За какво става въпрос - наложи се да ми цепнат абсцес образувал се на гърдата до ареолата(нищо общо с кърменето, външно) и хирургът го дезинфекцира с въпросния препарат като после оставиха в дупчицата напъхана една напоена марличка на фитил, да действа като дренаж предполагам. Понеже нямах днес възможност да отида, казаха ми (този път не от болницата, една приятелка фелдшер) като го махна това да сложа на една марля пак йодасепт и лепенка. Изрично им казах още тогава няколко пъти, че кърмя. Добре, че проверих за лекарството, оказа се риск 2. Огромно количество йод прониквало в кожата и концентрацията в млякото доколкото разбирам също е доста висока. Направо ми се реве, не знам дали или доколко е навредило на бебето. Три дни стоях с това нещо напъхано там. Би ли се включил някой по-запознат, моля!
Изкарвам си хляба с английски, ще прочета и разгледам без да отнемам повече от времето ти. 
Или трябва да сложа пак йодасепт и да се надявам, че количествата йод все пак няма да са безкрайно големи щом повърхността на раната е малка, а другия вариант е да си остана така със стерилна марля само и лепенка и да се моля да ми се размине....