Отговори
# 615
ДУ!  Hug
el_P,и аз съм яхнала метлата от вчера,ама дотолкова,че се развиках на който ми падне!Естествено за мъжа ми става дума,малкия не ме ядосва толкова,колкото той!Вчера приспах Борис и излязохме уж за набързо до педито да запишем час,после скокнахме до Надежда да си плати той тока на цеха и след това за 5 минути да си напишел заявката в офиса,че нашия компютър нямал връзка със служебния.5 минути ли?Къде ти!ЧАС И ПОЛОВИНА висях в колата да чакам да се наприказва с всички!Свекърва ми звънна по едно време да ми каже,че мъника се напикал до ушите и аз като набрах на моя хубосник още повече  smile3515 седя и го причаквам да ми се появи  newsm66 ДокЪ го чаках говорих с една приятелка и така й се навиках,а тя,милата няма никаква вина,но нали все някой трябва да го отнесе докато го няма скъпоценния...Та сети се да се появи накрая той,след час и половина и смее да ми разправя какво било станало!Само това ми трябваше,така му се разкрещях,ама си го заслужава! bambam Прибрахме се,и на свеки се навиках заради него и още не ми е минало!И докато не ми се извини и да ми обещае,че тази простотия я прави не за пореден,а за последен път,няма и думичка да му обеля!Ще дойде,ще ме пита какво има за ядене и аз ще му кажа:"соленки от цеха ти!"Тази фраза съм я замислила от снощи,ама тогава не посмя да пита нищо!
Иначе в понеделник сме при педи да ни види какви сме убавци!

# 616
Добро утро, момичета!   bouquet

Благодарност и целувки на всички за милите и топли думи Hug без вас, накъде?
Малката засега продължава да суче, дано да е било някакво нервно състояние само...Даже и не съм я дохранвала вечерта и през нощта, не я будих, да не би и от това да е била неспокойна... Praynig

Далче, аз не бих давала сокчета толкова рано...На баткото му докарах колики до 8 месец с ранното захранване и плодовите сокове  Shocked

Ел_п, как сте днес? Hug

Шоколадчееее, къдеее сиии? Дано да няма нещо притеснително newsm78

Пипиту, аз със закъснение, но прекрасна мома си имаш, да ти е жива и здрава  Peace

Мама Уидоу, не се ядосвай, не помага...Понякога на  мъжете им липсва усет как точно трябва да постъпят  Mr. Green

Днес се очертава прекрасен слънчев ден! Да се заредим с положителна енергия, ще ни е необходима   bouquet

И кафенцето:

Последна редакция: пт, 19 мар 2010, 08:25 от s.newa

# 617
Добро утро и  от мен Hug

Цяла сутрин мъника мрънка, а аз си викам-няма да ставам, като огладнее тогава.Е не се изтърпя, станах и какво да видя Shocked нашия се осрал до шията-буквално! Бахти памперсите, Бахти чудото #2gunfire
Набързо му спретнах една баня под чешмата и айде пак в леглото....да ама не ще да спи, а днес ме чакат 1001-задачи.

Вие как давате Биогайата?

Относно колички и кошове, както ви казах аз хич не исках да купувам кош за новородено, първо не ми се даваха 300лв , а и на АБЦ-дизайн са доста грознички Naughty , ноооо майка ми съвсем случайно се беше допитала до нейн познат-ортопед, който и беше казал, че не е хубаво детето да стои там дълго време, можело да има необратими последствия след това.
Иначе много мой приятелки си изгледаха децата в кошовете за кола Naughty

Аз съм много доволна от моята педиатърка.Против е ранното захранване и соковете до 1-годишна възраст!
Като изписаха Калоян от неонатологията (тя е главна неонатоложка в нашата болница) той не искаше да засуче, еми обадих и се и след 30 минути жената дойде, пробва и тя да го нагласи, но видя, че не става.След това ме посъветва, преди всяко цедене да го слагам на гърдата.Както и да е...надявам се и за напред да е така.

# 618
Добро утро!

Гледам за педиатрите си говорите. Моята е такава откачалка! Обаче въобще не ми натрапва мнението си, пита ме имам ли въпроси, аз обикновено нямам и се приключва.
По повод на съветите за ранно захранване хич не се паля. Първо сока не се води захранване. Навремето каката съм я захранвала от третия месец с плодовите пюрета, тогава такава беше системата, не виждам да и има нещо, освен че е много хитра и инат, но това едва ли е и от храната. И не боледува много, тая зима само веднъж беше настинала и това е.
Витамини и имуностимулатори също не давам. Против съм да поема химии, гледам да яде плодове и зеленчуци, чипсове и подобни съм ги забранила и това е. Не се втелясвам и на тема стерилизация и дезинфенкция - нека си свиква с обичайния набор от микроорганизми от началото, а не да ги държа под похлупак и после защо боледуват.
Идеята ми е, че тая система с ранното захранване е доказана в годините и няма какво толкова да се плюе. Хората са го изчислили че едно бебе ако се е нахранило добре стомахчето му се изпразва за три часа, а едната гърда има нужда от около 6 да се напълни добре. Кофтито на тая схема е, че много жени имат проблеми с кърменето и не се получава като по учебник, затова има нужда от стимулиране на кърменето по всякакъв възможен начин, а начина е един - колкото повече ядене, толкова повече кърма, това и навремето са го казвали. Ние сега сме малко на гол гъз чифте пищови - аз например: кърма нямам, дохранвам с Аптамил, доколкото даване на 90мл. може да се нарече дохранване, какво да се гъзирам на някой ако ми каже да захранвам по старата схема, а не да е само на кърма ако има как и до първи клас, като моята кърма е Аптамила мамка му - кое е по-добре: да му бутам Аптамила, което пак е някаква химия, не е кърма, или да му бутам сокчета с естествени витамини и зеленчуци плюс минус някой нитрат, че да свиква и с тях. Ей това се чудя. Сега мисля да захранвам по втория начин, както каза Стар - след 4-я месец със зеленчуковите пюрета, а соковете ще ги вместя към средата на 3-я евентуално, защото ще се натрупат много нови неща за въвеждане наведнъж, което според мен е грешка, трябва да става постепенно, така мисля. Пък да видим и двете системи и за третото, живот и здраве, може да имам някакви предпочитания към една от двете и тогава да ви кажа коя е по-добра. Гледам че децата си оживяват и от двете.

Стар, моя е същия. Няма проблеми с него, изравни му го и ти малко ако искаш. Димитър нали беше с ниско тегло и в началото се губеше в коша и направо си имаше нужда от изравняване, сега вече го е позапълнил и мисля тия дни да му махна одеалото. Но той ако не заспиваше веднагически като го изкарам иначе рита здраво. Вкъщи сам си се люлее. Laughing

Последна редакция: пт, 19 мар 2010, 08:44 от Бръмби

# 619
kristinchetto ,същото е и при нас,а уж на Памперс,голямата работа,няма ден,в който Борис да остане сух,всеки ден се сменят дрехи,миене,мокри кърпи.Първо си мислех че аз не ги слагам правилно,но след като ми показаха,видях,че слагането е добре,сега се чудя дали вече не са му малки и затова да правят такива мизерии.В понеделник вече ще се консултирам с педиатърката.Вчера беше така нашия-осран и опикан до врата!а точно 2 часа по-рано го бях сменила.

# 620
  • София
Момичета, ако бебетата ви имат много колики  купете си сиропче Nurse Harvey's - Gripe mixture , вълшебен е, Ния не се е усмихвала толкова от както се е родила, три дни имаше ужасни колики, рев да не ви казвам и запек, вчера и го дадох точно на 2 хранения  и се и изака и корем не я боли.

Лек ден на всички.

# 621
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Добро утро Grinning,

Вчера ни биха първата ваксина, и направихме първата разходка с Дани Grinning Моето момче , вече е 5,620 кг и 60 см Grinning Grinning[/color] На кърма сме, и въпреки моите мисли,че от време на време нямам кърма Crazy, се оказа че добре хапва/даже мноогоо добре Grinning/ А дано все така добре си хапваме, та да не бързаме с другите манджи Grinning
После се разходихме малко, времето беше хубаво,както знаете - така,че вече официално започваме с разходките/горкото ми дете,ако знае сега какво го чака Mr. Green/.

Бебешкото ни акне обаче, се оказа не съвсем бебешко акне - след като се опъпчи първо личицето,след това главичката,ушичките, започнаха и гърдичките, и когато предната нощ забелязах ,че и гърбът е целият с пъпки,ми стана ясно ,че няма да мина с "бебешко акне" Confused Естествено, веднага се видяхме вчера и с д-р Ангелова/ нашата педиатърка ни заведе лично при нея,изпреварихме сто човека, но предвид крехката възраст на пациента, и факта че току що му бяха били ваксина,която доста боли, и която озвучихме подобаващо - имахме нужда от бързо виждане, а не висене с часове Rolling Eyes/ Та сега си имаме три мазилца, и да ви кажа - след само две намазвания с низорала,течната пудра и другото кремече - лицето на Дани вече е по-спокойно, половината пъпчици ги няма, както и онази червенина - сега спи един беличък,  почти без пъпчици, и определено плаче по-малко/чудя се дали пък и пъпчиците не са допринасяли за онова пъшкане,скърцане и плачене постоянно почти Rolling Eyes Rolling Eyes/

Та мили мами, ако имате съмнения относно пъпчиците - бегом при кожната, че нещата не винаги са такива,каквито ги мислим Peace

За Пентаксима - по данни на нашата педиатърка, факта че все още дори търг не е проведен за ваксините,означава че след април няма да има ваксини за нашите дечица, така че си поръчах и трите,/ има опасност да се изчерпат в аптечната мрежа, което ми се е случвало с другите деца, и знам колко е нервно търсенето из цяла София на ваксини Crazy/платих си ги, и сега съм спокойна ,че ваксина ще  ни се бие - въпреки държавата...Поръчах си и Ротарикса, и той да си ме чака, след 7мият месец, ще бия и Пренавара, та да ми е мирна главата Peace

Та такива ми ти неща - след малко излизаме/дори май ще се качим на Алеко,баткото ни е последен ден на ски-училище,и ми се ще да го снимам, та като за втора разходка, ще го кача на Алеко ,бебе Дани Mr. Green

Хубав ден, приятни разходки и много усмивки ви желая Grinning

# 622
   Добро утро, минавам само да изпия скоростно кафенцето си с вас и да ви пожелая усмихнат ден!

Памперсите и при нас пропускат, онзи ден дори отрязах бодито на мишлето, защото, ако го бях извадила през главата, трябваше да мия не само дупе, а направо да я къпя. Вече взех по-големия размер, дано с тях не се получават такива весели мацотии!( таз пък дума откъде я измислих Grinning)

# 623
  • offshore & overseas
балерина, това със съпруга и лекарите ми е познато ! Еййй, като не съм на същото мнение с тях, по някой въпроси ( все пак имам форумско образование Mr. Green), направо откача. Аз щото държа на моето  Crazy. Много ли съм знаела, кога съм била завършила медицина ....В крайна сметка не ми се бърка много, доказала съм се  bowuu !
И аз в типично форумски стил да доложа: "Взе ми думите от устата!" hahaha

Далче, пиша ти вкратце това, което писах преди време и на Мама Уидоу: не е препоръчително до 5-6 месец изобщо да даваш друго освен кърма и/или адаптирано мляко. Специално ябълковото сокче се смята за сериозен провокатор на колики, а предвид незрялото стомахче на бебето, което няма избирателна пропускливост и му е нужна рафинирана храна като кърмата или АМ, може да се стигне и до дисбактериоза, да се отключат алергии и прочие. Кърми си или си давай мляко и не си усложнявай живота допълнително.

А ето и няколко статии по въпроса:

Становище  … 77;те

Защо нашит … ок...

Лекарят съ … 9;ок?

Вчера все пак докретахме до чиста молитва. Получихме благословение, помазване и половин литър светена вода с/у скромната такса от 25 лв. Laughing И на въпроса на Лъвю "Къде [да платим], на касата ли?", бе отговорено с "Не, не, тука [у моя джеб]." Не че имам против да се дари за църквата, ама така поставен въпросът, ми подейства като шепа лайна в сурата...

По-късно ще кача 2-3 снЕмки, с надеждата на следващата серия дори да изглеждам свястно. Crazy

Последна редакция: пт, 19 мар 2010, 09:51 от Мяуче

# 624
  • York
magnoliamm, много добре си го измислила. Планинския въздух ще се хареса на Дани, сигурна съм. Ех, как ми се ходи на планина...Ще трябва да изчакам до лятото  Cry

Моето дяте се обрина и то едно хубаво, но днес сме на консултация, та ще видим какво ще каже педиатърката.
Вече се чудя как да се боря с коликите. Снощи цяла вечер от кошарата се чуваха странни и нетипични за човешко същество звуци  Mr. Green, а аз почти не съм спала  Tired
Отивам да домакинствам, та да излезем на разходка преди консулта.   newsm79 1dishes

# 625
Такса от 25 лева?!?! Shocked Close

Ние тая дейност я свършихме в Плевен, че най-добрия приятел на баща ми е поп и аз много държах той да чете молитвата, (надявам се и той да го кръсти по-нататък) а също и една икона ни освети, че беше неосветена и цялата тая работа за 5лв, колкото да не е без хич. И не защото е приятел на баща ми, такава беше тарифата. Много пари искат тия тук бре.......

Между другото, аз май съм казвала - не съм особено вярваща, да не кажа хич, обаче откакто ни освети иконата (че то само една икона има вкъщи) се пооправиха нещата при нас, в смисъл бизнеса на мъжа ми, че по едно време си беше почти на фалит. Не знам дали има нещо общо, но го отбелязвам.
И пак между другото - кога се препоръчва да се дават сокчетата по новата система, че аз и един ред не съм прочела и разчитам напълно на вас да ме осведомявате какъв е реда? Но не ми давайте и линкове, не ми се чете.  Laughing

# 626
  • варна
Здравейте момочета видях че пишете за захранване аз давах сокче на каката от втория месец и такива проблеми си докарахме до като стана на година пищеше от болки в стомахчето обиколихме всички специалисти #2gunfire тогава.Сега не слушам никакви доктори,кърмим се когато поиска не давам вода и сега имам най-спокойното бебче спинка и папка .Видях че вече ходите на разходка някой купи ли си количка Хаук Малибу и има ли отзиви за нея.

# 627
Добро утро !
Sunny9 от къде го намери това сиропче?

# 628
Бръмби аз също съм на твоето мнение!
Но сокове мисля да дам доста по-късно, мисля да заложа да плодовете Naughty
След разговор с педиатърката, разбрах че ако може до към 9 месеца да не давам сок, но това си е нейно мнение,
Аз също мисля да започна със зеленчуково пюре или каша след навършени 4- месеца.Така или иначе няма да мога повече да се цедя и Калоян ще премине изцяло на АМ, предпочитам пюретата пред него!
За сока аз знам, че въпросните киселини които съдържа връщат коликите , смисъл стомахчето на бебето не е готово за тях.
Също мисля, че детето ще си подскаже кога е готово за захранване.В момента Калоян хапва по 160/ 170мл. (няма значение дали кърма или АМ) и пак си се буди през деня на 3-часса. Ако продължава така...имам чувството че ще започне да иска да яде на 1/2 часа или ще започне да пие по 200мл., което ми се струва много за дете на неговата възраст.

Да споделя, че майка ми ме е захранила на 2-месеца, кърмила до 1-година и 8-месеца и еме те, няма ми нищо!Даже смея да трърдя, че имам доста силна имунна система, тъй като през моя живот съм пила 4/5 пъти антибиотик, а някой дечица вече на две години са нон стоп със сиропите и шапчетата.

Айде приятна разходка  Hug

# 629
 Hug ДУ- МУ  Laughing !

s.newa , чудесно кафенце  Flutter !

Добро утро! Стар, моя е същия. Няма проблеми с него, изравни му го и ти малко ако искаш. Димитър нали беше с ниско тегло и в началото се губеше в коша и направо си имаше нужда от изравняване, сега вече го е позапълнил и мисля тия дни да му махна одеалото. Но той ако не заспиваше веднагически като го изкарам иначе рита здраво. Вкъщи сам си се люлее. Laughing

Бръмболина, мерсаж още веднъж  Heart Eyes, ще се бутаме още два месеца в кошника  Sunglasses !

Нямам търпение да изляза ......

Относно пелените, при нас също Памперс изпуснаха няколко пъти. Това преди 5 години не се е случвало. Не знам дали е от марката, или от пола на бебето  Laughing ! Пробвах и Хъгис, и те същата работа !

Общи условия

Активация на акаунт