150 ДЕ: Ура!Ура! Скоро ще се боядисват в немско яйца

• 25 200
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
Dinkel е лимец на български - да, сорт пшеница е, но по-ситна.
Елдата е Buchweizen, продава се по аптеките и Био магазините чат-пат . Peace

# 526
Една питанка от мен > zнае ли някой как се превежда елда на немски, има ли такава въобще на немския паzар?
А как се превежда Dinkel на български, аz поне не намерих то4ен превод > май е стар сорт пшеница, това е моето предположение zасега.

Елда е Buchweizen. Има я като съставка в бебешките каши на Алнатура, отделно не съм търсила.
Dinkel е вид пшеница -шпелта е превода, ама баща ми се занимава с такива неща и не можа да ми обясни точно разликата или аз поне като незапозната не схванах Crazy

Хаха. писали сме заедно със Сърфата.

Наваксах аз с темата, смях се на смесените изречения на Симоната. При нас хит беше - So 'ne гащи mag ich  hahaha

# 527
При нас хит беше - So 'ne гащи mag ich  hahaha

hahaha

"Гащи" като цяло е дума, от която ме напушва смях. Не знам защо, ама е факт Mr. Green.

# 528
При нас хит беше - So 'ne гащи mag ich  hahaha

hahaha

"Гащи" като цяло е дума, от която ме напушва смях. Не знам защо, ама е факт Mr. Green.

И мен - ама как се викат детските такива - бикини не върви Mr. Green

# 529
bibitka. елда има в ДМ при АЛнатура, има и на брашно. Аз съм си вземала. И аз съм се чудела всичките типове житни, които се продавт тук как са на български.

Dinkel е лимец на български - да, сорт пшеница е, но по-ситна.

Сърфи от къде го изнамери това. За първи път чувам такъв тип жито. ДОбре, че сте вие да ме образовате малко  Wink
При нас хит беше - So 'ne гащи mag ich  hahaha

hahaha

О това е много употребявана дума от Яна, ама при нас е "гаШи"  Mr. Green

# 530
  • Немция
Благодаря ви zа отговорите.  Hug Аха, zна4и Buchweizen е таzи прословута елда. Не съм имала преди поводи да я търся на бълг. паzар и не можех да направя сравнението м/у тук и там.

Аz пак да пораzмишлявам гласно> лимецът и шпелтата, посо4ена от Майра дали са едно и също? newsm78 Зву4ат много екzоти4но във всеки слу4ай.

Другата бълг. дума от сорта на бельото, която ме кефи е ПОТНИК. Crazy Имам приятелка, която иzбягваше таzи дума и каzваше "корсаж". Sunglasses

# 531
Buchweizen има и в тегут. Е ебли не ли е елда също?

# 532
Сърфи от къде го изнамери това. За първи път чувам такъв тип жито. ДОбре, че сте вие да ме образовате малко  Wink

ooooh! Ох, не питай - това е една от ония думи, които ще помня до края на живота си. Истоията е уникална просто - с две думи имам страшна фобия от всякакви хвърчащи и летящи насекоми, в осми клас биоложката ни дава за лятната ваканция домашно да направим хербарии и на мен и приятелката ми Таня(и тя точно толкова бъзлива като мен) ни се падат "Житни култури". Лятото аз и отивам на гости за една седмица в Смолян и от там тръгваме по полетата да късаме разни зърнени треви. Нагазваме в една нива с въпросния "лимец" и срещу нас се вдига един облак огромни, тлъсти скакалци с червени кълки. Предполагам Орфей си е надигнал кокалите от Родопа да види какво е това крещене - до ден днешен ги сънувам тия скакалци и тоя "лимец" ooooh! Crazy Whistling
А статията в 24 я намерих с гугъл... Blush

Бибит, според викито лимец и шпелта са едно и също. Предполагам, че разликата идва от региона. Wink

Потник е хубава дума, и пешкир също Laughing, но пък гащи ми създава чувство на уют Laughing Laughing.

# 533
  • Немция
Потник е хубава дума, и пешкир също Laughing, но пък гащи ми създава чувство на уют Laughing Laughing.
Да, гащите определено водят класацията. Истината е,4е от теzи думи4ки не лъха и грам еротика  Mr. Green...

# 534
Mхм, на сватбата ни братовчедите на Сърфов бяха претършували гардеробите и подменили абсолютно всичкото бельо с гигантски гащи на цветчета, раета, карета и пр. невъзможности...Сутринта ставаш, душ, отваряш гардероба и та-да-да-дам... А да ви видим колко се обичате един вид Mr. Green

# 535
Mхм, на сватбата ни братовчедите на Сърфов бяха претършували гардеробите и подменили абсолютно всичкото бельо с гигантски гащи на цветчета, раета, карета и пр. невъзможности...Сутринта ставаш, душ, отваряш гардероба и та-да-да-дам... А да ви видим колко се обичате един вид Mr. Green

Laughing Laughing Много готини братовчеди...

Освен че думата гащи ра3смива, в комбинация с "пъндели" ме е карала да се превивам от смях (това е цитат на покойната ми баба, един вид кюлоти).   

# 536
Бибит, хич не го мисли моя палец. Хората са измислили лесното - слагаш на статив и с фернаусльозер действаш. Mr. Green
За Уизеър да кажа - от близките големи градове до Франкфурт Хаан има автобусни линии вързани към разписанието на полетите.
На мен ми идва много тънко и много близко (1оотина километра). За цялата тумба платих за лятната ваканция 300 евро за 3 седмици).
Полетът е до София стария терминал. За сравнение - от нашето летище щях да платя по 300 на калпак!
У нас "гащи" също води класацията. Нито бикини, нито слип се употребяват от големите и изречениеята са пак миш-маш от двата езика.

# 537
Aх лале, на това му се казва благозвучие "кюлоти" и ако гащите са антисекси, то "кюлоти" звучат някакси френско Mr. Green
между другото кое е правилно кюлоти или килоти?

# 538
# 539
Коте, аватара ти нарочен ли е ?  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт