АВГУСТинчето си шава и на мама сладки ритничета раздава № 6

• 27 894
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Благодаря ви за успокоенията момичета! Ще полежа повече събота и неделя, ще си пия хапчетата, спирам фитнеса и разходките и дано да мине Praynig

# 211
 Здравейте мами!   bouquet
И днес да подосаждам  Blush ..
Illit,Slavy73,Q-T -  Hug на мъжът ми и на майка ми това име им харесва много , на мен не че не ми харесва, и ако растеше детето в БГ сигурно така щяхме да я кръстим, но...
shanika , и на мен Йоланда адски ме кефи, но от тези където мислим името (аз, мама и мъжо) само на мен ми харесва  ooooh!
Аз момичета относно името съм адски капризна, всмисъл, че искам да е лесно и да има "очевадно" галено от него  Naughty Crazy Преди да се зачудите обяснявам : аз се казвам Михаила , първосигнално, на никой нормален човек не му идва на ум, как да ми казва съкратено.. и тези познати дето ме знаят само като Мими, ме поздравяват на Мариен ден  hahaha Тези които са започнали да ме наричат с цялото ми име, не могат да си изкълчат езика и все ми го бъркат - Михаела, Михалена.. Някои си мислят , че съм Михаела, и ме наричат, Ели (от крайното Ела) ако знаете как си мразя името  #2gunfire И само натяквам на нашите  за него, но баба ми е държала да се казвам Видка на нея  #Cussing out, ако не е точно нейното име, не щяла, та мама се изхитрила и ме кръстила на дядо ми, който е починал в годината в която съм родена, за да го почете.. Ха познайте как се е казвал  Joy Та цял живот съм страдала от гадното си име, а как полудявам някой като ми каже, Михалка, Михи или няква друга подобна кратна версия на Михаила  #Cussing out За мъж името е супер, веднага се знае Мишо, а аз  cry Та сега направо полудявам мъжо като му щукна тази тъпа идея да се кръщава на техните  smile3515 smile3511 smile3514 Трудно екакто казах , че детето ще е тук, не ме питайте тук какъв смях докато ми кажат името, пари да им давам няма да успеят hahaha За това имената с Йо за мен не са вариант, понеже тук ще са странни и трудни за писане и най вече за съкращаване.. в БГ е лесно Ани, но иди обяснявай защо е така на чужденците.. Когато бях на ЖК и ми попълваха картона, акушерката ме пита как ми казват на галено и аз и казвам, а тя вика, че то нямало нищо обще с името ми, и се зачуди защо нашите не са ме кръстили просто Мими, ха иди обяснявай  Joy
За моята мома, за сега съм се спряла на Виктория , първите две букви пак са на свекъра, а и е лесно за писане и произнасяне на двата езика и има прекрасното кратно Вики .. Не знам.. трудно е .. Сещам се за смешките от едно време " как се казва момчето - Светльо на дядо си Лампьо , или Ташо - на дядо си Мъдьо " hahaha Ох спирам да ви занимавам с моите си глупости, но просто исках да споделя за да не се чудите защо съм така обсебена относно името на детето  Whistling Crazy hahaha

# 212
Мими,щом на Милаил галеното е Мишо,значи на Михаила ще е Миша(много сладко даже звучи).На Йоана(както са ти предложили момичетата) краткото е Йони .

# 213
Та цял живот съм страдала от гадното си име...

Ееее , стига де, как ще ти е гадно името, мисля, че си комплексирана напразно.

# 214
Мими, това е ужасна ситуация, в която си изпаднала с името, но все още имате време да измислите точното име, което ще си е на вашето бебче. Аз също съм с нелесно име, но никога не съм съжалява за името си, а винаги съм се чувствала специална и по-различна от другите и се гордея с това. Благодарна съм на мама, че ме е кръстила така и винаги ме е карала да се чувствам специална.
Не се ядосвай! Сигурна съм, че ще измислите най-хубавото име, така че да ви харесва на всички (които мислите името)  Hug  bouquet

# 215
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Мими Вичева, много ти е хубаво името! Кофтито е, че редовно трябва да го спелваш на хората, но и с много други имена е така. Иначе точно в това, че не е стандартно, му е чарът. Peace
Нашия син го кръстихме Алек и цял живот му отсъдихме на детето да се обяснява наляво и надясно, че не е нито Александър, нито Алекс, а само Алек. Но се надявам, че ще си харесва името, въпреки въпросното неудобство, което ще му се създава.

# 216
Момичета, какви са тия контракции, много ви е рано още , моля ви Simple Smile Сега сериозно, аз спредишните бременности започнах с бракстън хикс контракциите към 6ти , 7ми месец. Те са нормални, не са болзенени и били подготовка за истинските. Но ако са болезнени не знам...Аз миналия път бях на преглед уж за шийката на матката, лекарката почна да ме преглежда, заговорихме се за раждането, взе ми цитонамазка и така и не разбрах дали провери шийката  Thinking Ще трябва да я попитам, макар че се съмнявам да помни.
Аз пък съм си екстра с апетита хапвам си редовно:) Пушените меса не знам дали се водят полусурови, но пушеното (каквото и да е) е канцерогенно по принцип.Аз го избягвам.Приготвям си месо. Иначе хапвам суши от време на време Whistling

Поздрави на всички:) Вижте какво хубаво слънце е грейнало:)

За имената...на мъжа ми баща му е Иван. Аз бях категорична ,че не искам малкия да е Иван и склоних на Йоан. Но по принцип много се дразня от тенденцията да "трябва" да се кръсти детето на някой. Кайа не съм я кръщавала на никой , така ще е и с третото Crossing Arms Сега ми отпаднаха някои от момчешките имена , които харесвам- Павел , Матей....не за друго ми малко ще е странно ако имам двама сина да се казват Йоан и Павел, или Йоан и Матей  Laughing

# 217
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Сега ми отпаднаха някои от момчешките имена , които харесвам- Павел , Матей....не за друго ми малко ще е странно ако имам двама сина да се казват Йоан и Павел, или Йоан и Матей  Laughing

Хубаво ще е даже според мен. Peace
Алек на никого не го кръстихме, а сега основното име, на което сме се спрели, съвпада с прякора на свекър ми и това ни е единствената спирачка. Много се дразня от съвпадението и не знам какво ще решим до края. Просто не ни се иска на никого да го кръщаваме. Та тепърва ще го мъдрим. Wink

# 218
Като заговорихме за Матей, нашето бебче ако е момченце, така ще се казва, решено е и няма мърдане. Но ми стана много криво, когато майка ми и баща ми не го харесаха. А все пак освен наше дете ще е и тяхно внуче. Всъщност още ми е криво. Майка ми каза, че откровено не й харесва, а баща ми многозначително замълча, но после си призна, че му напомняло на дядо Матей (този литературен герой не го знам, дали не се бърка с дядо Йоцо...) Така или иначе явно им звучи селско, а аз съм тъжна. На мен толкова ми харесваше. А сега се чудя на какъв ли процент от хората ще им звучи селско.

П.С. Току-що открих един дядо Матей в Гераците

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 15:26 от bonniem

# 219
bonniem, мисля че не е редно да ти се бъркат как ще се казва бебчето ви. Важното е на теб и на таткото да ви харесва и да не обръщате внимание на другите. Не мисля, че заради името бабата и дядото по-малко ще обичат внучето си. Не се отчайвай, а отстоявай това, което на теб ти харесва. Това е моето мнение и не те задължавам с него, но имаш моята подкрепа  Hug Hug Hug

# 220
  • София
Това с имената е адски досадно....защо трябва да се кръщават на някого... newsm78
Мими Вичева името ти е прекрасно, така че стига си негодувала   bouquet
А калкото до името Виктория, аз това исках, ако имах момиченце - прекрасно име...ама не ми било писано.... Simple Smile
Така че както и да решиш да го кръстиш /защото смятам че това право се пада на теб/ ще е най-прекрасното...  bouquet

# 221
А, те не ми се бъркат. Но мен просто ми стана криво, че не го харесват, а не че имат някакви претенции за нещо конкретно.

Но мерси за подкрепата Simple Smile

# 222
  • София
bonniem-това си е твое право как да кръстиш детето си, но трябва да мислим да не им се подиграват после защото децата особено са жестоки без дори да го осъзнават ясно. Не се обиждай, но първото, което се сещам като чуя това име е за Матей Миткалото

# 223
Shanika, докато децата ни стигнат до там в училище, Гераците сигурно ще са паднали от учебната програма  Laughing

# 224
А, те не ми се бъркат. Но мен просто ми стана криво, че не го харесват, а не че имат някакви претенции за нещо конкретно.
Но мерси за подкрепата Simple Smile

Аз затова съм решила да не казвам на нашите и на свекървата какво си мисля.С милото говорихме за Христина за момиче и Кристиян за момче.Засега явно ще е Христина...Иначе баща ми е Христо, ама на мен не ми се слушат нито разсъждения по въпроса, нито радосни възгласи засега.Затова ги държа всички в неведение и толкоз, ама те са ми свикнали, че съм опака и много-много не смеят да питат Crossing Arms

Момичета, искам да се запиша за втората ФМ.Звънях в Пловдив на д-р Малинова и тя ми каза, че прави втория 4д ехограф от 22 до 24 седмица, което ми стана малко странно.Все пак ,мога ли да помоля някой да ми разясни как протича една фетална морфология? Само гледане на ехограф или? Шийката на матката как я мерят-с ехограф или при преглед?И какво аджеба действително гледат на въпросното 4д?

Общи условия

Активация на акаунт