За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 28

  • 38 021
  • 734
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 1 777
Никой ли не е готвил охлюви newsm78?
Полина тук има няколко рецепти.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=93466

# 676
  • Мнения: 19
Никой ли не е готвил охлюви newsm78?

Не съм готвила охлюви, но тази рецепта много ми хареса и ще я пробвам.
http://yoli-www.blogspot.com/2009/05/blog-post_11.html

# 677
  • Мнения: 9 785
 newsm78
Някой знае ли как да ги панирам? В линковете няма точно описание.

# 678
  • Мнения: 9 451
Поли, направи си тесто като за палачинки и потапяй в него - яйце, бира, брашно и лъжица олио - от него не поемат много мазнина.  И тъй като са дребри, нанижи ги на шишче или клечки за зъби.

# 679
# 680
  • София
  • Мнения: 15 825
   Момичета спешен въпрос:Колко вода трябва за да сваря една чаена чаша черен ориз?И колко време,че предишния път варих,варих, и нищо, много време го варих. Черния май не набъбва като белия? И кога му се слага солта?

# 681
  • Мнения: 9 785
...  И тъй като са дребри, нанижи ги на шишче или клечки за зъби.

Ей за тая тънкост не бих се сетила Crazy. Hug
Това за палачинковата смес ми допадна определено. Аз само че не слагам бира, но и без нея ще минем. Ще ги направя или така, или по вторият линк на cecunka76, благодаря ви Hug  bouquet!

# 682
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Момичета спешен въпрос:Колко вода трябва за да сваря една чаена чаша черен ориз?И колко време,че предишния път варих,варих, и нищо, много време го варих. Черния май не набъбва като белия? И кога му се слага солта?

Тук пише 1/6 ориз/вода, като времето на варене е 20 минути. Аз  варих черен ориз веднъж и то много отдавна, но не си спомням какво беше упътването на пакета.

# 683
  • Мнения: 22 867
  Момичета спешен въпрос:Колко вода трябва за да сваря една чаена чаша черен ориз?И колко време,че предишния път варих,варих, и нищо, много време го варих. Черния май не набъбва като белия? И кога му се слага солта?

Цитирам ти едно мнение:

Цитат
Ядох миналата седмица на един работен обяд. Бяха го направили в комбинация с бял. Вкусът за мене е почти същия като на белия, само по твърд ми стоеше.
После с колегата ми обсъждахме как се приготвя; каза ми, че варенето на черния ориз отнема 2 пъти повече време /около 30 мин./ и се вари в по-малско вода /съотношение 2 части вода : 1 част ориз/

Тайна, погледни и темата.

# 684
  • София
  • Мнения: 15 825
   Много ви благодаря! Сега ще погледна. Hug

# 685
  • Мнения: 124
Цитат
Публикувана от: пеп-4o 
 
Цитат
а така не поемат ли много мазнина толумбите     на бавно загряване?
Не поемат, стават много пухкави. Рецептата е  250мл вода, 25мл олио /2 1/2 суп.л/, 250гр брашно и 4-4 1/2 яйца. Аз така ги правя от години.

# 686
  • Мнения: 399
Наистина черният ориз се вари по-дълго време.Аз го приготвих като десерт,прибавих орехови ядки и стафиди и много ни допадна.

# 687
  • София
  • Мнения: 15 825
  Вкусен стана, много ароматен и вкусен. Лошото е,че го варих със сол, иначе можеше да му сложа кондензирано мляко и захар, и щеше да стане супер десерт!

# 688
  • Мнения: 40
Здравейте мами,

Много полезна темичка сте открили, поздравления  Simple Smile Бих искала да ви питам, някоя от вас чувала ли е за розова вода, която се използва при правене на сладкиши и имате ли представа от къде мога да си купя ( става върпос за София).


Мерси много  Wink

# 689
  • Мнения: 9 785
Аз пък се сетих да попитам още нещо. Преди време си купих фруктова захар и така си стои, не съм я употребявала още. Чудя се дали е едно към едно с обикновената захар. Да речем ако за сладкиш по рецептата е дадена 1 ч.ч., от фруктовата пак толкова ли трябва да сложа? И въобще как да я използвам?

Общи условия

Активация на акаунт