150 ДЕ: Ура!Ура! Скоро ще се боядисват в немско яйца

• 25 191
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
Алоха!

То тоя бебешки пубертет май плавно се слива с "класическия", да ти кажа Whistling...Или поне на мен така ми се струва Mr. Green.

като гледам темата е останала изцяло поле за изява за берлинчанки  Whistling

Лошо няма - аз поне разгледах с удоволствие Берлинските кафенета и клубове Laughing.

Аз пак похвал - моето гардже стана медийна звезда на местно ниво Mr. Green.
 Водя я сутринта на градина и от вратата ме подхванаха дали съм и видяла снимката в еди-кое-си  списание. Аз мигам мъдро-мъдро, ами не, не съм я видяла, то и как като още не си бях отворила очите. Една услужлива възпитателка ми набута списанието в ръката + още един екземпляр за "ома и опа" и ме изпроводиха да си го чета в къщи. Та сега вече официално съм майка ма момичето от стр. 7...Слава Богу не става дума за бикини, а за детски книжки Wink.

# 556
Браво Сърфи, има ли онлайн издание, да я видим и ние?  Flutter
 За пубертета май си права  Whistling

Я ми кажете, нормално ли е детето през 1вата зима в ДГ да боледува през 10 дена?  ooooh! В чудо се виждам вече, днес пак е вкъщи с кашлица, аман!

# 557
Татяна зависи кой какво нарича боледуване. Доста си ходят с кашлица. Иначе виж някои витамини за Милена?
Ей ще вземе да ми се доходи на работа - да метна някоя командировка до Берлин   Sunglasses
Сърфи браво. Аз не се разписах да го снимат насам - натам. Може да е глупаво, но ме е шубе.
Нашата градина нали е към един спортен клуб и решили един следобед да обединят спортното занимание на градината и на пенсионерската група ... Имаше една снимка на уморени пенсионери седящи на столчета в кръг и дивеещи наоколо лапетии.

# 558
Съвсем нормално е.
Даже вчера това си говорехме с две други майки, че от средата на октомври до сега при нито една от нас нямаме изкарана повече от седмица без децата да кашлят, да са сополиви или да не ги боли корем или ухо. Като тази година нойровирусите като че ли минаха по-леко, но за сметка на това колко сиропи за кашлица и капки за нос накупувах бедна ви е фантазията ooooh!.

# 559
Татяна зависи кой какво нарича боледуване. Доста си ходят с кашлица.

Така е, права си, но мен ме е шубе да не се влошава - в петък освен че има РД, ще пренощуват и в ДГ, а в неделя ще празнуваме с децата у нас, та ако се тръшне съвсем......няма да е подходящия момент  Crazy  Пък днес имат и физическо и от други майки знам че не се съобразяват ако йм кажеш че не искаш детето ти да участва поради настинка. Та така днес. Иначе няма Т, малко е прегракнала и кашля само сутрин  Thinking  Да взема да бърша малко прах в стаята й  Thinking  Laughing  (майтапя се  Wink)

Сърфи, точно, все едно хронична настинка и кашлица  Tired  В интерес на истината Милена пък не хваща коремните/чревни вируси, или ги изкарва изключително леко само с малко диария. През целия си живот нито веднъж не е повърнала. Не че се оплаквам, де  Laughing

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 11:39 от Tatjana

# 560
Сигурно има сополи, които се стичат навътре. Вероятн о не са много, но сутрин се изкашлят. Не можеш ли да и даваш сутрин или вечер детски чай за настинки и някакви витамини? Аз понякога давам по лъжица Саностол. Доста рядко ми се случва, защото общо взето ги бори без, но ако го забележа сополив или нещо ми похърква давам му чай за настинка .
Да ... избърш прахта , ако хубаво се е насъбрала . Току виж мине някой да продава сливи за смет   Laughing И аз трябва да попочистя насам - натам, но ме мързи та 2 не виждам. Сега отивам да се размърдам.

# 561
Татянка, ако имаш възможност най-добре я остави я в къщи сряда и четвъртък, за да си почине и да се позакрепи.
Това с пренощуването ме изуми - не знаех, че се правят такива неща по градините Shocked.
Онлайн издание намерих, но още не е качен априлския брой - ето обаче страницата през моята "сапунерка" Wink

# 562
Браво, и с името й под снимката  Heart Eyes

Ами не, носът й е чист, снощи профилактично инхалирахме с морска сол, ама няма нищо. Кашлицата е суха, няма секрети. Утре исках да я пратя защото по цял ден съм по задачи, а и тя е на зъбар, след това разговор в ДГ с възпитателките, да видим дали са направили Fallbesprechung за Милена и до кое заключение стигнаха  Laughing Сутринта съм на физиотерапия и не мога да не отида, понеже от неделя сутринта много ме боли едното рамо, едвам си вдигам ръката, като баба съм  Tired

Мда, пренощуват веднъж годишно, трябва да носим матраците които ще постелят на земята  Whistling Почва от 18 часа, хич не ни се нрави баш на празника й, мъжът ми си идва по-рано за да може изобщо да я види. Ще ходят в гората преди лягане, ще палят огън, интересно ще йм е на децата, само дето времето е студеничко  Thinking

# 563
Съвсем откровено аз май съм голяма консерва за тези преспивания извън дома Thinking. Иначе гората, огъня ОК, но най-много съм я оставяла да вечеря при приятелки и след това си я прибирам и си признавам, че би ми било много тягостно, ако е извън къщи през нощта. При баба и дядо може, ама иначе... поне да стане на 7-8-9-10 години Whistling Очертавам се явно майка-орлица, а не бях такъв човек Mr. Green Mr. Green .
п.п. Да не говорим, че моята е толкова бъзлива, че като изгуби асфалта или окосената трева под краката си и започва да бучи да се връщаме. Градско чедо - още не е навикнало да ходи по горите и полетата Whistling Whistling Whistling

# 564
Мархаба! Гледам, че дискутирате бурно за мястото на престъплението. Моля ви, не така с лошото.
Ако искате срещата да е в събота? Тогава можем да ползваме и първия предложен вариант.
Нека не почваме отсега нещата с лошо.
Презумпцията ми за светло място е, за да има достатъчно светлина, за да снимам децата. Нямам претенции дали ще е платен входа.

Татянче, кофти е, че са често болни, но така си каляват имунната система. Така е обикновено с първите деца, следващите се тренират отрано в къщи. Ако ти кажа до момента колко вируса е изкарал малкия    Tired ooooh!
Даже от днес е с АБ, щото хремата минала в ушите  Crazy (две нощи не сме спали, докато се усетя къде е ключа за бараката).

# 565
То и аз уж знам че първата зима са все болни, но сутринта като се обадих в ДГ да кажа че днес няма да ходи, отговориха "ПАК ли е болна?"  Confused  Може-би не боледува повече от другите, но остава по-често вкъщи  Whistling

Снощи рових малко за торти за детски РД и искам да споделя с вас едни рецепти, които намирам за много идейни, може да послужи на някой, даже има и видео при едната.
http://www.daskochrezept.de/rezepte/lustige-kaefer_86518.html  мъфини - калинки
http://www.daskochrezept.de/rezepte/piraten-schatztruhe_87244.html  кутия със съкробища
http://www.daskochrezept.de/rezepte/papageien-spiesse_87346.html  папагалски шишчета  Crazy

# 566
Иха, калинките и съкровището са страхотни. И шареният сладкиш е много идеен.
Ама Götterspeise(желето) на детски рожден ден...Тцъ Naughty
 Mr. Green

# 567
Ама Götterspeise(желето) на детски рожден ден...Тцъ Naughty
 Mr. Green
Нали са много красиви? Само да можех и аз да ги докарам на външен вид  Whistling
ъъъ, не зацепвам. Защо?

# 568
Към берлинчанките

Направих тема,в която да обсъждаме там  срещата.Моля да следите нея,че да не дразним повече другите форумки с нашите дискусии.  Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=489706.msg14818789#msg14818789

# 569
Нали са много красиви? Само да можех и аз да ги докарам на външен вид  Whistling
ъъъ, не зацепвам. Защо?

Страхотни са. Мисля, че няма да са трудни за направяне - то си е обикновен кекс, но шареничък и нарязан на кубченца, което не е много за хвалба ще го маскираш с пудра захар или с някаква глазура. Може и между кубчетата да набоцкаш ягодка, грозде. Като гледам какво е смотано времето ще хвана ситната и ние да ги пробваме тия шишове - така и така няма какво да се прави, а ми писна да въртя моркова на Лоти Кароти Crazy
А желето - ами  то се маже много хубаво по килими, дивани и пр., че и по грайферите на пантофите се задържа Mr. Green. Питай патило Wink

п.п. Я да си поговорим малко за Евровизията - Мирко бил на диета, ама дали ще му помогне това... Mr. Green > http://m.dir.bg/new_song_open.php?sid=451007

Общи условия

Активация на акаунт