Децата и телевизорите

• 10 143
  • 186
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Има доста смислени и образователни анимации. Пускам филмчета, да. Сутрин, докато се къпя, предпочитам да е с Мики Маус, отколкото да прави битови експерименти, за които под душа трудно се разбира своевременно!

# 76
Да пускам. Но не ТВ а ДВД, защото съм му взела толкова различни и интересни серийки, които мога да пусна за 5, 10, 20 мин. колкото ми трябва и като свършат да спра тв.
Но на ТВ серийките като пауър рейнджърс , спондж боб и други нискокачествени тъпотии не го оставям  Hug

# 77
Да ,пускам му телевизора. Не само когато имам да свърша нещо, а и за развлечение.

# 78
Гледа детски, да, но не защото трябва да свърша нещо през това време.

# 79
  • София
Аз самата почти не гледам ТВ.

Преди няколко седмици махнах картата на сат.приемник и му казах, че скоро няма да имаме ТВ.
Сега сме се пренасочили към монополи и бланко.

Като се върнем от училище (първи клас сме) имаме вече ясна програма: преобличане, измиване, подреждане на чантата за утре, дописване на някое упражнение (сега ще включим и по някоя дума на немски), вечеря и после игра до 20.20-20.30 часа.

Без такъв режим, детето стои и си уврежда зрението по 2-3 часа пред ТВ, после е особено агресивен, времето излита и се озоваваме в цайтнот и тогава се ядосвам много... Wink

П.П. Храната я приготвям докато той се суети около другите неща. newsm10

# 80
спирането на телевизора ми е основното наказание, така че аз и го пускам за развлечение. Още повече, че рядко стои да гледа, а е просто като фон докато играе

# 81
Старая се това достижение на техниката да присъства в ежедневието на детето ми възможно по-малко. За фон предпочитам да е музика за предпочитане класическа.  Ако гледа нещо то това са образователни серийки, които са към езиковия й курс. По-рядки бейби тв, и то сериите които са с езиково образователна насоченост. Не пуска каквито и да било филмирани приказки, смятам че по този начин осакатявам възможността детето да си развива въображението. Да не говорим за поредици от типа на Том и Джери, Ну пагади и пр., които са поредица от насилие и дебелашки номера.

# 82
Телевизора у дома не се спира. Почти винаги, обаче, е в ролята на фон - рядко някое от децата се заглежда в това което се дава по него. Не виждам нищо лошо в това децата да гледат телевизор или пък да не им разрешавам да играят на игри на компютъра. Не мисля, че това по някакъв начин е забавило развитието им или е попречило на развиването на въображението им или пр. - напротив, големия (за малкия е рано да говоря) има невероятно развито въображение. Когато имат желание да гледат анимация на ДВД-то - няма никакъв проблем, но това се случва може би най-много пет пъти в месеца и то за по 30-60мин. Не забранявам защото забраненото е най-сладко!

# 83
Като повечето,отговарям с ДА Peace

# 84
И аз често сядам да гледам детски със детето си и установих че всичките утра звуци(писъци), които понякога издава ги е копирал от тези детски филмчета, които за съжаление в повечето случаи не са образователни а бих казала агресивни. След като вече съм сигурна че тези детски не са толкова полезни ще взема мерки за да поправя грешката си.

# 85
Не. Ако се налага да свърша нещо той или си играе сам ( рядко) или седи до мен и гледа какво става. Понякога давам и на него нещо, та да участва- прежалвам един картоф, давам тъп нож за мазане и той се опитва да го среже, давам парченце тесто да си го 'меси', такива неща.
Филми не гледа, вината може би е наша, защото нямаме кабелна и като цяло не гледаме особено ТВ освен новините. Баща му гледа Междузвездни войни и малкия покрай него, но задължително двамата, защото трябва да му се обяснява сюжета и да му се отговаря на въпросите. В градината мисля, че не им пускат филмчета, и той просто няма навика да гледа.

# 86
  • софия
да,и двете гледат,даже малката повече.Пускам им ДВД или имат 2-3 филма,които са им интересни от Джетикс.Но не по цял ден,дори и да сме си  в къщи.Има си време за игра и време за ТВ.

# 87
  • на село
И вкъщи телевизора работи постоянно,не се гледа винаги,но сме свикнали да е включен.А на детето му разрешавам да гледа филмчета,и не само,още от около 2 годишна възраст и не виждам нищо лошо в това.

# 88
  • София
Гледа детски, но се стремя да ограничавам телевизията максимално, съвсем бебешките филмчета вече не са му интересни. Във всички останали моят син избирателно запомня глупостите, например : "дръпни се, гадино" (от Гарфилд), "млъквай, малоумнико" (от Финиъс и Фърн), да не изброявам "бисерите" от филмчетата на Дисни, а за агресията бълваща от детските филмчета, нямам думи. Говоря, говоря за лошите думи и впечатлението, което предизвикват и на малкият му става още по-интересно и в момента, в който не мога да го чуя се "представя" пред бабите си  Confused. Обяснила съм причината за ограничението на телевизията, за сега има ефект. По принцип не съм голям фен на телевизора и не искам и детето да свиква да си уплътнява времето по този начин.

# 89
Телевизорът вкъщи не се пуска. Не гледаме дори новините там. Ако ми трябва нещо, го чета онлайн или от вестниците.
На детето пускам разни серийки на двд, като гледам винаги да е в определено време на деня, а не когато искам да свърша нещо. Има и изключения, но гледам да са рядко.

Общи условия

Активация на акаунт