150 ДЕ: Ура!Ура! Скоро ще се боядисват в немско яйца

• 25 194
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
  • Немция
Котарана е пророк, още в4ера беше с тоzи прекрасен аватар. Laughing

Mхм, на сватбата ни братовчедите на Сърфов бяха претършували гардеробите и подменили абсолютно всичкото бельо с гигантски гащи на цветчета, раета, карета и пр. невъзможности...Сутринта ставаш, душ, отваряш гардероба и та-да-да-дам... А да ви видим колко се обичате един вид Mr. Green
Joy Какво стана с гащите, да не ги дари на Немския 4ервен кръст, в техните контейнери? Sunglasses

# 541
На мен ми се вижда предложението на Приятелка не толкова оптимално.Децата са много,а кафенето изглежда малко,тясно и с какво ще се занимават там толкова много деца?! Мъжът ми даже се изказа,че на биочай и биосладкиш в десет часа в неделя му е малко странно. Sunglasses
Не може ли да се съберем някъде на по-голямо помещение с повече атракции за децата? Мисля,че децата над три години ще се зарадват повече на различните възможности за лудуване.Давам само за пример този детски парк, който е на закрито (http://www.bim-boom.de/).Има много маси,различни неща за хапване и пийване.
Има безброй такива "Indoorspielplätze" в Берлин.Защо трябва толкова много хора да се блъскаме в тези малки дупки,така наречените семейни кафенета?

Сю няма да дойде.Има здравословни притеснения,които не й позволяват да пътува на толкова дълги разстояния.

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 10:01 от бяла лястовица

# 542
Здарвейте!
Подкрепям лястовичката и според мен това е много малко и освен кът с топки не виждам нещо забавно за децата. Тя е предложила нещо, което изглежда интересно и аз намерих още някои неща и предлагам дружно да се спрем на едно, който за което е да пише и да решим кое!
Сори, приятелка, но доста неуютно ми изглежда това място не знам другите какво мислят.
Това е от мен http://www.mamilade.de/familiencafe/amitola/berlin/2006620-amitola_berlin.html
http://www.aloiss.de/aloiss/
http://www.emma-paul.de/index.php?menu=1

# 543
Абе Сърфи тая вашата, или по-скоро на мъжа ти, фамилия има добри попадения с гащи. Не мога да забравя и историята ви в Кипър с англичаните и техните гащи де се вяа  Joy

Берлинчанки, не може ли пак да си направим тема за срещата, че да не оспамваме тук с нашите уговорки. Иначе на мен предложенийцето на Приятелка много ми допадна, но е вярно, че само нашата банда ще се намъкне там. Ние ще бъдем трио на срещата.

# 544
pazza   Много ще се радвам да ми кажеш, кое точно ти хареса????
Сори за спама, но съм в недоумение newsm78

# 545
Хм, аз също не съм много очарована от кафенето, но е единствения вариант, който намерих да е сравнително светъл, с възможност за сядане отвън /заградено е откъм улицата, за да не излизат децата/ и е близо до парк, в случай, че Вечерница прави някои от снимките сред природата. Заведението, което Лястовичката предлага също го разгледах още преди да предложа кафенето, но се спрях заради входните цени, говорих с  някои мами, които искат да няма вход на заведението. За семейство с 2 деца излиза някъде към 20 евро цената само за да влезеш. В тази връзка бих предложила Тиерпарк, интересно е, парк е, има огромно заведение с големи тропически аквариуми, но за съжаление входа за възрастни е 15 евро на човек.
Амитолата, която предлага естрадор също я разгледах преди това и се чудех дали да не предложа нея, защото изглежда уютна, но нямаше възможност за сядане отвън, ако времето е хубаво.
За чая и сладкиша, собственичката ме попита дали да не предложи нещо за закуска, това можем да договорим, защото заведението ще се нагоди към нас. В заведението ми харесва това, че е спокойно, уютно и ще можем да се видим и да си направим снимките на спокойствие. Но Вечерница да каже де, дали става за целта.
Лястовичке, знам че с удоволствие организираш партита и заведения, ако ти се иска, заеми се ти с търсенето, предавам щафетата с удоволствие!  bouquet

# 546
Ами estrador78 изглежда ми приветливо и уютно,но съм съгласна,както вече писах в предния си пост, че ми се струва малко.Относно играчките, мен те не ме засягат особено, защото дъщеря ми е малка и едва ли ще се включи активно в забавленията.От твоите предложения май едно единствено би станало и това е първото, въпреки, че не мога да разбера кафе ли е или базар. Второто е доста тъмно, а на Вечка ще ѝ е нужна светлина.Третото кафе на мен специално ми харесва, но то също не е голямо. За предложението на Лястовичка не съм изобщо навита, защото, ще се повторя, дъщеря ми не може да се включи. В името на срещата обаче, може и да се прижаля, ако всички са за там.
Аз пък не разбирам, какво толкова чудно има в това, че ми е харесало заведението, че чак да се изпада в неудомение...

# 547
Приятелке, с грешка си ! Не държа изобщо да организирам срещата тази година,защото съм била вече организатор последните две години и ми стига. Просто изказах мнение за твоето предложение. Радвам се,че тази година ти си се заела с тази задача и ще има по-различен вид парти.Все пак организаторите трябва да се сменяме,че и срещите да са по-интересни и различни от предишните години. Wink

# 548
pazza  Както и да е радвам се, че ти е харесало, а колкото до третото предложение мястото е с капацитет родители 30 при желание до 50 места, отвън 15места, а детска площ за игра съобразена за до 15 деца.
Не ми се вижда малко, но и не ми се спори!!Идеята е да се избере нещо, а не да си говорим празни приказки, тогава не една, а няколко теми няма да стигнат, докато се разберем!

# 549
Да споделя за второто заведение,защото съм била там и сега в събота съм отново там на семеен празник.Заведението е хубаво само при хубаво време.Има огромна тераса,а до нея пясъчна площадка,която е заградена и принадлежи на заведението.При хубаво време може да се резервират отвън всички маси.Децата няма да скучаят пред очите ни,а ние спокойно бихме могли да празнуваме на неделен брънч.А и пушачите и пиячите няма да са на сухо. Wink

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 00:28 от бяла лястовица

# 550
estrador78  Peace не съм разбрала, че въпросът ти е бил реторичен. Не ми се занимава повече с глупости!
Ще следя темата, за да знам къде е срещата.
Хайде лека и полека...

# 551
  • Primum non nocere !
Честно казано, на мен също повече ми харесва идеята на Лястовица за увеселителен парк.
Разбира се, ще се съобразя с вас, ако желанието на повечето да е без вход.
Второто заведение не е лошо!Хареса ми. Изхождам от идеята ,че срещата се продължи най-малко 3,4 часа и брънч е супер. Невъзможно е да залъжа детето и половинката само със сладкиши.  Лястовичке, ще те те черпя един сладолед...после ще обяснявам защо! Mr. Green

Ако знаете в какъв филм съм ooooh!
Тарикатката е със сериозен отит, защото има чуждо тяло в ухото!  На всичско отгоре ушният не можа да го измъкне и в четвъртък ще ходим пак. ако не стане, кратка анестезия в оп.Признах го за вълшебник! Тя му позволи да и рови 20 мин в ухото.
Не мислех ,че може да ми се случи.Обвинявам се,защото преди месец домъкна от градината една игра, от малки тръбички, които се редят в картина и после се глади ...и частите се сглобяват, не зная как се казва Направи ми впечатление че са позволили да играят с това, и си помислих да направя забележка ,че ще е опасно. Скрих кутията и от месец не си е играла. Въпросът е, това стои от месец в ухото й или в градината се е случило.
Може би трябва всичски деца да минат  на контролен преглед при УНГ, за да се изключи мода. Mr. Green

Вечи, ти няма ли да идваш с трите деца Някъде мярнах-  Вечи + 1
На 3г и 4м.

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 01:26 от Шехи

# 552
Добро утро.
Шехи дано бързо намерите решение.  Hug
Ние им казваме перли. Гладят се после. Вики и тя ми беше спретнала такъв номер, но в носът. Гледа филм и реди. Явно се е замислила нещо и си го е вкарала в нослето. Дойде и ми се разплака и каза, че има вътре перличка.  #Crazy Добре, че може да си издухва нослето. Тръгнах да звъня на баща й за да я водим на доктор. Нищо не се виждаше от парченцето. При издухване излезе, но тези минути ми се сториха часов.От тогава или не са при нея или аз съм с нея като реди. Аз също се чудих как позволяват да има в градините при малки деца.

# 553
Невъзможно е да залъжа детето и половинката само със сладкиши.  
Да ! И при нас е същото.  Whistling
Лястовичке, ще те те черпя един сладолед...после ще обяснявам защо! Mr. Green
Знам си и без обяснения. Wink За сладоледа ще те подсетя.  Wink
Майтап на страна,но има доста мами/татковци,които пушат и също такива,които не пият чай по обед.
Вижте как една бременна жена се застъпва за вас ?!  Mr. Green

И последно да кажа,че в тези семейни кафета по принцип се плаща винаги вход за децата.А като плащам вход за една стая,по-добре да платя другаде.  Confused

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 09:04 от бяла лястовица

# 554
Добро утро,

като гледам темата е останала изцяло поле за изява за берлинчанки  Whistling

Аз да се оплача рано-рано - Ноеми явно навлезе в 2г пубертет. Днес уж стана сама и наспана, а после като се почна един рев Tired и тръшкане. Преди 10 дена "загубихме" биберона, спокойно ги прие нещата, заспива без проблеми, но май все пак си оказва влияние Thinking

Общи условия

Активация на акаунт