СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 36 505
  • 762
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Мерси за отговорите, обаче абсурдите са повсеместни, например 98 ОДЗ Младост е точно до нас, чисто ново е, защото допреди половин година там се помещаваше социалното, сега го ремонтираха и пуснаха първите групи, а за набор 2007 няма обявени свободни места е как става това? ужаса е пълен !
За 98 ОДЗ всички места са заети, защото приема беше м.Ноември.Тъйкато там яслената група не е от смесен тип, децата 2007 директно са заели местата за първа градинска група.

# 226
И аз искам да благодаря на мама Саня и Ели Х за всичко, което правят за нас, откъсвайки от собственото си време! Искрено ви се възхищавам!   bouquet  bouquet  bouquet
За протести и всякакви инициативи, участвам на 100 %.
   Момичета, здравейте. Аз не се включвам активно в писането по темата, но присътвам и чета всичко. С две деца и една баба на легло ми остава само да чета и обединявам инфото, което прочитам тук от въпросите и отговорите на майките. Бих ви попитала, правилно ли съм разбрала нещо свързано с клаирането.
   Детето ми е набор 2008, в ДГ по първо желание сме с 8.2 т. и сме в граничната група. Примаме, че ни се генерира голям номер и не успяваме да влезем в ДГ. Искам да сменя първото желание на детето с друга ДГ. Това кога става, след като отключат системата след първото класиране? И ако  в другата ДГ пак попаднем в гранична група, кога ще ни генерират нов номер и има ли смисъл да променям желанието или да си седя в първата градина и да чакам да ни дойде редът. Ако сме с много голям генериран номер - значи ли ,че изобщо нямаме шанс за тази ДГ и в този смисъл, ако можете да ми разясните. Praynig
   sisislava - честито, дано се адаптирате бързо и безпроблемно. Мисля, че ти беше майката, на която детенцето беше прието в ясла, но яслата нямаше персонал ( мед. сестра).

Писах и аз до ИСОДГ относно поредността и получих така вече познатият ни отговор, но важното е, че съм им писала.
   Ще подкрепя всички петиции, подписки или протести, които ще организирате. newsm10

# 227
Кикимора, щом местата са обявени за филиала това е добре значи.  Peace Филиала бил с добра база, а миналата година 2006 набор приемаха само в основната сграда.

Супер! Много се радвам! Дано някой от нуждаещите се прочете и се възползва.

# 228
  • София
И аз искам да благодаря на мама Саня и Ели Х за всичко, което правят за нас, откъсвайки от собственото си време! Искрено ви се възхищавам!   bouquet  bouquet  bouquet
За протести и всякакви инициативи, участвам на 100 %.
   Момичета, здравейте. Аз не се включвам активно в писането по темата, но присътвам и чета всичко. С две деца и една баба на легло ми остава само да чета и обединявам инфото, което прочитам тук от въпросите и отговорите на майките. Бих ви попитала, правилно ли съм разбрала нещо свързано с клаирането.
   Детето ми е набор 2008, в ДГ по първо желание сме с 8.2 т. и сме в граничната група. Примаме, че ни се генерира голям номер и не успяваме да влезем в ДГ. Искам да сменя първото желание на детето с друга ДГ. Това кога става, след като отключат системата след първото класиране? И ако  в другата ДГ пак попаднем в гранична група, кога ще ни генерират нов номер и има ли смисъл да променям желанието или да си седя в първата градина и да чакам да ни дойде редът. Ако сме с много голям генериран номер - значи ли ,че изобщо нямаме шанс за тази ДГ и в този смисъл, ако можете да ми разясните. Praynig
   sisislava - честито, дано се адаптирате бързо и безпроблемно. Мисля, че ти беше майката, на която детенцето беше прието в ясла, но яслата нямаше персонал ( мед. сестра).

Писах и аз до ИСОДГ относно поредността и получих така вече познатият ни отговор, но важното е, че съм им писала.
   Ще подкрепя всички петиции, подписки или протести, които ще организирате. newsm10
Като заначало в момента за кандидатури избери всички ОДЗ-та които са ти удобни, защото датата на първото класиране има голямо значение за текущите класирания после.Ако не се класирате на първото класиране в ОДЗ-то, което Ви е първо, след отключването на системата ще можеш да разместиш желанията си и на първо място да сложиш ОДЗ-то, в което евентуално са останали свободни места.Ако влизате в гранична група на второ класиране, тогава ще се генерира номер за вече сложеното първо ОДЗ.Успех!

# 229
Аlina_si , Благодаря ти, че повдигна въпросът за ДК, сега се сетих, по-точно видях, че в градината, която сме сложили на първо място би трябвало да сме с 8.2 точки, а сме само с 8. Чудя се да пиша ли до формата за обратна връзка, защо ги приемат тези ДК като не ги признават ? Вие как го разбирате това: " Всеки допълнителен критерий дава по една подточка за вторично подреждане в рамките на групи от кандидатури с равен брой точки по критериите от Чл. 3.1 и Чл. 3.2 от Правилата за прием. ", това значи ли, че ще ни признаят допълнителните критерии на втората стъпка от първото класиране ? Не ми се вярва, гледам, че в градината има деца с 8.1 и 8.2 точки, значи признават ДК, това е абсолютна нелепост и безобразие ! Иначе, конкретно за вашият район гледах, че има ДГ с 68 обявени свободни места преди време, дано поне там успеете.
Момичета, някоя от вас повдигала ли е въпросът за ДК, може би момичетата от работната група да се включат Hug Извинявайте, ако е ставало дума, но толкова теми, с по толкова страници не мога да изчета, а и по принцип се включих по-късно.

# 230
  • гр.София
 Катюнгелче, ако не греша и градината ти е "централна"-никакви подточки не събираш.   Градините в Оборище са избрали само брат (сестра) и служител в столичното образование.
 Нито местоживеене,нито месторабота, нито работещи родители важат.

# 231
aria_82, благодаря  bouquet

# 232
  • София
(...) И ако  в другата ДГ пак попаднем в гранична група, кога ще ни генерират нов номер и има ли смисъл да променям желанието или да си седя в първата градина и да чакам да ни дойде редът. Ако сме с много голям генериран номер - значи ли ,че изобщо нямаме шанс за тази ДГ и в този смисъл, ако можете да ми разясните. Praynig
(...)
Като заначало в момента за кандидатури избери всички ОДЗ-та които са ти удобни, защото датата на първото класиране има голямо значение за текущите класирания после.Ако не се класирате на първото класиране в ОДЗ-то, което Ви е първо, след отключването на системата ще можеш да разместиш желанията си и на първо място да сложиш ОДЗ-то, в което евентуално са останали свободни места.Ако влизате в гранична група на второ класиране, тогава ще се генерира номер за вече сложеното първо ОДЗ.Успех!
Ще си позволя да ползвам цитат от mariagivanova, дано няма против   bouquet
Да питам Ария (и когото има време за отговор) за същата ситуация: Минава първо класиране; детето ми не е прието; решавам, че по първо желание няма шанс и размествам кандидатурата. На първо желание ми е ОДЗ, за което отново попадаме в гранична група. Числото за това ОДЗ кога се получава - на второто класиране, нали? Май такъв ми е споменът от миналата година.

# 233
Катюнгелче, ако не греша и градината ти е "централна"-никакви подточки не събираш.   Градините в Оборище са избрали само брат (сестра) и служител в столичното образование.
 Нито местоживеене,нито месторабота, нито работещи родители важат.
Благодаря ти !  bouquet

# 234
Момичета, просветелете ме  Rolling Eyes
Ако на опашката по социални критерии има обявени 10 места, а в сегашният списък, точно до 10-ти номер свършват децата с равни точки, и ако на опашката по общи критерии за 14 места се получава, че точно под този 14-ти номер децата са вече като гранична група, то значи ли че въобще няма да има второ класиране? Излиза, че 24-те общо обявени свободни места са вече регламентирано запълнени?!
Питам от чисто любопитство, видях такъв списък.
Не съм сигурна, че го обясних добре, но... по-ясна от това не мога да бъда Wink

# 235
Момичета, просветелете ме  Rolling Eyes
Ако на опашката по социални критерии има обявени 10 места, а в сегашният списък, точно до 10-ти номер свършват децата с равни точки, и ако на опашката по общи критерии за 14 места се получава, че точно под този 14-ти номер децата са вече като гранична група, то значи ли че въобще няма да има второ класиране? Излиза, че 24-те общо обявени свободни места са вече регламентирано запълнени?!
Питам от чисто любопитство, видях такъв списък.
Не съм сигурна, че го обясних добре, но... по-ясна от това не мога да бъда Wink

Ако се запазят така нещата (и ако на всички деца това е било първо желание), няма да има гранична група и ще класират децата до 14-ти номер. Вече друг е въпроса дали всички класирани деца ще се запишат. Според мен е малко вероятно да се запишат 100% от класираните, така че е почти сигурно, че ще има и второ класиране.

# 236
Аз смятам тези дни да се пльосна с детето при директорката на 55то ОДЗ/че ми е доста близо и мина време от фиестата която спретнах преди години, трябва да ме е забравила/, да и искам обяснение за обявените свободни места и да се поинтересувам откъде прави планове да запълни бройката, защото 15деца не правят една градинска група.
Освен поредността на желанията /ренирис мога да си представя разпечатките за които пишеш/, нищо не им коства да вменят на дирекорите да напишат колко групи има по набори, по колко деца има записани в група, а защо не и списъци на децата посещаващи ДЗ, дата на приемане и т.н./щом имат пренции за прозрачност на кандидатстването/.
Айрис, да отидем заедно до директорката на 55 ОДЗ? И аз все се каня да отида да попитям как така реши да не отпусне нито едно място за набори 2007 и 2009. При положение, че миналата година отпусна само 7 места за 2007 и 5 за 2008 на първо класиране и после през годината не е пускала други места. Къде отидоха останалите свободни места?

# 237
  • София
(...) И ако  в другата ДГ пак попаднем в гранична група, кога ще ни генерират нов номер и има ли смисъл да променям желанието или да си седя в първата градина и да чакам да ни дойде редът. Ако сме с много голям генериран номер - значи ли ,че изобщо нямаме шанс за тази ДГ и в този смисъл, ако можете да ми разясните. Praynig
(...)
Ще си позволя да ползвам цитат от mariagivanova, дано няма против   bouquet
Да питам Ария (и когото има време за отговор) за същата ситуация: Минава първо класиране; детето ми не е прието; решавам, че по първо желание няма шанс и размествам кандидатурата. На първо желание ми е ОДЗ, за което отново попадаме в гранична група. Числото за това ОДЗ кога се получава - на второто класиране, нали? Май такъв ми е споменът от миналата година.
Ако на второ класиране сложиш друго избрано от теб ОДЗ и попадате в гранична група за определен брой места тогава ще ви се даде номер за това ОДЗ, който ще е валиден за цялата кампания.

# 238
Ели Х, какво точно търсиш?  не мога да разбера.
моля те, уточни!

# 239
  • София
За този септември мисля, че синът ми няма шанс. Както и да въртя и суча попада в граничните групи.
Набор 2008 е. Въпросът ми е кога ще мога да добавя ЦДГ в кандидатурите му? Септември 2011?
Хм, логично е. Сама се светнах Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт