За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 28

• 38 834
  • 734
  •   1
Отговори
# 315
моята сага приключи благополучно, благодарение на  милото ми, което се нави да разглоби Раховеца, въпреки че бе уморен след работа, резултат пиците се спасиха може би заради продуктите отгоре им-не можаха да превтасат много Mr. Green, но кренвршките при опита ми да ги натикам в пликчета да ги замразя се спардушиха и няма да се занимавам сега с тях

# 316
много се извинявам, ама нямам време да търся, ако знае някоик да ми каже- как да измеря с ч.л. или с.л. 10гр сол, 2 гр. захар

# 317
  • При елфите ...
много се извинявам, ама нямам време да търся, ако знае някоик да ми каже- как да измеря с ч.л. или с.л. 10гр сол, 2 гр. захар
honda_vti, не знам дали това ще ти помогне, но ти давам някакви приблизителни мерки.

сол - 1 с.л. е около 15 гр., 1 ч.л. е около 6 гр.
захар - 1 с.л. е около 20 гр., 1 ч.л. е около 10 гр.

# 318
  • Пловдив
Здравейте, може ли да споделите как варите яйца за Великден без да се пукат. Какво ли не съм слагала: отдолу парцали, даже съм ги увивала, сол, оцет и т.н. и пак ми се пукат половината. Ще съм благодарна за всякакви съвети и хитринки!

# 319
скоро Иван Звездев каза за да не се пукат да не се слагат от хладилника да се варят, да са постояли на стайна температура и пак така в студена вода и с повечко сол

# 320
скоро Иван Звездев каза за да не се пукат да не се слагат от хладилника да се варят, да са постояли на стайна температура и пак така в студена вода и с повечко сол

и задължително се варят на "тих огън" т.е. не включвайте котлона на мах, а на слаба степен - докато се сварят, докато се варят.
След това, за да нямат зелен отенък от варенето, забравете в студена вода за 30 минути поне.

Нинче, не трябвало да пъхаш кренвиршките в плик, направо с тавата се замразяват. То свършило, но да знаеш за друг път  Peace

Цвети, ти сигурно я заля, но да и по късно можело.  и Честит имен ден!   bouquet

Честит празник на всички с цветни имена! Здраве, късмет и щастие в дома им   bouquet

# 321
да и аз загрях вече, но нищо -за кренвиршките, иначе за яйцата се замислих нали в боите пише яйцата да са топли

# 322
иначе за яйцата се замислих нали в боите пише яйцата да са топли

и аз това се чудя,макар,че не вярвам пък да не хване таз силна химия Grinning

а и да попитам-как да ми станат мого кристални яйцата,нещо май се слагаше,няква киселина ли беше newsm78

# 323
Благодаря ти много пеп-40.Залях студената баклава със студен сироп.

# 324
  • Пловдив
А ако се сварят с кристали яйцата дали ще има полза? Да не се пукат имам предвид!

# 325
милена,то има една боя дет се продава с кистали и там си пише кристалите да се сипят при варенето Peaceобаче аз искам да станат много кристални,виждала съм такива преди години една комшийка ни даваше Party[/i]

# 326
иначе за яйцата се замислих нали в боите пише яйцата да са топли

и аз това се чудя,макар,че не вярвам пък да не хване таз силна химия Grinning

Пише да,  но после зеления цвят не ми е приятен на мен, че ги ядем седмица след празника все още.
Но пък правя боята с топла-почти гореща вода и вместо по 1 пак. боя на дозата вода, аз слагам 3, че ми е писнало от фалшиви бои.  Както и кристалите - вместо 1 пак. слагам 3, така  цялото яйце е добре озахарено.

milena1979 , на кристалите, които аз съм купвала пише, че се варят яйцата с кристалите 3-4-5- мин. И половината така ги варя, след което боядисвам. Но едва ли кристалите ще помогнат на яйцата да не се пукат при варенето  newsm78

# 327
пеп-4о мерси мила  bouquet

като си ми паднала Laughing я да взема,а да те питам-това шареното масълце,колко време може да стои в хладилник,защото искам да го направя и да го занеса като подарък дет се вика за Великден,много ми е ефектно Party

# 328
3 седмици стоя едното, нищо му нямаше  Peace  в хладилник. Сигурно в камерата може повече да издържи

# 329
ей,че си бърза,много благодаря  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт