Пролет на вратата чука, а ДЕКЕМВРИйчето не спира да ни гука

• 30 220
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
Исках да питам-сложили ли сте обиколници на детските легла?Моя бебчо взе да се върти и постоянно му висят краката през решетките Hug

# 691
  • Варна
Здравейте и от мен!
RALTRIF мн. интересно беше това което сподели за Южна Африка. Аз имам роднини там, ама с години не сме се чували...
Ета Андрейчо е много лъчезарно и усмихнато дете. Пу-пу...
udis555 и при нас сега излязоха тия малки люспички. Аз я мажа само с олиото за след баня и разресвам с четката за коса. Но ако станат повече, има специални кремчета, мисля че ги обсъждахме по едно време.
Имам и аз нещо за похвалване. Вчера мойта мадама се завъртя от гръб на корем, при което аз останах ей така  Shocked Въобще не очаквах толкова рано. И една такава усмихната и доволна беше че успя да направи нещо ново и различно....
Да споделя, че Ние също нямаме режим или дори и да се опитвам да създам нещо като такъв, бързо се променя. Например от втория месец не се буди през ноща, пък сега от една седмица взе да се буди. Всеки ден е различен, защото се буди по-различно време и от там нататък всичко е различно. Единственото горе-долу еднакво е обедната разходка и вечерното къпане и заспиване.
Не съм забелязала още да обръща внимание когато се храним. Няма интерес още към друга храна освен към цицките. Като я види и доволно се усмихва...
Все по-малко спи през деня, не повече от 20-30 мин. между храненията.
Забелязвам че май повечето бебоци взеха да акат по-рядко. Е и мойта е така. Някой път на 1-2 дни веднъж. Друг път по веднъж на ден и сякаш по-малко количество. Сигурно усвояват повече, незнам....  

А забравих да споделя за отчета. Вече е 5900 и 62 см. Наддала е 900 гр. и 5 см. И аз съм попаднала на педиатър от старата школа и въобще не говорим на един език. От втори месец ми повтаря да давам сок, сега пак. С него щяло да се регулира изхождането.... Rolling Eyes

miri4ka13 да имаме обиколник, защото постоянно се избутва по диагонал, мята ръце и крака.

# 692
dori_ta  Аз започнах да давам сок-резултата беше ,че се запекохме(въпреки че лекаря твърди че запек било от 5 дни нагоре,аз смятам че и три дни е много).Спрях сока и вече ходи всеки ден!dori_ta  интересното е че и моя бебок се обърна вчера,и сега го прави постоянно.като обезумял е върти се в кръг и по корем и вика  Crazy Crazy Crazy

# 693
Така,така....абе вие не пишете,ами летите бе хора......браво на вас Wink
При нас слава богу,всичко е нормално...каката на занималня,малкия по пътищата с майка си,днес ни наваля дъждаи ако се вярва на прогнозите,значи утре ще сме си в нас отново.....един път да се стопли трайно,писна ми с това навличане #Cussing out
От 2 дни захраних малкия с каша,и ужасно му хареса...което много ме радва Peace.....ще оставя зел.пюрета за края на месеца или най-рано след 1 седмица....до момента е опитал само - ябълка,морков и круша,както и оризовата каша на Милупа....нищо друго не давам,в смисъл освен това и АМ Peace...спрях да купувам пюре,вече аз му правя.....купих си уредче за варене на пара и така правя плодовете,така ще правя и зеленчуците Peace

Обиколници слагам от самото начало......отчало слагах на всичките страни без тази към мен...сега вече от всякъде е обиколен Laughing...защото много се швъка и си удря главицата в решетките Crazy
Ставам,че голямото е решило да не слуша newsm77

# 694
Я да си кажа и аз....
обиколници има от самото начало, не са от тези огромните тип възглавници, а такива които слагам и уплътнявам матрака и кошарата и съвсем малко се подават над нивото на матрака колкото да не се удря и да не успява да промуши някой крайник. Друг е въпроса че все още не знае що е то негов креват  Grinning има време и това ще научи, но по натам във времето.

обръщане прави го но инцидентно, от 2 дни забелязвам обаче друга тенденция връткането зачести

крусти ползвах какви ли не чешити крем полза не видях, докато сами не решиха да си паднат просто не се махнаха! Моята педка ми каза в никакъв случай да не четкам с четки гребени и пр. за да не захвана неготова люспичка и да предизвикам възпаление, а при незатворена фонтанела и възпаление не ми се помесля дори. За някои сигурно звуча доста предпазливо, но аз не ги насилвах, които са готови и паднат по време на баня толкова, след баня мажа с това което и тялото-люспи вече няма! Naughty

Много интересни теми метнахте за Канада и Южна Африка... така ми се ходи, почти няма местенце където да не ми се митка  Mr. Green

Забелязвам че и други не акат, нашата одисея с неакането продължава, той се пъне аз се чудя вече какво да правя, взела съм пюре, в краен случай към него ще прибегна

Все по често и е буден, иска да е изправен, на ръце с неговите скромни 8.200 кг направо в чудо се виждам, #Crazy започна сам да си сяда в кошницата, а и аз го цопвам понякога поседнал облегнат на възглавници, за по малко и в проходилката, даже си се движи, че хоризонтирам ли го почва да пищи не ще легнал и това е, направо не знам с какво и как да го забавлявам

# 695
Добър вечер.
Стела се обърна днес...няколко пъти. Последните две седмици само се опитваше милата, ама тая ръчичка, към която се обръща много и се пречкаше и явно не знаеше какво да я прави.
Денерис, Портман, и другите мацки, дето сте си засадили зИлено на терасите, споделете, моля, каква е Фатката. Семки ли трябва да си купя или разсад?  Laughing
За пустото захранване - аз не знам как ще изкарам до 6тия месец, както съм го планирала. Така съсредоточено ни гледа като ядем, посяга да ни бърка в чиниите, направо да ти стане жал. Тя едва навърши 4 мес, малка ми се струва още да я товаря, тъкмо отървахме коликите, дето се казва.
Обиколници нямам, но тя Стела от втория месец спи при нас, слагах я миналата седмица за няколко нощи, че нещо бях на разболяване, да не я заразя, ама голяма борба падна с тия решетки. Като започне да си спи в леглото ще се наложи да взема.
ета, и тук да кажа, че Андрю е наш'та гордост. Жив и здрав да ти е, много бързо се развива.

# 696
Здравейте, мами. Изключително много ви благодаря за всичко, което писахте за режимите, направо ми падна камъче от сърчицето. Ние рутина имаме саздадена или поне така си мисля, защото си вършиме едни и същи неща всеки ден , в едни и същи часове, но не се храним под час , а на поискване, спи със мене през половината нощ, а не в креватче и ей такива нещица.
НА болничките бебоци бързо да се оправят. И аз нещо бях тръгнала да настивам, но май го секнах с парацетамолчето.
НЕзнам ние как сме със зъбчетата, постоянно си смучеме ръцете и всичко , което докопаме, а най обичаме показалеца и средния и да се чешкаме с тях. А вече и покривката сваля на земята като седиме и я държа на масата.
Ние засега нямаме кал на главичката, но незнам може ли да се появи.
Малкия Андерейчо е голям сладур, а снимката е невероятна.
Обиколници имаме от самото начало, че и още едни получихме като подарък.
Незнаех , че може да се подправят манджичките, че уж четох , че нито сол, нито захар даже не се слагало в началото. Ще го омам напредвид да боцна и аз малко.
Ние днес набирайки се на мама на блузата се обърнахме и искрено се надявам скоро и сама да почне. А за седенето вече сама си се набира, та незнам как ще стане доки като каза до 6ти месец да не я слагам да седи, като тя сама ще започне да сяда. Проходилките от кой месец може да се ползват?
Ралтриф много е хубаво това, което споделяш за Африка. Но аз се радвам много , че мъжът ми вече е в Европа, беше 6 месеца там и ми настръхваха косите. И в Мозамбик, Мадагаскар, Мавриций, но най - много в Дурбан. Аз предпочитам определено Европата. Обожавам Америка , но така и ще си ми остане , каквото видях с кораба , видях, със самолет няма начин да летя до там освен ако не ме преспят за тези 10-12 часа, а много искам да отидеме с мъжа ми. Но най-много искам да отидеме на круиз в Аляска на глетчерите, но и това ще си остане с искането, не че не можем, а просто защото летенето ми е кошмара, доста ми е дето летях докато работех. #Crazy
Желая спокойна и усмихната седмица .

# 697
Чуузи, мяташ семената директно в сандъчетата. После поливаш и чакаш. Кресона вече е доста голям, но той ми беше с разсад. Сега се е показала мащерката - засях я преди 3 седмици някъде.

Обиколници нямаме. Нали сме с кошара. Не, че малкия трътльо има мерак да се върти и да се удря в стените. Вчера съм натрупала играчки до него, белким се размърда малко. А той половин час им говори, пя, крещя, като че ги кандърдисваше сами да му скочат в ръцете  ooooh! явно ще е същата стока като кака си - философ, а не физкултурник. Натрупал едни гуши, едни кореми  ooooh!

П.П. за крустите забравих да кажа...Гого имаше преди месец някъде. Намазах го обилно с олиото за след баня, после разтърках леко  с пръст и с ресане ги отстраних.

# 698
добро утро

да се включа и аз по някои въпросчета

за режима и при нас го няма стог по час,по скоро се водя по малкия и ден с ден не си приличат,иначе се опитвам да правим всеки де едни и същи неща но не винаги се получава.Наистина така е малко по тругно да се оговиш за нещо или да си направиш план по час е почти невъзможно,но здраве да е.

обиколници и ни е си имаме от самото начало,само на решетките които гледат към нас съм ги свалила че да мога да го наблщдавам ,но и там май ще се наложи да вдигаме че всяка сутрин му намирам главата до решетките

за крустите досега сме нямали на главичката,но може и по късно да се появят ,по едно време имаше само на челото между веждичките но мазане след баня с олио минаха
Като гледам всички сте започнали да се обръщате,а нашият младеж нещо не прави опити,и по корем не му се лежи.най-му е хубаво по гръб да си лежкундри,но и това ще стане можеби малко по късно.

# 699
  • София
Здравейте момичета и малки порастващи бебчета!
Не съм писала от доста време, но ви чета редовно. Просто не ми остава време от най-разнообразни емоции...
Ще споделя само приятните. Бях споделила, че чакам нови попълнения от бебоци в обкръжението на Борил и ето пълни сме с мацки Wink и един приятел. Родиха се в ето такъв порядък: на 18.03 - две близнета - Дария и Бояна, на 02.04 - Андрей, на 15.04 - Аника, на 17.04 - София. Ходихме на гости с Борил на малката Аника на изписването и и го водихме на сватба в църквата да види малко свят и суета. Татко му го нарами в новия слинг, който е 5метра парче плат и той се накокошини и се оглежда през цялото време. Не ревна за секунда! Разбира се сватбата беше по кратката процедура. Ние откарахме цял ден на веселба с прибиране през три часа за кърмене, а баба му забавлява внука си цял ден.

Ета, Андрей е невероятен. Голяма бърборилня Simple Smile Моя юнак за сега не се обръща, но от два дни е почнал да пее по цял ден на жирафа. До сега само подвикваше и гукаше, а сега е вкарал някакъв ритъм и така по половин час. Стефан каза - брои му от едно до десет и наобратно, но аз знам, че му реди някой текст, че аз повече му пея отколкото му говоря Simple Smile

За обиколника - сложих го преди половин месец. Почнал е да обикаля по гръб и той да си изкарва крачетата през решетките. Обиколника е на три от страните за да не си прасне малката кифла, а на предната с решетките съм опънала една мрежичка, колкото да не се заклещи и недай боже да си направи някоя травма, но все пак през нея се вижда. Ефекта е нещо като кошарките.

Денерис, снимките са ти супер и много добре ги обработваш!! Аз също съм пристрастна към това изкуство, но така и не ми стана професия. Отклоних се по пътя, но имах шанс в живота да се позанимавам косвено и с това...

Ласи, честита нова работа и браво за решителността! Разкажи за командировката Simple Smile Къде се изгуби Елфчето и вашата булка?

Колибри, беше писала за Косе Босе, че ти е приятелка - свалям и шапка smile3501 ! Обичам толкова подредени и аналитични умове! Наистина писанията са сбита сентенция на всичко онова, което е актуално и подплатено с изследвания. Например Ета беше питала за подаването на нов продукт през колко време - пак там ще препоръчам да погледне. Цитирам:
- количеството храна се увеличава плавно - от 1 ч.л. първия ден, 2 ч.л. втория и така нататък, докато приеманото количество стигне 30-40 мл на ядене. Малко бебета приемат повече от 50-60 мл на хранене, макар че може да се опита - някои бебета приемат охотно повече твърда храна, без това да се отрази на количеството приемана кърма. Следи бебето и се вслушвай в сигналите, които ти дава и няма да сбъркаш  

- нова храна се въвежда на интервали. 3-5 дена, ако няма фамилна обремененост с алергии и 5-10 дена, ако има такава обремененост. Въвежда се само по една нова храна наведнъж.

Ратлиф, много ми е интересно да слушам за Южна Африка! Имам едни приятели с детенце на вече три години, които заминаха специално за да "родят" там. После се прибраха поради същата причина поради, която и вие сте решили да заминете. Контраста явно е невероятен.

Стана роман та ще почна пак да се включвам по-начесто за да не ви затормозявам с толкова много мнения и емоции накуп!

Лек ден на всички
P.S.Ние отново сме си у дома, че а съм мръднала а се е изсипало небето, както установих.

# 700
А аз си мислех че само аз съм луда да гледам подправки на терасата  chefох,какво не бих дала и моя син да има поне малко коремче-бебо има тяло на бебе спортист.В нормите сме на кг,но е много дълъг.Иначе поне си спи по цяла нощ в негопвото легло.През деня е като нивелир-оставиш ли го и почва да алармира,ама нали си е моя нивелирчо понякога го оставям и да поплаче,ама бабите са за трепане-все да е на ръце,а аз съм си сама и няма кой да ми помага.Писна ми от това време-съклетясахме се.Видях че излиза слънце и поемам с количковата мафия навън.дано и при вас е изгряло слънце 1stroller

# 701
Пфф, сложих спортистчето на бъджа да потренира, изпива ми сосовете това момченце!
Благодаря за милите думи!  Simple Smile Ей сега тепърва започват да стават много интересни хлапетата.

Новото при моичкия е, че се опитва да прави някакви движения като прибежки и припълзявания. По гръб му е много обидно да стои вече, обръща се веднагически и започва тъй да се придвижва до дадена цел.

Обиколници нямам, понеже кошарата му е от меките, с плат. Обаче съм имала мноооого проблеми с момичетата, които редовно се перяха или заклещваха в решетките. И за туй този път - меката кошарка и мирна главица. Както е почнал от дву-месечен да я обикаля като ветропоказател и да застава напреки с глава навряна в мрежата... отчитам много далновидно решение на моя милост.  Simple Smile

# 702
  • sofia
Ох, и моят малчуган е от мързеливите. Като гледам повечето бебета вече се обръщат, и то целенасочено. Peace
В тази връзка искам да ви попитам колко време на ден държите бебетата по корем?  Имам чувството че това има пряка връзка с усвояването на това движение.
А моят  Коко не издържа и 5 мин. по корем. Cry Като го сложа в шезлонга и го забравям, там си играе и си говори, пее, но по корем .....?...

Благодаря че споделихте за подправките - не бях се сетила. Майка ми си отглежда чисти такива, та ще се възползвам.

Крусти вече почти няма, само нещо като пърхут, и изчезва. Не го мажа с олио, само го реша с четката докато го къпя.
Обиколници няма, защото спи в кошара и няма решетки през които да се провира.

Нещо ми се губи Колибри, отдавна не се е отчитала, а Ели щяха да я снимат в БНТ?

Laughing

# 703
Амбър   Hug

И аз изглежда съм обзета от зъбната мания  Laughing Нямам търпение вече да се покаже някое зъбче Simple Smile за келичките и при нас се появиха доста по-късно и започнах да ги мажа с бебешко олио или зехтин, но не помогна.. наи-накрая аптекарката ми препоръча едно кремче, което за нула време оправи нещата - Elizabeth Anee's cradle cap cream - може би го има в БГ.. Иначе съдържа олио от лавандула, бадем, жожоба и витамин Е. Мажех го след баня и на другата сутрин изчетквах кожичките с мека четка..

Обиколници решихме да не купуваме, заради пренасянето, което ни предстои... За да не се удря и да не му излизат ръчичките и крачета съм завила страните на креватчето с двойни бели хавлии.. според мен варшат добра работа..

Сега ни предстои кръщене - на 15 май и съм много въодушевена.. Дано бебока не се стресира много Praynig Попът е млад грък (тук си нямаме българска църква) и за място сме избрали много симпатичен параклис...

Лек ден на всички!   bouquet

# 704
Добро утро на всички Grinning
Почерпете се за здравето на мойта Дари  Two Hearts
Днес правим 4-та месечинка!

За крустите - пууу слава богу, махнаха се вече. При нас нямаше люспи, щото си стояха на главата без да падат. При баня хубаво накисване и със шампуто (на Себамед) като се търка главичката и те се отделяха и падаха с водата.
За обръщането- още не се въртим. Само веднъж беше се врътнала с 15 мин напред Crazy Тоест от по дължина на спаляната, я намерих по ширина. Но не проявява и мераци.
За запека - случва се и при нас. Първият път беше 6 пълни дни и след като термометъра и масажчета на коремче не подействаха, пробвах сапунче. Резултата беше на лице (на дупе тоест) след 15 минути. Онзи ден също имаше 5-дневна пауза - на 4-тия ден дадох сок на Хип от сливи 2х30мл, но получи колики и го спрях. Затова пък на другия ден се изака сама. От тогава си ака сутрин и вечер самичка Simple Smile Отпушила е канала хахаха Simple Smile
Режим - тя си създаде сама - яде и спи по приблизително едно и също време, но иначе всичко си е на поискване.
Обиколници имаме от дебелите, но като че ли до момента не са послужили.

Бягам сега, че си търси своето  Stop

Общи условия

Активация на акаунт