Уред за сушене на плодове и зеленчуци

• 296 509
  • 871
  •   1
Отговори
# 465
има тема  Пазаруване от чуждестранни сайтове. мисля че така се казваше. амазона е включен в нея

# 466
  • Добрич
Момичета, някой сушил ли е гъби? Искам да пробвам с печурки и мисля да ги нарежа вертикално на две или на 4, ако са по-големи. Сякаш идеята за филийки не ми допада. Само се чудя пънчетата и шапките с еднакво темпо ли ще се изсушат?

# 467
Вела, не съм, пък като гледам и другите в темата май не са сушили гъби. Пробвай и ни кажи. И на мен ми е интересно.

# 468
Сушила съм дребни гъби. С едри парчета не бих рискувала. Неслучайно сушените гъби са на филийки.  Peace

# 469
  • София
А после за какво се ползват сушените гъби? Супа?

# 470
  • Sofia
след накисване могат да се ползват за много рецепти

# 471
  • София

Какви? В смисъл кое им е по-различното от пресните гъби?

# 472
Да го кажем така - за аромат. В почти всичко. Освен ако нямате огромни количества гъби. Grinning

# 473
  • Sofia

аз основно сушени манатарки ползвам,правя супи,кюфтета,пилафи,гювечи  и т.н.   

# 474
  • Добрич
Значи, е по-добре да не рискувам и да ги нарежа на филийки. Все още не съм решила точно как ще ги използвам после, но идеята ми се върти в главата.

.....
 аз основно сушени манатарки ползвам,правя супи,кюфтета,пилафи,гювечи  и т.н.   

Сама ли ги сушиш?

# 475
  • Sofia
не,носят ми ги от еко район,сушат ги на слънце или в сушилна

имат различен,по-силен и приятен аромат от пресните

# 476
Баба ми сушеше челадинки после ги счукваше в един голям хаван и после в голям буркан ги държеше. Като почне да готви някои неща слагаше по една лъжица. Много вкусно беше, беряха си ги в гората. Говоря за Тетевенския балкан, сега имам къща там Hug. Хубаво беше....

# 477
Здравейте!
Имам въпрос - преди да прочета темата, се сдобих с този уред http://www.technomarket.bg/products/09061817/zelmer-36z011. В събота се опитах да суша череши. Първоначално го пуснах на половин мощност, но за 7-8 часа нямаше никакъв резултат и го пуснах на пълна мощност. Молбата ми е, ако някой има такъв уред, да ме ориентира за колко време суши в него. Мога да кажа, че след 24 часа, част от които на пъна мощност, друга част на половин, все още имаше череши, които просто покафеняха, без да се изсушат.
Имам и друг въпрос - как съхранявате черешите? В кутии/буркани без въздух или във фризер?

# 478
Ти махна ли им костилките или ги сложи цели? Ако са цели със сигурност ще отнеме цяла вечност.
Аз имам същия уред, още не съм сушила череши, но мисля да им махам костилките и да ги разделям на половинки.

# 479
Махнах ги, ама ми се стори прекалено и да ги режа на половинки. А ти какво си сушила в него и горе-долу колко време отнема?

Общи условия

Активация на акаунт