Правителството планира двойно намаление на отпуска за майчинство!

• 18 716
  • 390
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
Точно това си мислих и аз - как сега Бойко ще излезе, ще каже че има недоразумение, и че той лично ще се постарае ,да не се намалява нищо, че ще спаси майките и подобните му там Пр кампании Twisted Evil
Ами мен това ме урежда,нали няма да се стигне до тази мярка,което значи, че все пак гласът ни се чува,защото да скоро беше глас пустиня,никой не обсъждаше направо действаха.

# 256
Скрахотни идиоти са тези от правителството.
Почти толкова колкото тези по татово време.
Аз бях преди 14 години също по мачинство и тогава като студентка не можех да взимам и стипендия и майчинство защото многоо ще ли да ми станат парите Тогава ми казаха че така гласял закона ЗА НАСЪРЧАВАНЕ НА РАЖДАЕМОДСТТА ОТ 1963 ГОДИНА ХАХА НАСЪРЧАВАНЕ.
сЕГА ТЪКМО УСПЯХ ПАК ДА СТАНА МАЙКА И ИСКАХ ДА ИЗКАРАМ ЕДНО СПОКОЙНО МАЙЧИНСТВО ОТ 2-3 ГОДИНИ И ТЕ КАКВО ПАК ЩЕ МЕ НАСЪРЧАВАТ КАТО МИ ОРЯЗВАТ ДОХОДИ ЗА КОИТО АЗ СЪМ СИ ПЛАТИЛА ПРЕДВАРИТЕЛНО ОТ ВСИЧКИ ИЗКАРАНИ ОТ МЕН ПАРИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 15 ГОДИНИ КОИТО СЪМ РАБОТИЛА НОНСТОП И СЪМ СЕ ОСИГУРАВАЛА.
нЕЗНАМ КЪДЕ СА УЧИЛИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ФИНАНСИИ НО МАЙ ИМ КУЦА ОСНОВНОТО ПРАВИЛО ЧЧЕ ПРИ НАЛИЧИЕ НА ПРИХОДИ РАЗХОДИТЕ НЕ СА ОТ ЗНАЧЕНИЕ Т.Е ТРЯБВА ДА СЕ ТРЕМИШ ДА ИМАШ ПРИХОДИ В ЕДИН БЮДЖЕТ АНЕ ДА СЕ СТРЕМИШ ДА ОРЕЖЕШ РАЗХОДИТЕ

ДА ВЗЕМАТ ДА СИ ПОГЛЕДНАТ ФИНАНСОВИТЕ ИНСТРУМЕНТИ ЗА ПРИХОДИ
АЗ ПОДКРЕПЯМ ИЗЦЯЛО ВСЯКАКВИ ПРОТЕСТИ НА МАЙКИТЕ НЯМА ДА МЕ ПРАВЯГ НА МАЙМУНА И ДА ПРОМЕНЯТ ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА ПО ВРЕМЕ НА ИГРАТА

# 257
  • До хладилника, който обичам
Не мисля, че какъвто и да е вариант за промяна на майчинството е удачен. Или че ще реши финансовите проблеми на държавата! Така че от нищо не трябва да отстъпваме.

Това ми е мисълта.

Просто трябва да се внимава, защото тая фраза "В заключение обаче се заявява, че в условия на криза, всички ние трябва да осъзнаем, че се налагат фискални ограничения за стабилизиране на бюджета, които макар и с временен характер, ще доведат до търсения позитивен ефект." много ме кара да съм нащрек. Много.

Естрагон, 100% са се сетили и за това. Само не знам с кои очи биха се опитали да пробутат подобни мерки при положение, че Румъния дори, дето толкова народ я спряга като едва ли не второ качество държава, ни води по по-добра социална политика по отношение на майчинството.

Далеч не сме единствената държава в ЕС с добра политика за  майчинство, просто няма основание на база сравнение с други да се правят опити за развалянето й с псевдо-доводи.

# 258
Бу,този документ не доказва нищо,написани мерки,но от кой до кой,няма нищо ясно.
В линка под него агенция Кросс заявява, че й е предоставен от КНСБ. Синдикалистите не ми вдъхват доверие, но този лист все отнякъде е дошъл...

Такъв документ мога и аз да ви напиша Peace

# 259
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Бу, незнам дали си била в Румъния, но аз останах потресена/в добрият смисъл/когато бях там - и аз я мислех за "изостанала" , а Букурещ се оказа един малък Париж/не случайно му викат така Peace/. Освен,че срещнах магазини на марки,които никога сигурно няма да стъпят на Бг пазара, освен че всичко е 10 пъти по-голямо и хубаво от София, напълно съм склонна да ти вярвам ,че и към майките са 10 пъти по-разумни,отколкото ние  тук...

# 260
  • До хладилника, който обичам
И аз мога. Мога и още много неща да напиша. Но аз не съм политик и няма да залагам име и имидж зад написаното, нали?
Разликата е доста сериозна.

# 261
magnoliamm, точно такива са условията за майчинство в Румъния от началото на 2009 г.  Peace

# 262
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
magnoliamm, точно такива са условията за майчинство в Румъния от началото на 2009 г.  Peace

Като нашите или 10 пъти по-добри Thinking

# 263

Като нашите или 10 пъти по-добри Thinking

Romania - 126 days (42 compulsory to be taken after birth)- paid 100%
+ 2 years (3 for a disabilitated baby)(85%, but not lower than 600 RON and not more than 4000 RON)

Five days plus 10 more days if the father has taken a child care course (these 10 days are given only once, so not for every child). All 15 days must be taken within the first 8 weeks since the birth of the baby.

Must have worked 12 months in the previous year.

източник - http://en.wikipedia.org/wiki/Parental_leave

# 264
веселка, благодаря!
да, точно така е - 2 години 85% + 1 за дете с увреждания

# 265
веселка, благодаря!
да, точно така е - 2 години 85% + 1 за дете с увреждания

Като задължително условие е майката да е работила 12 месеца преди това. А не 2-3 години!

# 266
Дано да е само провокация http://www.minfin.bg/bg/news/3721

# 267
И аз мога. Мога и още много неща да напиша. Но аз не съм политик и няма да залагам име и имидж зад написаното, нали?
Разликата е доста сериозна.

Няма спор PeaceАз лично не бих се учудила,ако е провокация.И не разбирам ,защо толкоз крайно се приема признаването на грешки,било то и от политици.Не е ли по-важен крайният резултат!?Нима при управлението на безгрешните бяхме доволни!?Нямам представа до къде ще стигне сегашната политика,но предполагам ,че старата рови със зъби и нокти Peace

# 268
Не знам дали е провокация но мисля че трябва да чакаме в пълна бойна готовност.

Аз лично мисля че някой е отмъкнал нещо от нечие бюро. Някаква много драфт и непълна версия.

# 269
..И не разбирам ,защо толкоз крайно се приема признаването на грешки,било то и от политици.Не е ли по-важен крайният резултат!?Нима при управлението на безгрешните бяхме доволни!?

Не става въпрос за това кой какво е направил или не.
На всички вече им дойде в повече от подхвърлянето на "бомби" и обясненията за "технически грешки" след това.
Само се замисли колко дълго ще издържиш ако работодателя ти всяка сутрин те уволнява, а в края на деня ти се извинява, че е сбъркал.

Общи условия

Активация на акаунт