Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 63-та тема

• 114 923
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
  • Разград
Здравейте,момичета, невероятни вкусотийки при вас, както винаги:) Имам един въпрос, малко странен може би... Много обичам мляко с грис ,но такова тип"столско" му казвам аз...по-рядко, като в студентските столове за хранене навремето. Моите колеги го ненавиждаха, та познайте кой изяждаше всички порцийки на масата Rolling Eyes Та, ако някой може да ми даде горе-долу точни пропорцийки на млякото към грисчето? Не ми се иска да стане гъсто...може би трябва да се разреди с вода ли? Thinking Предварително благодаря  bouquet

# 631
  • забравих си мисълта...
Veni_mh,  аз лично доливам мляко, докато се получи желаната гъстота, ако е станало гъсто. Трябва да знаеш обаче, че като изстине ще се сгъсти още малко. Това е все пак нещо, което се постига с опит, така е малко трудно да се определят съвсем точните пропорции, защото марките грис и мляко са различни. А ти ако искаш можеш, да го направиш и само с вода или с разредено с вода мляко. Как са го правили едно време не знам, дали само с вода или с разредено с вода мляко...  Пак ще кажа, опитай и ще се получи все някога Simple Smile.

# 632
  • Разград
Venetta, много ти благодаря, ще се опитам,то сигурно не е сложно, но явно наистина е до опит Simple Smile Проба-грешка, докато се получи....мъжът ми не близва такова нещо,но аз ще си го изям с кеф Laughing

# 633
  • забравих си мисълта...
Veni_mh, аз винаги поставям млякото и гриса да врат заедно и бъркам с тел, докато се сгъсти и добавям или от едното или от другото. Котлона винаги го оставям да е слаб, за да не загори. Ако оставиш риса да поври малко, със сигурност после ще се сгъсти още, а и става много гладък, почти като грис-пудинг, а ако го прибавиш като заври млякото и не го оставиш да поври малко, като непрекъснато го бъркаш, тогава се чувстват малко зрънцата грис. А захар и евентуално ако желаеш ванилия, можеш да прибавиш най-накрая. Но когато ври внимавай, че уж не е достатъчно сладък и после се оказва, че захарта е в малко повече. За сега се сещам само за това.

# 634
  • ВАРНА
 Зелена салата със сушени доматки и овче сирене

кебап с картофено пюре

торта

и разрез

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 12:13 от иланг-иланг

# 635
Илианка, какъв ти опит, кошницата е прекрасна  Hug видях я аз и другаде   bouquet
Фани, ама голяма торта бе, а колко сочно изглежда  Crazy
mami 21, много апетитни тези бирени хлебчета   bouquet

# 636
от мен рогчета с айрян
днес нещо ме мързи да готвя и още се чудя какво ще се вечеря newsm78
видях, че сте питали за банановия сладкиш от предния ми пост, но чак днес влизам Hug
ето, макар и със закъснение малко разяснения Simple Smile; всъщност няма нищо кой знае какво по приготвянето му;
правя си нишесте с мляко на доктор Йоткер, по указанията на опаковката и когато поизтине добавям пакетче желатин;
после в една кексова форма изспвам половината от крема, слагам два цели банана или един, разрязан на половина по дължина, в зависимост от наличностите Grinning, изсипвам останалият крем и покривам с бисквити "закуска"; оставям да стегне в хладилника, обръщам върху чиния и при време и желание поукрасявам Grinning

# 637
  • Велико Търново
Здравейте,момичета, невероятни вкусотийки при вас, както винаги:) Имам един въпрос, малко странен може би... Много обичам мляко с грис ,но такова тип"столско" му казвам аз...по-рядко, като в студентските столове за хранене навремето. Моите колеги го ненавиждаха, та познайте кой изяждаше всички порцийки на масата Rolling Eyes Та, ако някой може да ми даде горе-долу точни пропорцийки на млякото към грисчето? Не ми се иска да стане гъсто...може би трябва да се разреди с вода ли? Thinking Предварително благодаря  bouquet

veni_mh, и аз обичам грисчето по рядко. Наскоро разполагах с мляко и грис и понеже на момента ми се прияде нещо сладко та реших да си направя. От първия път не стана желаният резултат, но на втория път стана. Та на 200 гр мляко сложих една супена лъжица грис, захар на вкус и след като повря и изстина готовият грис беше точно какъвто го исках - леко кремообразен.

# 638
  • DE
matze, кажи каква е тази закуска при вас newsm12 дай повече инфо

Ох, ако знаех и аз самата какво е това  newsm12
Имах тесто, разточих на тънак лист поръсих със сиренце завих и пекох в тигана с масълце.
НиЩо особенно food002

Иланг- иланг, иде ми да си бучна пръста в твоята торта. Многооого примамваЩа.

# 639
Честит празник,момичета!

На края на темата да пусна и аз малко снимки...
мъфини с ягоди и фурми

Сладолед с ягоди и круша

гъби с чесън и доматено пюре

# 640
иланг-иланг,разкошна торта!   bouquet Каква е тя?
краси.мира ,умирам за такъв сладолед!  Crazy Crazy Crazy И гъбките си ги бива! Heart Eyes

# 641
От мен - Торта"Медовик"на Селма  bouquet

Разрез утре Heart Eyes

# 642
  • Пловдив
Днес изпразних от хладилника изостаналите неща и стана един страхотен бъркоч Mr. Green JoyМного вкусен
Малко ме е срам според вашите красоти да го пускам ама айде Crazy Mr. Green

Ето го баркоча  Mr. Green Mr. Green

и един сладкиш набързо

# 643
Иланг-иланг,чудя се, пуля се и не мога да разбера това бялото блат ли е или пак някакъв крем.Прилича ми на стегнат с желатин крем-парфе. newsm78
Ако може да не ме мъчиш,че изкьорвях,моля те напиши рецептата-сигурна съм ,че има и други желаещи.Мъжа ми е именник на цветница и мой тая тортичка ще е добра изненада.
Мноооого вкусно изглежда.

# 644
Иланг-иланг,чудесна торта !
Моля те ,поясни как постигна "ветрилото"?Как се получиха тези финни парченца шоколад?
Дай направо рецептата!

Общи условия

Активация на акаунт