забелязах, обаче, че колкото повече не й преча да гледа, толкова повече не й пука. Например, ако се опитам да я сложа с гръб или да я завъртя така че да не го вижда се пъне всячески, за да се извърти и да го гледа, ако я сложа централно срещу него поглежда и се заиграва с нещо друго...
Това обаче не стана на 2 месеца Wink

Общи условия

Активация на акаунт