АВГУСТинчето си шава и на мама сладки ритничета раздава № 6

• 27 480
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
bonniem, нямах предвид теб, като казах за връщането, разбира се всеки сам си решава, имах предвид хората около мен, които разпитват от рано и ме изнервят Hug

de66ko, сигурно не е нещо сериозно, но ако можеш си почивай днес  Hug

# 556
red shoe, не съм си и помисляла, че си имала мен предвид, аз просто си коментирам. Simple Smile

# 557
de66ko, почивай си и изтрай до утре - разбира се, ако не те заболи Hug стягането може и от стреса от падането да е.
Дама Купа, щом досега не ти е станало зле, вероятно си се разминала. Хапвай млечицето за прочистване Hug
bonniem, в такъв случай сигурно наистина е по-добре да се замислиш за болница (е, не отсега, но след 1-2 месеца). На мен първия път ми харесаха условията, всичко мина нормално, а и е на 15 минути пеша от нас - така че живот и здраве пак ще съм там Whistling

# 558
  • Miami
bonniem , аз родих преди 1,9 г в русенската АГ и определено не съм видяла лошо отношение от лекари и акушери. Вярно, че е мизерно и почти всичко е старо, но не е болка за умиране.  Все пак в частната клиника условията са много по-добри, но пък за сметка на това има други пропуски например това, че нямат 24 часа неонатолози на разположение. Има и други недостатъци. Освен това  и за там съм чувала за лекарски грешки и доста измъчени родилки. Според мен, ако имаш възможност, най-добре е да родиш в болницата в Плевен  Peace

Мен пък вчера много ме боля стомаха около пъпа. Даже като го натиснех и ме болеше. Полегнах малко и поотмина болката.

# 559
За набавяне на магнезии в организма може да хапвате и сурови ядки - много са полезни и са естествен източник.
Честно казано аз съм голям привърженик на естествените методи и ненамеса в природата, но въпреки всичко не бих родила у дома. По скоро в мечтите си имам представа раждането да протича в някакви отделения към болница, в които да се ползват всякакви традиционни и алтернативни методи за облекчаване на болката и успокояване на майката.....но това са мечти....

# 560
Moмичета, много ви благодаря за успокоителните думи  Hug Hug Hug. Дано и утре да ни кажат какво ще бебчето и най-вече да е добре  Hug Hug Hug Погал pregnant по коремчетата   bouquet

# 561
Знаете ли, аз дето все прокламирам българския начин на бременеене и раждане и плюя английския, сега осъзнавам, че май ми се е попромил мозъкът. Усетих го, Кори като каза, че в частната в Русе няма 24 часа неонатолог. И си помислих, хе, че тук в цяла Англия майките ги изписват 2-3, до 8 часа след раждане и бебето си е вкъщи от първия ден, какви неонатолози, какви пет лева. Искам да кажа, че ако бъде прегледано от неонатолог при раждането и всичко е наред, май няма да се притеснявам за него, че няма лекар да му бае на главата 24 часа. Лелее, Англия ми е промила мозъка без да се усетя!

# 562
И да допълня, доколкото схващам, на първо четене, не ви се струва скандална мисълта да се набера от Русе до Плевен за планирано секцио?

# 563
  • София
Не ми се вижда скандално да родиш в Плевен, но за неонатолога мисля, че Кори имаше съвсем друго предвид и аз съм на нейното мнение. В повечето частни клиники нямат неонатолог на разположение 24 часа, който да прегледа веднага току-що роденото бебе. Това важи повече за нормалното раждане, но мисълта че нещо може да се обърка и в този момент да няма подходящия лекар не е много успокояваща.

# 564
А, да, това да няма неонатолог при раждането вече е много кофти... И абсолютно не ми допада тази мисъл. За сметка на това в Плевен има такъв на разположение Simple Smile

# 565
  Не се притеснявай. И аз няма да раждам в градът, в който бременея. Мисля около 3 седмици преди терминът ми да се отправя към Бургас и да си раждам там.
  Относно частните клиники, аз не бих отишла там. Не винаги когато си платиш получаваш всичко.

# 566
  • Miami
bonniem, мисля, че ако е планувано секциото, няма проблем да пътуваш до Плевен.
Сега като каза, че в Англия изписват родилките след 2,3- до 8 часа и направо не можах да си представя как става този номер  Rolling Eyes Айде след 8 часа иди-дойди, ама след 2   Thinking  Мен ме държаха 2 часа в родилната зала и ме наблюдаваха за Т, кръвотечения и т.н. Отделно упойката ме отпусна след двата часа и тогава усетих аз, че съм родила. И като се има предвид, че имах леко и безпроблемно раждане, пък не знам ако се мъчи жената да ражда 12 часа...  Явно изписват само след  много леки раждания така набързо.

# 567
Ми не знам, Кори, и на мен това с изписването ме главозамайва. Ако си имала леко раждане - след 2-3 часа понякога си аут, ако си се поизмъчил повечко - оставят те да полежиш повечко (примерно до другата сутрин, ако си родил вечерта). Аз знам момиче, което са го приели в 11 вечерта, раждало квото раждало, и са го изписали в 3 през нощта Simple Smile Луди! Но за сметка на това няма да те пуснат и да ти дадат бебето, ако нямаш монтирано столче за кола (car seat, опасявам се, че не съм сигурна как е на БГ). Пак луди!

А иначе относно упойките, тук много-много не се практикуват, така че в общия случай не са фактор за изписването.

Освен това в клиниката, където ми следят бременността, лично гледат образователно филмче как бебетата трябвало да спели по гръб, за да не се задушат! Поставила съм си за цел да го гледам пак, че чак не мога да повярвам на очите си, да не би нещо да не съм догледала.

# 568
В Холандия е по същия начин, ако жената роди през нощта, на сутринта си е вече вкъщи и това при положение, че въобще е отишла до болницата, защото най-често раждат в домовете си само с акушерка.
Не го намирам за странно, въпрос на възпитание и манталитет. Даже мисля, че тук много се впраягат.

# 569
  • София
Здравейте момичета, може вече и да сте ме забравили, защото изобщо не съм се весвала тук от доста време, просто в работата ми е даста натоварено и не остава време, а в къщи е същото положението. От другия месец ще си имам нова колежка и чакам с нетърпение, за да ми се разтовари работата и да мога да излизам в отпуска.
Болничните при мен за сега не стоят на дневен ред, едва ли не ме накараха да обещая, че ще съм на работа до последния ден Close , дано само всичко да ни е наред с бебока. Всъщност бебчо е мъж stork-boy, така че стават отбор юнаци с батко му, явно ми е писано да съм мъжка мама.
И ние сме в отбора на сините гащи Grinning
По въпроса за крампите, при първата ми бременност се появиха към края на 5-ти месец, болките наистина са доста неприятни cry, започнах да пия магнезий и веднага за 1-2 дни отшумяха, така че като се вземат мерки бързо може да се овладее този проблем. Сега ми се наложи до пия магнезий от началото на 4-ти месец понеже имах леки контракции, но слава богу вече отминаха.
Връщам се назад, имам доста да чета  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт