Отговори
# 660
Велви,честити 6 месеца,още мноооооого по толкова!  Hug
Шаманче,дано не си се обидила,не искам никого да засягам с моито "компетентни"мнения  Hug Малката красавица много прилича на теб!
tanya_g,прави масажчета на корема по посока часовниковата стрелка,помагат и за колики,ние така се справяме със запека Simple Smile

# 661
ДД и от нас! Андреа малко се кротна в едната ми ръка, а аз се опитвам да пиша с другата  Grinning

Честит рожден ден на Мел! Да е жива и здрава, много да радва мама и тати и да бъде добра и грижовна кака на Есер!

Ох, дайте съвет, мойта кукла ака само по веднъж на ден, като преди това е голямо напъване, сумтене и грухтене.... Почти само на АМ е, пробвах номера с крушите, но с малкото кърма, която успява да изсуче и аз да изцедя, явно не действа Sad Сърцето ме боли, като я гледам как се мъчи, за да се изходи..... Има ли начин да и помогна по някакъв начин?

Шаманче, Тея е голяма сладурка! Нагушкай я и от мен!  Heart Eyes Hug

velv, още много по 6 щастливи месеца да направите!  bouquet

Честити месечинки на Гого, Мартин и Янко!   bouquet
  какво АМ и даваш.

# 662
  • София
Мяуче, толкова сте сладки и двете! Не знам защо се втеляваш, че на твойта личност и има нещо и не е за фото, а Люската е голяма сладурка  Heart Eyes

mama_widow, правя масажче и въртя крачетата (като че кара колело), но въпреки това си ходи по веднъж. Не знам това достаъчно ли е?  А ти не се ядосвай на мъжо, той сигурно вече е забравил за какво си го навикала, само дето ти си го слагаш на сърце и хабиш нерви  Hug

Петя84, давам фризолак, с това я захраниха в болницата.

# 663
Мяуче, толкова сте сладки и двете! Не знам защо се втеляваш, че на твойта личност и има нещо и не е за фото, а Люската е голяма сладурка  Heart Eyes

mama_widow, правя масажче и въртя крачетата (като че кара колело), но въпреки това си ходи по веднъж. Не знам това достаъчно ли е?  А ти не се ядосвай на мъжо, той сигурно вече е забравил за какво си го навикала, само дето ти си го слагаш на сърце и хабиш нерви  Hug

Петя84, давам фризолак, с това я захраниха в болницата.
трябва да си намерите подходящото мляко за вас, като цената и известността на марката нямат значение- всичко друго ..като чайове ,капки и т.н. имат временен ефект. Детето трябва да го хареса и да му действа добре. Аз смених АМ защото имахме такъв проблем, почна да ака детето но млякото го яде с 300 зора и повръща та трябва пак друго да пробваме

# 664
  • София
Тя си яде млякото с апетит, не повръща, само в изхождането е проблема.
Купих розов Хип ( уж по препоръка, но си права, че за всяко дете си е индивудално) и се чудя дали да пробвам днес от него да давам или пък да взема друго АМ.
Според педиатърката, детето си наддавало добре и нямало нужда да сменям млякото, но и аз се замислих за този вариант.

# 665
и ние сме с Фризолак,а това с акането откога е?постоянно ле ?и при на с се случва понякога ведъж да ака,но това е рядко,може би защото хапвате по-малко от нас?по колко изяжда на хранене?

# 666
  • София
Велви, честита ви половин година!  Hug  bouquet
Мяуче, май Люсинда прилича много на татьо си, или поне на снимките така изглежда. Много сте готини! Сложих си да си го погледкам любимиот певец, ама като си дойде любимиот съпруг ще ме тормози да го махна.  Laughing С това чаве между нас и липсата на нормален семеен живот, врага му се привижда навсякъде.  Laughing
Матеа също е голяма сладурка!

Теди, книгата е с баналното заглавие "Грижи за малкото дете".
Авторите са - Проф. Гатев дмн, проф. Петков дмн катедра по педиатрия, Доц. Съртмаджиева педагог, Доц. Татьозов психолог, Доц. Буева - нац. консултант по детска нефрология и педиатър, д-р Пръвчев, д-р Божков.
Аз я купих в края на 2006г. от доц. Буева, която е лекар на сина ми /писала съм, че имаше проблеми с бъбреците/.
Ако можете отнякъде да си я намерита, направо ви е препоръчвам, на мен лично ми беше и сега пак е много полезна.
На практика обхваща всички аспекти на развитието на децата до 3 годинки - като започнеш от много подробни таблици за ръст/тегло, минеш през кърмене, гимнастики, захранване, закаляване, болести, поведение, умения, че дори и рецепти....

# 667
  • София
и ние сме с Фризолак,а това с акането откога е?постоянно ле ?и при на с се случва понякога ведъж да ака,но това е рядко,може би защото хапвате по-малко от нас?по колко изяжда на хранене?

От 2-3 дни ходи по веднъж, преди това имаше ако на всеки памперс. Яде по 100-120 мл средно на 3 часа ( имам чувството, че на моменти не и стигат, но се притеснявам да и дам повече). Понякога паузата е 4 часа, но днес например се събуди на 2-рия час гладна и докато не и дадох млякото не се кротна, сега вече спи сладко, като нахранен човек.

# 668
не знам,товя е някак си на етапи,и на нас се случва един два дни да ака по веднъж,но после си наваксва яко Simple Smile а за часовете това не го мисли,понякога се буди след 5 часа,понякога след два,зависи си явно от неговия си график Simple Smile мисля че ще мине това запичане,пробвай да ядеш банан и след това да го кърмиш,може това да го разкара,или нещо,което на теб действа така.Не знам наскоро четох една мама,която е била доста запечена и бебчето също посредством кърмата й,изписали и й нещо разхлабващо и нещата се оправили. Simple Smile

# 669
  • София
Таня, Макс също е на Фризолак. Понякога ака по 2-3 пъти на ден, понякога по един с мъка. Няма да му сменям млякото засега. Яде по 110 мл. поне 7 пъти на ден, понякога и 8. Общо взето дори да преспи 5 минути, някак мозъка му реагира, че щом е преспал значи е време за ядене. Laughing Ей тук вече е трудно да го убедя, че не е време за ядене.

# 670
Taнче и моето детенце ака по веднъж на ден ,тя е на Фризовом ,че много повръщаше от розовия Хип Confused Иначе пъцка като къртечница Laughing.Чела съм ,че за бебетата на АМ е нормално да акат по 1 път
Хихи Матея е многооо сладка Crazy

Как сте с залъгалките ,Валя не ги харесва нещо ама виж като си докопа одеялцето само го ближе Shocked(и носове обича са гризе Joy)

# 671
  • София
Здравейте и от мен.

Аз съм много неинформирана по въпроса за захранването. Разбрах всичко за ваксините сега почвам да се образовам за захранването smile3529

Шаманче, Теа е страхотен бонбон:)....заплюха я вече. А и моя нали е обвързан още от родилното с  една сладурка дето се роди 2 час след него и после бяха в една стая Laughing Ама аз по Люската на Мяу съм се загледала  Whistling....

Ника, бях му забравила физиономията на тоз пич. Като си спомня историята с махането на снимката ми става много смешно Laughing. Предишната снимка беше по-готина според мен.

Днес реших, че не може повече така да не ака това моето 5 ден вече и взех нещата в свои ръце. Резултат беше огромен Shocked. вече съм спокойна.

# 672
Честити първи 6 месеца,Велвче! Само любов и разбирателство да цари по между ви!   bouquet

Честит рожден ден на Мел! Ефи, да ти е жива и здрава!

Ника, това ли е книгата: http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=19899&cat=51 ?

Мяуче, смятам че и двечките сте прекрасни! Живи здрави, да сте!

# 673
Шаманче,даваш ли яза снаха Теа?  Joy

# 674
Момичета, минавам само за поздрав, че идва време за папане. Hug
s.newa, благодарско за кафето.  bouquet
Шаманче, дъщеря ти е абсолютен бонбон! И как се смее само! Heart Eyes
Нямам търпение и ние да видим първата осъзната усмивка. Grinning
Мел, честит ти рожден ден - жива и здрава!  bouquet
Поздрави и на всички останали с повод и без повод (според мен винаги има такъв). Wink
Две думи за захранването - каката я захраних на 3 месеца с бисквити и кисело мляко - нищо ѝ няма. Grinning
Сега ще се опитам да карам до 6 месеца само на кърма, ама не се знае. Вероятно ще започнем с кашите от 4 месеца. Peace

Общи условия

Активация на акаунт