Уред за сушене на плодове и зеленчуци

  • 296 509
  • 871
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 7 779
има тема  Пазаруване от чуждестранни сайтове. мисля че така се казваше. амазона е включен в нея

# 466
  • Добрич
  • Мнения: 6 210
Момичета, някой сушил ли е гъби? Искам да пробвам с печурки и мисля да ги нарежа вертикално на две или на 4, ако са по-големи. Сякаш идеята за филийки не ми допада. Само се чудя пънчетата и шапките с еднакво темпо ли ще се изсушат?

# 467
  • Мнения: 8 163
Вела, не съм, пък като гледам и другите в темата май не са сушили гъби. Пробвай и ни кажи. И на мен ми е интересно.

# 468
  • Мнения: 2 033
Сушила съм дребни гъби. С едри парчета не бих рискувала. Неслучайно сушените гъби са на филийки.  Peace

# 469
  • София
  • Мнения: 6 597
А после за какво се ползват сушените гъби? Супа?

# 470
  • Sofia
  • Мнения: 29 016
след накисване могат да се ползват за много рецепти

# 471
  • София
  • Мнения: 6 597
след накисване могат да се ползват за много рецепти

Какви? В смисъл кое им е по-различното от пресните гъби?

# 472
  • Мнения: 2 033
Да го кажем така - за аромат. В почти всичко. Освен ако нямате огромни количества гъби. Grinning

# 473
  • Sofia
  • Мнения: 29 016
след накисване могат да се ползват за много рецепти

Какви? В смисъл кое им е по-различното от пресните гъби?
аз основно сушени манатарки ползвам,правя супи,кюфтета,пилафи,гювечи  и т.н.   

# 474
  • Добрич
  • Мнения: 6 210
Значи, е по-добре да не рискувам и да ги нарежа на филийки. Все още не съм решила точно как ще ги използвам после, но идеята ми се върти в главата.

.....
 аз основно сушени манатарки ползвам,правя супи,кюфтета,пилафи,гювечи  и т.н.   

Сама ли ги сушиш?

# 475
  • Sofia
  • Мнения: 29 016
не,носят ми ги от еко район,сушат ги на слънце или в сушилна

след накисване могат да се ползват за много рецепти

Какви? В смисъл кое им е по-различното от пресните гъби?
имат различен,по-силен и приятен аромат от пресните

# 476
  • Мнения: 2 208
Баба ми сушеше челадинки после ги счукваше в един голям хаван и после в голям буркан ги държеше. Като почне да готви някои неща слагаше по една лъжица. Много вкусно беше, беряха си ги в гората. Говоря за Тетевенския балкан, сега имам къща там Hug. Хубаво беше....

# 477
  • Мнения: 16 085
Здравейте!
Имам въпрос - преди да прочета темата, се сдобих с този уред http://www.technomarket.bg/products/09061817/zelmer-36z011. В събота се опитах да суша череши. Първоначално го пуснах на половин мощност, но за 7-8 часа нямаше никакъв резултат и го пуснах на пълна мощност. Молбата ми е, ако някой има такъв уред, да ме ориентира за колко време суши в него. Мога да кажа, че след 24 часа, част от които на пъна мощност, друга част на половин, все още имаше череши, които просто покафеняха, без да се изсушат.
Имам и друг въпрос - как съхранявате черешите? В кутии/буркани без въздух или във фризер?

# 478
  • Мнения: 83
Ти махна ли им костилките или ги сложи цели? Ако са цели със сигурност ще отнеме цяла вечност.
Аз имам същия уред, още не съм сушила череши, но мисля да им махам костилките и да ги разделям на половинки.

# 479
  • Мнения: 16 085
Махнах ги, ама ми се стори прекалено и да ги режа на половинки. А ти какво си сушила в него и горе-долу колко време отнема?

Общи условия

Активация на акаунт