Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - ХXI

• 58 761
  • 731
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Съжалявам, че не се е харесала препоръката ми. Аз бях чела за филма и знаех какво очаквам.
Споко,никой няма да те глобява Simple Smile,вкусове разни Peace.Обожавам Дензъл и гледам всичко с него,така че така или иначе щях да го гледам Peace.

Гледах преди дни Valentines Day,много приятна романтична комедия с един куп знаменитости.Много напомня на "Наистина Любов" с Хю Грант,но американски вариант Simple Smile.Оставя леко и приятно чувство.И "План Б" гледах-е много се смях!

# 601
Забравих да ви кажа и за " Мама миа " http://www.club.bg/news/index/nid/193113, че е страхотен, простете ако е ставало дума.

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 15:58 от катюнгелче

# 602
Още по един глас и от мен за "El secreto de sus ojos" и " Taking Chance" Peace

# 603
Дайте линк за "Четецът".

Снощи гледах "The painted veil"  и съм разочарована. Претупан край, актрисата игра като безжизнена кукла. Въобще нещо имаше сбъркано във филма.

"Робин Худ" бих казала, че много ми хареса в сравнение с "Шерлок Хомс" Mr. Green

Довечера съм на "Персия..." и ще напиша впечатления си.
Забравих да ви кажа и за " Мама миа " http://www.club.bg/news/index/nid/193113, че е страхотен, простете ако е ставало дума.

"Мама мия" Е разкошен филм. Седнах да го гледам с предубеждение, но... останах безкрайно очарована.

"Апокалипто" го гледах много отдавна, но си спомням , че ми хареса, понеже ме изненада откъм сюжет, актьорска игра и  послание...Но пиша само спомени, детайли не си спомням.

# 604
 "The Jacket" - "Усмиряването"

Не е нищо ново, смразяващо и т.н. Но става за гледане, макар и Ейдриън Броуди да ми е ужасно дразнещ и особено нелицеприятен Sick Но Кийра Найтли компенсира, ужасно я харесвам като визия, а и като актриса Heart Eyes

# 605
"The Jacket" - "Усмиряването"

Не е нищо ново, смразяващо и т.н. Но става за гледане, макар и Ейдриън Броуди да ми е ужасно дразнещ и особено нелицеприятен Sick Но Кийра Найтли компенсира, ужасно я харесвам като визия, а и като актриса Heart Eyes

На мен пък този филм ми е един от любимите  Heart Eyes И все търся нещо в негов стил,но не намирам  Rolling Eyes Единствено този ми е харесал толкова
http://www.imdb.com/title/tt0361862/

# 606
Някой може ли да ми каже от къде да сваля субтитри за филма scusa ma ti voglio sposare - "Извинявай, но искам да се оженим"- много леко филмче с Раул Боба -ще го свалям от alein- но е без субтитри
 Моля ви ........

# 607
Снощи гледах "The painted veil"  и съм разочарована. Претупан край, актрисата игра като безжизнена кукла. Въобще нещо имаше сбъркано във филма.
"Мама мия" Е разкошен филм. Седнах да го гледам с предубеждение, но... останах безкрайно очарована.

The Reader http://DMCA-removal-from-Google/torrent_details/88745489/the+reader?tab=summary

За "Цветният воал" подкрепям   Tired
"Мамма миа" така и не го гледах, но при тези отзиви, ще го направя, а и искам нещо разтоварващо сега  Grinning

# 608
''Мама миа''го гледах когато излезе и много ми хареса, лек, добър актьорски състав и хубава музика Peace.
Много ми хареса ''С жени на море'', излезе миналото лято, или newsm78, страхотна комедия, толкова забавен филм, а и много красива природа Party.
Вчера бяхме с любимия на ''Робин Худ'' и още съм под влиянието му, много ни хареса, филма те грабва, има и от ''Гладиатор''и от ''Троя'', но е по-хубав.Когато даваха битката щях да стана от стола да се бия Grinning, толкова е истинско, а Ръсел е неповторим, това са неговите роли.Дори се разплаках  Cryкогато убиха слепия '' баща'' на Робин.Много добър филм!

# 609
Още линкове за Четецът Днес гледах Juno , не ми хареса, бозав и на всичкото отгоре завършва тъпо.

# 610
  • В светлината на слънцето
Момичета, помагайте. От една седмица съм се заинатила и си търся един филм, който преди време (май беше 2006, но не съм убедена съвсем за годината) гледах на една от Киноманиите. Проблемът е, че и заглавието изглежда не помня точно, защото нищо подобно не ми излиза. Беше "Сестрите кармелитки" или нещо подобно. newsm78 Имаше 1 или 2 прожекции всичко на всичко в "Люмиер", даже нещо и със субтитрите не успяха, та нямаше и превод. Филмът беше обрал куп награди на разни фестивали на независимото кино и даже предизвика скандал. Става дума за истински случаи, които са ставали в днешно време в кармелитски манастири в Ирландия мисля. Точно заради едни такива разкрития мисля, че закриха последния действащ манастир. Абе много са ми смътни и объркани спомените, а много ми се иска да го видя пак. Нямаше известни имена в него. Но много силен и много въздействащ беше филмът. Така че heeeeelp!  Praynig

# 611
The Magdalene Sisters

# 612
  • В светлината на слънцето
Джуд, златна си  Hug Hug Hug Абе знаех си, че нещо бъркам в заглавието на филма и затова нищо не мога да намеря. Но като зациклих изведнъж на едно и също, и само то взе да ми се върти в главата.  Embarassed И даже го има в замундата, ура! Джуд, имаш от мен едно голяяямо черпене.  Hug
Ето това е филм, който задължително трябва да се види.  Peace 

# 613
Благодаря, благодаря!   bouquet Когато писах за първи път тук това беше един от филмите, които препоръчах.

# 614
А Tsugumi като спомена отново за "автобиографичния" елемент, замислих се, това да изливаш нещо свое в тази творба ли я прави ценна? Имам предвид нещо преживяно, това го прави биографично, нали? Защото примерно ако сътвориш нещо, което само искаш да кажеш/покажеш, но не ти се е случвало, дали това е истинска творба? Сещате се за Ренесансовия "занаят" на писането, където стига да се научиш ставаш "писател".
Джуд, пропуснала съм този твой коментар.
Поначало не харесвам характеристики като "ценен" или не, когато става дума за субективни категории, каквито са свързани с оценката на произведение.
Освен това, считам, че автобиографичният елемент, за който стана дума, е отпечатан дори и върху елементи, които на пръв поглед нямат общо с реалната известна съдба на този, който ги създава. Всъщност, това бе в основата на забележката ми за Бергман и Триер: не толкова, какво са преживели, колкото как то е рефлектирало върху техните творчески избори (за част от тях споменах)?Това е много по-вълнуващо за анализ, т.к. изгражда тъкан много по-дълбока от тази, която разчитаме чрез "посланията" и дава насоки за още по-пълно запознаване със същината на тези режисьори.
За паралел с Ренесанса не ми се ще да говоря по ред (не само темпорални, културни, но и чисто технически) причини, въпреки че е интересно наблюдение само по себе си, което без съмнение има почва и сега: изборът на екип от един режисьор е част от целия творчески процес, който ни насочва към следване на константни характеристики, особено ако хората, с които работи (и които всъщност стават част от индивидуалния му "подпис' под  творбата) са чести негови спътници в общото им дело.

Общи условия

Активация на акаунт