Отговори
# 375
Здравейте! Какво е това Пентаксим? За какво се слага да сверя часовниците?

# 376
:)sun81  според мен яслите са много хубаво нещо за детето, като се изключи факта, че в повечето случаи се започва с някой и друг сопол. Разбира се от ясли до ясли има голяма разлика. При нас нещата станаха по сериозни и за сега си стоим вкъщи, за да се излекуваме  както трябва и пак ще се впуснем. Кухнята е много по-добра от тази, която взимах от друга ясла, менюто е много богато с много плодове и на място опечени кифлички, козуначето и прочее глезотийки...

Ние се справихме с адаптацията много добре, за нула време изучихме много работи, като например да си вдигаме гащите след като сме седели на гърнето Laughing Laughing. Много е смешна защото обикновено дупето остава отвън Laughing Laughing Laughing Лелите твърдят, че се храним добре, и единствения критерий за мен е че гърнето го пълним подобаващо, значи папаме. За сега не е акала там, въпреки че ги слагат на гърне след всяко хранене и преди и след сън, но явно си предпочитаме нашето гърне за "голямата работа". За спането също твърдят, че няма проблем, лягат всички, ляга и тя.. Най-доброто беше, че махнахме бибата без никакви драми.

Най-сладко е като отида да я взема и грейва от щастие, не че й е зле там, просто става още по-интересно...   Другото, което забелязвам е, че ни побийва вкъщи, отнасяме по някой шамар с баща й, но е толкова доволна и щастлива от това, че мисля че й се струва на игра. Най-вероятно и в яслата така се весели, поне не са се оплакали до сега....  Тъй като аз отдавна съм на работа и я гледаха баба и дядо, определено след ясла сега ми е по-добричка, по-разбрана и вече започва да се заиграва самичка, с дядо и баба глезнята е нетърпима #Crazy #Crazy

Е това е .... лека нощ

# 377
Здравейте, момичета, аз също не съм писала много отдавна, но отвреме на време влизам да прочета.

На нас ни сложиха Пентаксим на 10 май - безплатен.

Аз също имам проблем с отбиването - вече почти нямам мляко, а Дари заспива на гърда и през нощта се буди 1-2 пъти и си търси млякото. Биба не използваме, мляко от шишето не иска... Малко сме назад със зъбките - имаме само 6, но постоянно текат лиги, така че предполагам, че и другите са тръгнали. Решила съм този уикенд да се опитаме да спрем с кърменето и както беше споделила една мама, да се приспиваме с люшкане и песнички. Ако трябва ще включим и таткото. Очаквам голяма драма, тъй като при обяснения от рода "Млякото е отишло при бебетата" следва голяяямо тръшкане... Стискайте ми палци  Praynig

Дано болните мъници да оздравеят бързо  Hug

Мами, ще водите ли мъниците на моренце? По списък ли подреждате багажа?

Hug  bouquet

# 378
Здравейте мамчета
и ние вчера сложихме безплатен Пентаксим - най-после че трябваше да го сложим още преди месец.
Вече сме 13,700кг и високи 85см. Това с килограмите е някякво чудо защото ние се храним насила и нищо не искаме да ядем #Cussing out. Това е някакъв непрестанен кошмар не знам какво да готвя не знам какво да му давам newsm45. Ние се храним евентуално по три пъти на ден като ядем изключително малко и предимно кремове и солети.  Отстрани ми дават съвети да го оставя да стои гладен докато сам си поиска обаче нашият по принцип на всяко хранене е гладен обаче не мога да измисля манджа която да иска да яде #2gunfire.
Айде че стана дълго и може да доскучая.  bouquet

# 379
  • Пловдив
Здравейте   bouquet

Shark,  и аз съм в подобна ситуация .Втора седмица неуспешно отбивам малката и вече се виждам  в чудо.Първите няколко дни вършеше работата   , че цицата е болна и няма мляко.Но след това при все отказ от  моя страна следваше жалостив рев и  се предавах съответно  ooooh! SickЛюшкането и гушкането не помагат за отвличане на вниманието .Надявам се нещата да се развият от само себе си във времето .

При нас още не е  ясно дали ще има безплатен пентаксим , а по аптеките няма пък такъв ,който да  мога да си купя  Thinking

Бързо оздравяване на всички болнички декемврйчета  Hug!

# 380
  • Велико Търново
San4es,    bouquet

# 381
  • На брега на реката
Ох, Сначес, последното ти изречение  ooooh! Тия баби, защо ни го причиняват. Без тях не мога, но така я разлигавят, че после се чудя как да оправям режим и да забранявам разни неща...
Ние обмисляме да идем за 3-5 дни на моренце, ама чак към края на август, че мъж ми е с нова работа и едва ли ше го пуснат още сега в отпуска. А и държим да сме с Мими. Не съм мислила как ще порцедираме с багажа ( ремарке сигурно ще ни трябва  hahaha), но вече имам опит като глася багажа за село. Научих се да ограничавам дрехите, да предвиждам и за топло и за студено, пък и сега е лято и бързо съхне всичко.
Ние днес трябваше да сме на ваксина, но е сополива малката. И е криииива  #Crazy И така се е научила да се търка в мен и да се бърше в ръцете си  Joy За капак днес падна на площадката и си раздра жестоко пръстите на ръцете. А аз първо видях раничката на крачето и се чудя защо реве като не е от ревливите при удряне. А то  Shocked припотих се, изтръпнах и хукнах към вкъщи. Че и на пожар звънях на мъжо да си идва по-рано от работа, да ми носи риванол и добре, че го пуснаха. Абе кошмарен ми е деня. Готвя се пак да ми ревне със запушен нос всеки момент, а пък е така категорична с лекарствата. Като ме види с пипетки, лъжици и шишенца и отсича "Неееее" и хуква да се крие в баща си  ooooh! 
Анели, ясно е! Категорични са, че ще има за реимунизация за всички деца. Аз уж отлагах за да хванем прИмоцията, но нашето протакане отиде по дяволите и много се забавихме. Дано педи не направи проблем. Но до колкото чувам и в аптеките отказват да го дават...като всяко друго нещо в нашата мила държава - неразбрали  се институции!
Лека нощ на всички слънчица и на техните мами  Heart Eyes

# 382
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Добри ютро народе!

Аз какво да кажа за яслите...Никола след първата плачлива седмица почна да ходи с мерак. Като влеземе се дарпа по-бързо да влезе, а като отида да го вземя не ще да тръгва.  ooooh! Храни се добре и кухнята е много разнообразна, спи и въобще живота е песен. 
Mr. Green

Иначе отново е болен от вчера - кашля и повръща, ама той си повръща с всяка кашлица. Като цяло от февруари е боледувал 3пъти и мисля, че е напълно нормално.

Бързо оздравяване на всички болни мъници!  Hug

За морето ние вчера направихме резервация и платихме за един хотел в Царево. Багаж немисля да взимам много. Переш и съхне бързо. Важното е да си починем евентуално. Само съм в процес на търсене на количка тип чадърче, че голямата няма как да я съберем да я вземем, а планирам все пак да правим обиколки по градчето и като си спомня Йоана колко беше уморена от слънцето и само искаше да я нося аз, а не татко й ми призлява  #Crazy

# 383
  • София
Привет Simple Smile Положението и при нас не е много по-различно - гледа ни баба и ни глези яко /участваме си за градина на всяко класиране, за сега нищо/, мъчат ни зъбите - има почти 16 зъба, последния кучешки сега избива и вече направооо  Shocked.
Не знам от колко време не спя нормално - има-няма почти година се буди на всеки час-два.. преди го кърмех, откакто го отбих - иска си мляко - айрян в шише - по не знам колко пъти на нощ пие. И това в съчетание с работата - не знам до кога ще издържа - надявам се да мине скоро този период.
А за отбиването да кажа при нас как стана - беше на година и три месеца някъде, като ме хвана една пневмония и нямаше как - силни антибиотици- тогава започнахме само с киселото мляко преди сън. Преди заспиваше само докато суче и то сучеше за кеф така да се каже, после понякога си искаше да дояжда с "ме-ме-меее" - тоест млекце. Може би това че бях заменила нощните кърмения с даване на шише с айрян и той полу-заспал го приемаше помогна де. И така - с гушкане в мен и шишето, заспиване гушнати - при нас за щастие стана плавно и без драми.
Но за бибата и гърнето още сме двойкаджии - много интересно това гърне, и детската седалка на тоалетната и тя, ние като ходим сме му интересни ама така и не може да нацели той какво трябва да прави. Слагам го сутрин и вечер и това е - като му дойде времето.
А за бибата ще чакам малко да избият зъбите че иначе с това неговото неспане не си представям без нея положението Mr. Green

Стана дългоо - лека нощ

# 384
и ние от вчера се отбиваме. Аз стоя и спя в другата стая а тя с баща си се приспиват двамата. Сао чувам че го пита "мама" и той и казва че съм на работа.  Cry
Иначе започнах да пия Достинекс, за спиране на кърмата че няма накъде. Ходих на гинеколог и ми намери гъбички и КИСТА на десния яйчник. Надяваме се да е функционална, но ме кара да ходя всеки месец на преглед за да я следи колко расте.
Иначе Галка не ходи на градина, но много лесно свикна с жената, която я гледа

# 385
Ками,разсмя ме...аз когато излизам вечер (в 21ч  Mr. Green ) казваме на Ноли,че отивам на работа!  Laughing Сигурно се чуди детето защо тати ходи всеки ден на работа,а мама само понякога и все посред нощите!  Mr. Green
При нас нищо ново...добре сме! Grinning
Бибата и гърнето изобщо не са ни на дневен ред! Peace

Нинка,как е дребчо? Hug

# 386
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ МАЛКИ СЛЪНЦА!!  ДА ЖИВИ И ЗДРАВИ, ВЕСЕЛИ И ПАЛАВИ!!!!

newsm67 Tada  party002  Въпреки лошото време пожелавам весел празник и много много подаръци!!

# 387
ЧЕСТИТ 1 ЮНИ НА ВСИЧКИ ДЕЧИЦА! НЕКА РАСТАТ ЗДРАВИ, ДА ИМАТ БЕЗГРИЖНО ДЕТСТВО И МНОГО МНОГО ДА ИГРАЯТ. newsm51 smile3525 Two Hearts  ura  bigdance2

# 388
  • Пловдив
Честит празник мили деца!Да сте здрави , весели и много щастливи!

# 389
Нека са здрави и весели дечицата ни! Хубав празник на всички!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт