СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 36 207
  • 762
  •   1
Отговори
# 525
С кой мога да говоря и да получа отговор ,защо в ЦДГ за набор 2007г. има свободни места 0  #Cussing out, няма да има прием ли как да го разбирам това от къде ще се запълни групата като е ЦДГ  #Cussing out #Cussing out #Cussing out вече доста започва да ми писва. Писах до ИСОДГ и отговорa им беше , че щом има обявени свободни места 0 то НЯМА да има приети деца, е ПИТАМ АЗ как така няма да има прием за ПЪРВА група  #2gunfire

Това е силно обезпокоително. Провери моля те, в тази ЦДГ дали има предучилищна група, която завършва сега? Реално.. всяка директорка има право да решава кой набор да са групите й..Може да реши да обяви нулев прием за някой набор за сметка на друг..Ако го е направила преди 4г..е възможно просто да няма свободни помещения сега..
Другото, което ми хрумва е,че е възможно да са обявили филиал за самостоятелна ДГ ( за целите на системата) и..в този смисъл всички места за дечицата набор 2007г  да са към "филиала"..
Надявам се да е недоразумение.. От формата за обратна връзка отговориха ли ти нещо?

# 526
  • София
И аз да повдигна тема, някой да има идея за 179 ОДЗ Синчец, пада ми се в район по месторабота, и затова нямам наблюдение Smile
Моля, някой да пише, ако детето му посещава тази ясла или градина. Тук прочетох точно едно мнение...и то че ходили малко повече ромчета там... newsm78

# 527
  • София
Ще има ли шанс да можем да виждаме поредността на желанията до 24.04.10г.?
И  аз чакам този отговор  Grinning

# 528
  • София
Това е силно обезпокоително. Провери моля те, в тази ЦДГ дали има предучилищна група, която завършва сега? Реално.. всяка директорка има право да решава кой набор да са групите й..Може да реши да обяви нулев прием за някой набор за сметка на друг..Ако го е направила преди 4г..е възможно просто да няма свободни помещения сега..
Другото, което ми хрумва е,че е възможно да са обявили филиал за самостоятелна ДГ ( за целите на системата) и..в този смисъл всички места за дечицата набор 2007г  да са към "филиала"..
Надявам се да е недоразумение.. От формата за обратна връзка отговориха ли ти нещо?

В момента даже има 2 предучилищни групи, на приятелка детето е там и съм 100% сигурна. Което означава, че септември поне едно 50 деца ще тръгнат на училище.
За градината пише, че има 6 групи. Градината няма филиал. От ИСОДГ ми отговориха така:
    Всички места за месец Септември са обявени. След като свободните места за набор 2007 са
    0, значи тази цифра е подадена от директорката на детската градина и няма да има приети
    деца.

И сега пак да питам, щом има две ПГ и над 50 деца ще напуснат градината, не са обявени за другите групи, защо не са обявени и за първа група  Close

# 529
  • София
Здравейте, аз имам съобщение да се провери евентуално за филиали към ОДЗ-тата. Някой има ли идея как става това? А какъв е този социален прием? Благодаря много за отговорите  Simple Smile

# 530
kimbolina нулев прием в ЦДГ и мен ме озадачава, най-добре прати запитване към столична община...не знам кога ще ти отговорят де, аз имам запитване, висящо без отговор от декември месец.

# 531
Ами на мен още не са ми отговорили защо в една детска градина в предучилищната група има 72 места а за първа са обявени 22, това директорката го решавала, казаха от формата за обратна връзка, от инспектората мълчат.

# 532
  • София
Прочетох, че ще е готово м.Ноември 2010г.
По повод новостроящото се ОДЗ в кв. Надежда. Дали тогава ще обявят прием или ще е направо за следващата година.

# 533
  • София
Ами на мен още не са ми отговорили защо в една детска градина в предучилищната група има 72 места а за първа са обявени 22, това директорката го решавала, казаха от формата за обратна връзка, от инспектората мълчат.

Ама как така директорките ще решават , ами те по тази логика няма да обяват нито едно место и ще си вкарат техни деца  #2gunfire
Кой ги контролила директорите.

# 534
  • Sofia
Отговор на ИСОДГ:

Уважаеми господин/госпожо,
Получихме на 2010-03-29 15:02:53 вашето запитване:
Здравейте, Знам че този въпрос не зависи от вас, но ако имате някаква информация, моля да отговорите, тъй като това интересува всички кандидатстващи:Има ли шанс да можем да виждаме поредността на желанията на всички деца до 24.04.10г.Благодаря предварително!

Нашият отговор:

Все още не е взето решение по този въпрос от страна на дирекция "Образование" към Столична община.

# 535
  • София
Писах до екипа на ИСОДГ за списъците с чакащи, които се скриват заради текущо класиране, макар че това текущо класиране не засяга съответните набори. Ето отговора, който получих:

Уважаеми господин/госпожо,
Получихме на 2010-03-27 08:34:11 вашето запитване:
Здравейте,
Всяка седмица системата се заключва в петък, 18:00h заради текущите класирания и се отключва отново по-късно (в събота). Само че списъците с чакащи от други набори не са видни (при това за набори, които не учавстват в текущи класирания в момента).Например снощи се заключи системата и се извърши класиране за големите набори. Днес се виждат списъците Преди класиране и Класирани именно на тези набори, за които има класация. А малките набори (2009, 2008, 2007), за които в момента така или иначе няма текущо класиране, не виждат списъците си. Защо?
 Те така или иначе в момента нямат класиране, неко да могат да виждат списъците и при нужда да разместват желанията си. Това особено затруднява работещи през седмицата родители, които именно в събота и неделя могат да намерят малко повече време, за да огледат списъците и да преценят реално шансовете за кандидатстване.Благодаря Ви предварително за отговора; дано може да се промени нещо.

Нашият отговор:

Съжаляваме, но това е процесът на работа през цялата учебна година. Списъците с чакащи се публикуват в първия работен ден след класирането.

Поздрави,
Екип на kg.sofia.bg

Наистина не виждам причина да го правят. А отговорът, който са дали, е в стил: "Така е, понеже... така правим"  Rolling Eyes

За протести: аз досега не съм участвала в оргазнизиране на подобни и затова не смея да пусна тема. Нали трябва да се определят дни за протеста, конкретните искания, към кого са насочени, да се информира и самото общество, а не само пишещите в тази тема... и сигурно и друми моменти от подготовката. Не смея да пусна сама тема  Embarassed

# 536
julie.k класиранията са до тази събота, след това ще можеш да гледаш списъците с чакащи две седмици. Предостатъчно е да сверяваш и да оглеждаш, дано нацелите правилното ОДЗ.

# 537
  • София
julie.k класиранията са до тази събота, след това ще можеш да гледаш списъците с чакащи две седмици. Предостатъчно е да сверяваш и да оглеждаш, дано нацелите правилното ОДЗ.
инсп. Гаджет, въпросът за мен е съвсем принципен. В момента съм още в отпуск по майчинство и следобеда, докато детето спи, имам около 2 часа, в които спокойно мога да гледам списъци и да редя желания. Но нали догодина пак това ме чака, тогава ще съм на работа и няма да имам толкова свободно време.
Иначе хубаво ми казваш за двете седмици, това не бях съобразила   bouquet - и все пак само затормозяващо ми се струва това криене на списъци заради класиране, което не засяга децата.

# 538

Ама как така директорките ще решават , ами те по тази логика няма да обяват нито едно место и ще си вкарат техни деца  #2gunfire
Кой ги контролила директорите.
Ами ей-така,на, явно всичко е възможно. Всъщност прехвърлянето на топката между институциите е до болка познат и изтъркан трик, който все още е на мода сред учрежденията. Всеки казва: " Разбираме, но не можем да направим нищо " и така, докато не ти втръсне от запитвания и ходене по мъките. Ето го и отговорът от формата за обратна връзка: " Не можем да отговаряме на въпроси, свързани с обявения брой свободни места по набори и градини, тъй като тези решения се взимат от директорките. ".

# 539
Аз миналата година се разправях с директорката на 66 ОДЗ, защото беше обявила нулев прием за 2008 набор, отговорът й беше, че предпочитала по-големи дечица, и няма да приема едногодишни деца  Rolling Eyes Но да има обявен нулев прием в ЦДГ без филиал за мен е неразбираемо, и тук ми е интересно какво може да е обяснението...мисля, мисля и пак нищо не ми идва наум.

Общи условия

Активация на акаунт