Майки ,които хранят с изцедена кърма?

• 33 171
  • 409
  •   1
Отговори
# 270
здравейте отново!ние вече си нагодихме един режим-хапваме 7 пъти по 30-40 мл кърма и 30 мл АМ.горе-долу е добре.а нормално ли е да ака след всяко хранене?когато я вземем за оригване,и тя си свършва работата.странно ми се струва.свекърва ми не я беше виждала от понеделник и днес каза,че е пораснала.дано да наддава,че ми се струва много мъничка.в понеделник вече сме на лекар,да я измерят,прегледат и да ни каже някои неща.това е около нас,приемам всякакви съвети и ви благодаря,че се включвате!наистина сте ми подкрепа!

# 271
ves1977 , и синът ми акаше след всяко хранене в началото (понякога и повече от един път  Mr. Green). Мисля, че е нормално, след това разреждат изхожданията  Peace

# 272
Здравей, ves1977!
Много се радвам, че вече звучиш много по-спокойна! Hug
Абсолютно нормално е бебка да ака на всяко хранене, обикновенно изхожданията са жълтеникави с бели точки и консистенция на горчица
Бебетата под 6-седмична възраст може да акат на всяко хранене, дори 10 пъти за 24ч, без това да е проблем. При всички случаи в първите 6 седмици трябва да има минимум 2-3 изхождания с големината на монета от 1 лев, за да е сигурно, че бебето се храни добре и няма някакъв проблем. След 6-тата седмица доста деца разреждат чувствително интервалите и може да започнат да акат по веднъж на 1-2 дни, а могат и да запазят честотата на акане от преди това.
Ще чакам да се похвалиш след тегленето за резултатите.
Отминава ли жълтеницата вече?  Опитавш ли да слагаш на гърда или бебка все така няма желание за сукане?
Как са гърдите ти, и двете ли цедиш до край, как ги усещаш?

# 273
малко по-спокойна съм,макар да го има тожа глождене отвътре,че все не правя нещата както трябва.тя доста си поаква,така че ж това отношение е доста напред  Simple Smileопитвам да я слагам на гърда,но самите ми зърна са доста вдлъбнати и изобщо не се получава,още повече тя се унася и изобщо не засмуква.това не знам дали ще се промени.а гърдите ми са напрегнати,но не ме болят или нешо такова.когато се цедя,и от двете изкарвам по 30-40 мл.а с течение на времето ще трябва да увеличавам количеството мляко и да дохранвам с повече АМ.а за жълтеницата не знам,струва ми се не толкова жълта,както в началото,но лекарят ще каже.това е от нас засега,лека нощ на всички!

# 274
гърдите ми са напрегнати,но не ме болят или нешо такова.когато се цедя,и от двете изкарвам по 30-40 мл.а с течение на времето ще трябва да увеличавам количеството мляко и да дохранвам с повече АМ.

Wink Тя природата е предвидила млякото да се увеличава, спокойно! Изцеждай до край, даже сменяй помпата от едната гърда на другата накрая - и млякото ще се увеличи. Разбира се, в това отношение (за пълно изпразване) бебето е най-ефективно ...

# 275
ves1977, това усещане, че не правим нещата както трябва и съмнението в нас си са нормална част от това да бъдем отговорни към децата си родители, това ни дава нужният коректив за действията ни и даже е полезно, когато не ни тормози прекалено Hug
Страхотно е, че не си се отказала да я слагаш на гърда! Браво и за добрите резултати в цеденето. Виждам, че се притесняваш, че млякото ще трябва да се увеличи скоро, и ще трябва да добавяш още АМ. Ако искаш опитай да цедиш малко по-често от сега. Ти в момента предполагам цедиш 7 пъти на денонощие, добави още 2-3 изцеждания, отново до край като продължаваш да цедиш 5 минути след последната капка и двете гърди. Можеш също да цедиш когато ти остане млако време, между храненията. Въобще колкото по-често, толкова по-добре и съвсем скоро ще видиш ефекта. Важно е да има поне 1-2 нощни изцеждания, защото тогава нивата на пролактина (хормонът, който е отговорен за производството на кърма) са най-високи и ефекта от стимулацията ще е най-голям. Също можеш да пиеш чай за увеличаване на лактацията има български и вносен, около 1-2 литра течности на ден, да хапваш жито, сурови ядки, спанак, коприва, бирена мая. Но така или иначе храните и напитките, чаят и добавките са само спомагателна мярка, вървяща заедно с най-важното - често изцеждане/сукане, защото кърмата се произвежда на принципа на търсенето и предлагането. Обикновенно изцеждането на ръка е най-ефективно и стимулиращо. Ти с помпа ли цедиш? Казваш, че усещаш гърдите си напрегнати, след като изцедиш усещаш ли ги да омекват хубаво?
Относно връщането на гърда, казваш че зърната са ти хлътнали, опитвала ли си със силиконови зърна? Ето тук   можеш да прочетеш повече за това как правилно да се поставят и използват. Ако решиш да използваш и имаш допълнителни въпроси за тях, питай. При положение, че с тях се получи, после може постепенно да се махнат и бебето да мине на гърда.

Ако сукането на гърда се получи може да се пробва по-късно с лактейд (система за дохранване на гърда). Тук може да прочетеш повече  за нея. Идеята е, докато бебето суче на гърда, да дохранваш с тръбичка, така че стимулацията за гърдите ти да продължава, докато детете пие добавката. В края на статията има и клипчета.

Успех, и ще чакам да пишеш отново   bouquet

# 276
здравейте и ние сме на изцеждане  ,бебо е на 6 месеца о месец се изцеждам , защото тотално отказва гърдата,  изцеждам се през 4 часа до дъно , по около 1,5 литра на ден събирам , пия много и редовно бирена мая по 5-8 хапчеата на веднъж 3 пути на ден ,кърмата от тях мн се усилва. хапване често и по много само манджи и мн хляб за гъста кърма и наистина кърмата има каймак .нощно изцеждане 3пъти на нощ. това е което правя аз и бебо 6 месец качи 1,2 кг ,което от както се е родил не качвал толкова много .
пуспех, надявам се да съм полезна

# 277
 Wink Ооо хапването, особено пък на много хляб, изобщо не е задължително. "Каймака" пък зависи предимно от генетични фактори. Виж маята може и да има ефект.

# 278
за бирената мая съм съгласна и аз, но това за многото манджи и хляб...  Crazy Stop  По-скоро кърмата се влияе от количеството течности, които се изпиват, а не от хляба. И моята кърма си има каймак, въпреки че ям по 2-3 филийки пълнозърнест хляб дневно, другото са плодове, зеленчуци, овесения ядки и тук таме някоя манджа. Да не говорим, че от манджите не се знае колко полезни вещества може да получи детето. Съставът на кърмата се влияе до голяма степен от това, което ядем  Peace

# 279
да, сигурна съм, при мен ефекта от мойта система работи за сега много добре, все пак и манжите са приготвени от сварени зеленчуци и месце , майка ми ме е кърмила само 2 месеца, ако беше генетично отдавна да ми е спряла кърмата ..хляб обожавам и дори на вега теста показа че мн добре го усвоявам , все пак пълнозърнестия хляб е много полезен и мн вкусен.като цяло системата при мен е редобно хранене с често изцеждане и бирена мая в ударни дози , това ме спасява за сега....дано още 4 месеца да изкарам така ....междудругото от бирената мая също кърмата е по- пълноценна

# 280
момичета,нормално ли да е ака повече от 5 пъти на денонощие?на моменти е и леко разстроено.дали не е от кърмата ми,така да действа?и възможно ли е да не напълнява заради това?или пък да е настинала?утре ще се обадя на лекарката,защото не е нормално това!ох,пак се притеснихме!

# 281
Веси, напълно нормално е и по 10 пъти да ака, в продължение на месеци дори. Акото не трябва обаче да има възкисела миризма. Дори при разстройство, най-доброто лечение е кърма  Wink така че не се притеснявай. Ако яде повече, е нормално и да ака повече (бебетата не изяждат все пак всеки ден еднакво количество мляко).

# 282
Привет, момичета!  Hug
Аз още съм в групата  Crazy  Crazy Crazy

ililove, "каймакът" не зависи от това какво ти ядеш, а зависи от възрастта на бебето. Колкото повече месеци минават, толкова по-голям "каймак" ще има кърмата ти.  Whistling Такива впечатления имам за почти 21 месеца цедене.   Peace

# 283
Yuliya2008, голямо търпение имаш, браво   bouquet Дано и аз изкарам поне до годинката  Wink

# 284
... Дано и аз изкарам поне до годинката  Wink
Да и моята първа цел беше годинка.   Сега момъка не ми дава възможност да спра.  Joy Все още цедя около литър на денонощие.  Tired  Ако види шишето празно е голяма трагедия  ooooh! , а колко е щастлив като види пълното шише няма нужда да описвам.  Heart Eyes
Жалко че не винаги се получава кърменето.  Sad
Ще успееш даже и до 2  Hug

Последна редакция: чт, 12 авг 2010, 00:58 от Yuliya2008

Общи условия

Активация на акаунт