Правителството планира двойно намаление на отпуска за майчинство!

• 18 705
  • 390
  •   1
Отговори
# 165
Ако се стигне до протест, не само ще дойда, но ще доведа и още хора.

аз също.

# 166
Тово вече преля чашата.Защо те не си спрат харчовете на парламента ами ще взимат от залъка на нашите деца.След навършване на годинка в кои ясли ще си даваме децата и кой ще ги гледа там като съкратиха персонала и в яслите.а като детето ми ще е все болно в яслите,кой ще ми изплаща болничните?За отглеждането на едно дете в детска градина или ясла са нужни поне 300 лв.,от който ние плащаме 30 (визирам за Пловдив).Не е ли по-добре тези пари да се дадат на майките. Извинявам се не мога да си подредя мислите в думи,но направо съм бясна.

И АЗ СЪМ ЗА ПРОТЕСТ!!!!!!

# 167
Протест, общонационален ! Ще отида с количката с близнаците.  Сигурна съм че много майки биха дошли с децата.
Въпреки, че моето майчинство беше 1 година, ще се присъединя в името на бъдещите майки.

# 168
Само се записвам да не ви изпусна и се връщам да чета.  Peace Извинете за записа  Embarassed

# 169
Направо ме хвърли в шок, това че някой може да се осмели да помисли за такива мерки - да вземе от майките и от пенсионерите пари.
Самата мисъл за това е показател за некадърен болен и антисоциален човек.
Дори и само да сондират гражданското мнение пак е недопустимо. Кой олигофрен, кой идиот, кой тъпоумен илитерат с 0 мозъчни клетки, успя да сътвори такава мърлящина.
Свършват ми обидните думи и ми остават само нецензурните такива.
Как питам аз, за стотен път, това малко смешно човече Дянков, си позволява да мисли такива НЕМИСЛИМИ неща.
Дори и самата идея за тях ме кара да искам да го застрелям.
Странях от политиката в последните 2 години, но тази 'чернова' вече тотално ме изкара извън нерви.
Протест ако има, съм в челните редици отново, този път успяха да ме мотивират.
Дори и да пиша смислено не ми се удава от бяс.

# 170
Вече писах и в другата тема, така че ще повторя някои от нещата.
Да, много умно измислено - ще се събират пари точно от майките! От сутринта съм бясна по този повод, защо трябва да се кърпят дупките по линията на най - малкото съпротивление - като просто не се изплащат социални плащания, вместо да се увеличават приходите, да се стимулира бизнеса... Още повече, че сумата на майчинските е функция от собствените ни осигуровки! Искам да кажа, че така ще бъдат "наказани" точно активните, работещи майки, на които в крайна сметка тази държава разчита да увеличи БВП. Мисля, че много семейства се решиха сега да имат деца и благодарение на този голям отпуск! Да не говорим, че това отново отваря темата за отрицателния ни прираст, проблемите с пенсионната реформа, особено след години - да видим как ще стимулираме раждаемостта... 
С две ръце подкрепям идеята за протест!

# 171
                    Кокиче,кой бизнес да подкрепят?Те разсипват в момента малкия и средния бизнес с политиката си и от там ще излязат много хора без препитание.
                    И аз съм за протеста и ще подкрепя майките и родителите ни. Peace

# 172
Моля ви мами включете се във форума и ме подкрепете... Пишете и вие. Силата е в наши ръце.

Слух или истина - Правителството планира двойно намаление на отпуска за майчинство !!!
Това е сайта на Дянков.

http://www.facebook.com/topic.php?topic=16199&post=70021& … uid=301127915243#!/board.php?uid=301127915243

А това е моето обръщение към него:

Министър Дянков,

моля да коментирате абсурдните слухове от днес по някои медии:
- намаляване на платеното майчинство от 425 на 225 дни
- парите за майчинство ще се определят вече не на база заплатата през последните 12 месеца, а за 2 г. назад.

Бремменни и млади майки (всяка една жена в България, която планува да има дете) са крайно обезпокоени от този слух. Мисля, че Вие сте един здравомислещ човек и според всички нас - БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ няма логично обяснение това да е антикризисна мярка!

По скоро е геноцид на нашето общество. Гавра насочена срещу нашите деца. Защо не оствите младите майки спокойно да гледат бебчетата си без излишен стрес, какъвто се създава в момента. И без това парите не стигат, а сега и тези глупави слухове.

Пише ви бременна 9ти месец.
Очаквам Вашия коментар и Ви благодаря предварително за вниманието!
Лек и успешен ден!

# 173
# 174
  • София
Твърдо за ОБЩОНАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ!!!! Не са влезли във власт още и решиха да ограбят майките и пенсионерите.Да им имам предизборните обещания.

# 175
  • София, Бургас
Моля ви мами включете се във форума и ме подкрепете... Пишете и вие. Силата е в наши ръце.

Слух или истина - Правителството планира двойно намаление на отпуска за майчинство !!!
Това е сайта на Дянков.

http://www.facebook.com/topic.php?topic=16199&post=70021& … uid=301127915243#!/board.php?uid=301127915243

А това е моето обръщение към него:

Министър Дянков,

моля да коментирате абсурдните слухове от днес по някои медии:
- намаляване на платеното майчинство от 425 на 225 дни
- парите за майчинство ще се определят вече не на база заплатата през последните 12 месеца, а за 2 г. назад.

Бремменни и млади майки (всяка една жена в България, която планува да има дете) са крайно обезпокоени от този слух. Мисля, че Вие сте един здравомислещ човек и според всички нас - БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ няма логично обяснение това да е антикризисна мярка!

По скоро е геноцид на нашето общество. Гавра насочена срещу нашите деца. Защо не оствите младите майки спокойно да гледат бебчетата си без излишен стрес, какъвто се създава в момента. И без това парите не стигат, а сега и тези глупави слухове.

Пише ви бременна 9ти месец.
Очаквам Вашия коментар и Ви благодаря предварително за вниманието!
Лек и успешен ден!

Ще чакаме отговор.. Rolling Eyes

# 176
А досега не ви ли е идвало на ум , че е възможно системата да се срине?
На пръсти се броят познатите ми, които са осигурени на реален доход. Ами пирамида е. Болно ми е, че ще го отнесем пак ние и децата ни.
Просто се надявахме да се спрат очевадните корупционни, милионни извлачващи схеми, ама не, те трудно се ловят, а ние сме си тук...

# 177
А досега не ви ли е идвало на ум , че е възможно системата да се срине?
На пръсти се броят познатите ми, които са осигурени на реален доход. Ами пирамида е. Болно ми е, че ще го отнесем пак ние и децата ни.
Просто се надявахме да се спрат очевадните корупционни, милионни извлачващи схеми, ама не, те трудно се ловят, а ние сме си тук...

Има начин да не се срине. Но е по-лесно да се ограничат майките и пенсионерите защото са безобидни и обикновено не прибягват до огнестрелно оръжие когато някой ги погледне накриво.

Погледни проекто-бюджета на СО примерно и кажи дали всичко вътре е жизнено необходимо за общината в ситуация на криза. Не е, но всеки си прави каквото си е наумил и както му е удобно.

# 178
Ей и аз съм бясна от сутринта място не  си намирам
Как не ги е срам, от майките да взимат #Cussing out
Този път Ще протестирам,барабар с оргомното шкембе и малкото си дете! Ще изляза от държавната си рабат с малка зплата,дето ще ми намалят още и ще дойда!
Безсрамници,а това дето го казаха,че щели да образуват 90-те процента от доходите на майките през последните поне 3 години,щото много ги ощетявали жените дето си внасяли всиоки осигуровки САМО 12 месеца!!!!!!!
НЕНОРМАЛНИЦИ!!!
Намерих Г-н минъстър във Фейсбука,но трябва ли да сме "приятели",за да мога да пиша във форума?

Последна редакция: ср, 17 мар 2010, 12:01 от shara

# 179
  • София

]Повече от ясно е, че правителството трябва да вземе някои непопулярни решения, но намалянето на майчинството не е сред тях. А както разумно бяха започнали в началото - да се направи реформа при държавните служители. Там има хиляди маймуни, които получават заплатите си от нашите осигуровки, и се чудят по цял ден къде да се почешат.

Ето им едно решение. Сигурна съм, че всяка една от нас може да даде поне по още едно, при това разумно, за разлика от техните.

И аз съм от тези маймуни Sad
 Има и други маймуни пишещи във форума. И моят мъж е държавен служител - маймуна. Ако се запознаем съм сигурна, че ще ти променя мнението за т.нар. от теб маймуни. Не мога да ви опиша за какви съкращения става въпрос в администрацията как не дават пари и за хартия. А който е написал, че парите в бюджетната сфера са се увеличили със 7% лъже, защото както знаете увеличение на заплатите нямаше. Естествено като не си държавен служител не можеш да видиш реално нещата, но например в моя отдел никой не си клати краката, а непрекъснато ме питат кога ще се върна защото не издържат. Освен това за тези които не са запознати заплатите в държавния сектор са наистина изключително мизерни. И това е направено именно, за да не се плащат осигуровките.  Не се поддавайте на това насъскване на едни групи спрямо други. Сори за дългия пост не по темата.

Общи условия

Активация на акаунт