Правителството планира двойно намаление на отпуска за майчинство!

• 18 706
  • 390
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Реве ми се от яд чак...

Не толкова за това, че ще намалят високоплатеното майчинство, ще се справим някак си...

Яд ме е за друго, все се опитваме да бъдем честни, да плащаме къде каквото трябва, за да сме изрядни към държавата, а какво се оказва, че тази държава изобщо не иска да е изрядна към нас. Пак ще удари по нас, дето сме изрядните платци...

По напред Шаманката доста добре е описала какво ни чака...

# 151
Това е направо  #2gunfire #2gunfire #2gunfire.... нямам думи просто! Бясна съм.
Чакаме близнаци и с таткото и двамата сме държавни служители. Сега като ни вземат за осигуровки и ни накарат да си взимаме по 2 седмици неплатен отпуск просто супер и за тези 225 дни майчинство е направо върха!  #2gunfire

# 152
Момичета, ако цитираната в медиите среща в петък м/у синдикати, работодателски организации и представители на правителството реално се състои, ние от СНБМ ще участваме и ще отстояваме позицията да не се изменят условията за майчинство.

Тъй като по последна информация Министър Дянков не може да бъде намерен, за да потвърди тази среща, ако тя не се състои и мярката бъде предложена и внесена официално, ще организираме подписка и протест.

Стигне ли се до това, ще разчитаме на съпричастността на всяка от вас, настоящите и бъдещи български майки!

# 153
Момичета, ако цитираната в медиите среща в петък м/у синдикати, работодателски организации и представители на правителството реално се състои, ние от СНБМ ще участваме и ще отстояваме позицията да не се изменят условията за майчинство.

Тъй като по последна информация Министър Дянков не може да бъде намерен, за да потвърди тази среща, ако тя не се състои и мярката бъде предложена и внесена официално, ще организираме подписка и протест.

Стигне ли се до това, ще разчитаме на съпричастността на всяка от вас, настоящите и бъдещи български майки!

Стигне ли се до протест аз съм първа

# 154
Разпъвам палатката  Peace

# 155
и аз съм на протест!!! Мамицата им!!!!

# 156
  • Sofia
Все се надявам, че това безумие няма да се случи.

# 157
Има ли протест и аз идвам ако трябва от бургас до софия ще се вдигна
тоя каквото и да си е намисли намя да мине.
При това до сега от СНБМ са показвали колко са организирани и трябва всички да ги поткрепим.

# 158
  • До хладилника, който обичам

За целта обаче, понеже тези мерки засягат много повече майки от симпатизиращите на СНБМ, мисля че тази тема трябва да е в общия подфорум Майки бъдещи и настоящи.

Обсъжданите мерки засягат стотици хиляди родители в страната, не само неправителствените организации като СНБМ или ЛЛЛ или всички други НПО, които също биха подкрепили протеста.

Такъв протест, ако се стигне до него, трябва да е общонационален  Peace

Такива работи.

Впрочем, ако се потвърди предложената антикризисна мярка, както вече писах, ЛЛЛ ще излезе с прес-съобщение против подкопаването на добрите практики за кърмене и в тоя ред на мисли предлагаме съдействието си с участие и мнения за евентуалната среща с Дянков (това последното го изплюх отвратено, но не си пролича, като го писах).

Днес от Шаманката и мен по темата.

# 159

Добре е, че има хора с по-активна гражданска позиция от моята Embarassed Този път обаче се оляха и определено бих участвала както в подписка, така и в протест! Но наистина, дано не се стиаг до там, дано се окаже "много шум за нищо".
Освен безумието на проекто-мерките, друго, което ме изумява е скътаването на МС по повод тези мерки - никаква адекватна реакция на шума, който вдигнаха медиите по повода. Като си планирал някакво мерки, били те и безумни, застани зад тях, поеми си отговорността!!! Поне това ослушване може да се приеме за добър знак, че мерките (или повечето от тях) няма да бъдат приети (или поне не във вида, в който са предложени.

# 160
За целта обаче, понеже тези мерки засягат много повече майки от симпатизиращите на СНБМ, мисля че тази тема трябва да е в общия подфорум Майки бъдещи и настоящи.

Обсъжданите мерки засягат стотици хиляди родители в страната, не само неправителствените организации като СНБМ или ЛЛЛ или всички други НПО, които също биха подкрепили протеста.

Бу, вече има друга такава тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=483154.0

А иначе, много си права, че темата касае стотици хиляди родители и именно неправителствените организации всъщност защитават интересите на тези стотици хиляди хора в страната, не свои лични.

# 161
  • До хладилника, който обичам
Пардоне муа, пробляла съм другата  Embarassed

Това за организациите е ясно. Въпросът е, че по темата трябва да се търси максимална гласност, като се акцентира на проблема.

# 162

Този път ме оставиха безсловесна. Точно от това перо в бюджета решиха да пестят. При условие, че точно вчера по всички новини обясняваха, че сме НАЙ-застаряващата нация в Европа. И че отрано трябва да се вземат мерки, за да има кой да плаща пенсиите на бъдещите пенсионери.

Как няма да станем най-застаряващата нация при тези "мерки".Аз съм доста по-възрастна от вас и се проклинам всеки ден,че не си взех  децата 89-та и не хванах по света.
                 Не можеш да сваляш кожата на най-уязвимите и незащитени граждани в държавата - визирам деца и пенсионери- и в същото време да даваш статистика ,че влоговете над 50 000 са се увеличили.Та питам колко са и на колко са се увеличили и най-вече ЗА ЧИЯ СМЕТКА.
                 Да пипнеш от парите на майките си е направо престъпление.Същото е и с пенсионерите,а държавните служители не ги жаля - да си платят както си плащат всички работещи.

# 163
На протест отивам и аз, веднагически, щом се вземе решение за това...
То бива, бива наглотия, ама това е прекалено... Ще се изнеса от България, колкото и да ми е мила, пфу.  #Cussing out
Смятам и на горепосочения имейл да драсна едно писъмце, щом сложа дребосъчето да спи.

# 164
Ако се стигне до протест, не само ще дойда, но ще доведа и още хора.

Общи условия

Активация на акаунт