Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 63-та тема

• 115 465
  • 743
  •   2
Отговори
# 180
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
от мен 2 салати

салата от спанак

макаронена салата

# 181
  • София
Благодаря за оценката, момичета!

...
Rumya много са ти интересни мъфините с тези перерудки, това някакви формички на принципа на пекат ли са newsm78
...
Мими, точно като печати, да. А формичките са едни пластмасови светещи пеперудки, които приватизирах от децата  Crazy

Фреза, страшно апетитна плодова торта, каква е вътре?

Лабрекс, много сладурски тия козуначета!
А аз правих пак гевречетата, но тоя път на кифлички, много ни харесаха  Peace (снимката след малко)

# 182
labrex  bouquet Hug Heart Eyes

Селмичка Медовика си ни е любим вече, но и тази не и отстъпва Шоколадов сладкиш с аромат на сладолед. Конфитюра от вишни ми е любимия и стана разкошна, /аз поувеличих малко и конфитюра и сметанката, че обичам по-повечко Embarassed/. Имаш поздравления от всички които я опитаха, а аз не спирам да те хваля  hug:  bouquet

# 183
# 184

Я да те питам... при вас там в центъра преди продаваха (може и сега да продават) едни гевреци, много твърди и много вкусни. Да знаеш случайно как се правят? newsm78

А козунаците ти са един път!!! Ще видя кога ще правя аз...

Да не става въпрос за варени гевреци? newsm78[/b]

Мда. Май са варени. Аз съм правила някакви варени, но те стават мекички...
[/quote]

Значи аз имам тази рецепта...но не съм ги правила още,все не остава време.Ако сметнеш да пробваш ,сподели после как са станали. Peace

Варени гевреци

1 кубче мая
1/2 с.л. сол
3-4 с.л. захар
От тези съставки се прави квас.

2 яйца
1ч.ч. кисело мляко
2-3 с.л. олио
1/2 ч.ч. хладка вода

Замесва се средно меко тесто, оставя се да втаса и се правят топки. Във всяка се прави дупка с пръст и се оформя геврече. Потапят се в постоянно вряща подсладена вода /при нужда се долива/. Изваждат се и се слагат в подмазана тава. Поръсват се със сусам и се пекат.

# 185
Rumi вътре е с пандишпанови блатове на Пепи които сиропираах леко и муса на Танита от тортената библиотека ,отгоре я залях с кристалина  Peace, стана много вкусна

# 186
merydit,дай моля те рецептата за това със сложното име дето си го намерила в нета ooooh!мале дали ме разбра,прилича мми на моята бърза лазаня която правя с макарони и изглежда фантастично.  bouquet
mimi P27,има пресни картофи,но не са Български,Френско производство,но както вече споменах са ужасно слдки и изобщо не ми доставиха удоволствие от хапването им Rolling Eyes
didibu,благодаря ти за рецептата на царицата  bouquet

# 187
alximika ,значи аз гледах най различни рецепти за него.Затова аз го направих по следният начин....
Запържих кайма с малко домати,подправки -чубрица,черен пипер,червен пипер,вегета,босилек.Сварих макарони в случая имах от големита панделки...сложих в тава ред макарони соса и пак макарони.Отгоре заливката е топла-смисъл не знам как се казва точно ,но от години правим заливката на мусаката с нея ,знаем я от плевенския край....брашно се запържва и към него се прибавя прясно мляко в което има разбити яйца.Ти преценяваш колко да е голяма заливката ти -дебела.И после мяташ да се пече. PeaceНадявам се да съм обяснила както трябва... Embarassed Hug

# 188

Чудесни ястия, десерти, супи и печива видях тук. Поздравления, момичета, неуморими сте  smile3501 smile3501

Ние ядене си имаме, затова само за гризкане  Laughing Laughing Дантелените сусамени биссквитки на Йоли

# 189
  • пак на Рив Гош
По изключение да се включа през седмицата Simple Smile
Rumya, много интересни къпкейкове  Grinning
Цецето,  чудесни снимки и вкусни неща Simple Smile На чабатата отдавна съм й хвърлила око, ама доста дълъг процес ми се вижда...  Laughing Но пък от твоите брускети (може и без ракийка  Wink) няма да откажа.
Еси, Надето_сп, както винаги вкусно и красиво  Heart Eyes
Илрай, варени гевреци съм правила по рецептата на Бордовски и стават много хубави  Peace
Дидибу, в японските равиоли сложих пилешка кайма, черни китайски гъби, пресен лук, зеле (зелено къдраво, защото нямах китайско), яйце, нишесте... и май това беше. newsm78
Асялейн, мерси за идеята за замразяването на японските равиоли  Hug. Като ще се пъна да ги дипля, поне наведнъж да е  Laughing

Аз ви показвам една бърза снимка на индийския вариант на мляко с ориз - saffron kheer - със шафран и кардамон:

# 190
  • Sofia
verabel, Estel,

и по-нагоре писах: кремът за рулото е половин пакетче масло, което се разтопява и се добавя 250г халва - бърка се на котлона, докато омекне халвата и поеме маслото - адски вкусно и АДСКИ калорично! Mr. Green

# 191
Момичета, не спирате да творите, браво, много ви се радвам  bouquet
Благодаря на всички за хубавите думи!   bouquet
Цеце, да, наблъскахме се здраво с желязо, че и за утре съм скатала една купичка на дребната  Grinning
Роца, благодаря! Мляко с ориз ли...изглежда много добре  Peace

Тази вечер много вкусно месце, с лоша снимка, но вечер не стават по-хубави  Rolling Eyes

Свинско задушено с оцет и соев сос

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 18:48 от esy

# 192
  • DE
Пеп-4о , разбрах ли правилно, че крем карамел може да се прави и в бурканчета ?
Ако е така, само ми поклати  глава в знак на съгласие.
Аз все правя в тавичка тъй като нямам купички.
Благодаря за идеята. smile3525

При нас имаше, панирани пилешки филета !

# 193
 bowuu bowuu

май сато тоз емотикон клати глава   Wink

правя да, така си носим на работа с половинът от доста години за обяд, а сега така правя и за студентите.

Вал, заповядай Супа от спанак с пилешко месо

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 07:39 от пеп-4o

# 194
Добро утро,

аз тематично за ранната утрин да покажа едни Гофрети със сладко от ягоди:

и се връщам да чета, че съм доникъде  Laughing

Аелис, благодаря  Hug

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 08:05 от Денерис

Общи условия

Активация на акаунт