Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - ХXI

• 58 711
  • 731
  •   1
Отговори
# 675
  • Толбухин

hakama Два филма и от мен ,
" Вероника Герен" (2003)   http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=157136&hit=1
"Списъкът на Шиндлер" (1993)  http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=187813&hit=1

Последна редакция: пт, 28 май 2010, 19:34 от pavletutka

# 676
Аз препоръчвам руския сериал "Бригада" /незнам дали това е мястото за препоръка на сериал  Blush /
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=93336

Толкова истински и толкова добра актьорска игра...Просто страхотен!А саундтракът е уникален  Heart Eyes

# 677
Можете ли да препоръчате някой тъжен/силен филм за смисъла на живота, колко кратък/ценен е  и т.н.  Hug

Моят любим филм-Limelight (1952)/ Светлините на рампата 

# 678
  • Plovdiv
Днес, най-после гледах Invictus, http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=220142&hit=1. Ех, този Клинт Истууд, не спира да ме изумява като режисьор. Като в добавка и Морган Фрийман, получил се е отново невероятно докосващ филм. Замислих се, колко е простичко всичко, когато искаш и знаеш как.
Много ми хареса, препоръчвам.

# 679

Толкова глупав, зле направен филм, съпроводен с некадърна актьорска игра.. не бях гледала от времето когато се разменяха касети за видео. Как не ги е срам да вземат пари за този филм в ерата на 3д, не ми е ясно.
То не стига, че цветовете на филма се появиха от средата, ами и едно кънтене на гласовете, изкуствени реплики...
 А всички бойни сцени навяваха идеята, че главата на човек е диня, а тялото му е балон с кръв и ха е промушен с карфица, ха е бликнала кръв под налягане. Sick

Ако трябва да го оценя -  начало -2, среда 0, край -1... С една дума и нулата не стига Mr. Green

# 680
"Jarhead" - "Снайперисти"

Гледах, хареса ми и го препоръчвам Laughing Wink Мисля, че сержантът им беше много прав като каза "Кой друг ще види това, което ние виждаме?". Имаше някой доста красиви гледки, макар и по време на война в пустинята Wink

Последна редакция: сб, 29 май 2010, 12:29 от H0uSse_Baby

# 681
  • София

Гледах, хареса ми и го препоръчвам Laughing Wink Мисля, че сержантът им беше много прав като каза "Кой друг ще види това, което ние виждаме?". Имаше някой доста красиви гледки, макар и по време на война в пустинята Wink

Този филм много пъти е обсъждан и гледан май от почти всички тук.Дайте нещо ново някой гледал ли е?

# 682
....Дайте нещо ново някой гледал ли е?

Е, нали оплюх Центурион? Mr. Green

# 683

Този филм много пъти е обсъждан и гледан май от почти всички тук.Дайте нещо ново някой гледал ли е?
Ами, извинявам се, но съм с вас от 2-3 теми. Споделям, че ми харесва и му давам + 1 глас Wink Peace

# 684
   Ossessione (1943)/ Обсебване

В Мастерс е преведен- "Натрапчивост".

Това е първата екранизация на романа "Пощальонът винаги звъни два пъти" на Джеймс Кейн. Другите по-известни са :

The Postman Always Rings Twice (1946)   с Лана Търнър и Джон Гарфийлд

The Postman Always Rings Twice (1981)    с Джак Никълсън и Джесика Ланг

Аз първо си свалих да гледам филма с Джак Никълсън. Обаче, това е първият филм с този актьор, който спрях по средата и не догледах. Не заради Джак, разбира се.  Причината беше Джесика Ланг. Не можах да я изтрая и това е.
  Романът не съм чела и историята ме заинтригува. Затова си свалих филма на Висконти и останах много, много доволна.  Мисля, че ще се хареса на повечето хора, въпреки, че е черно-бял и от далечната 1943 година.
Прочетох любопитни факти около създаването на тази лента, първата на Лукино Висконти :
   "Сниман е по време на фашисткия режим в Италия.  Разпространението на филма в Италия е било спряно заради войната на Италия с Америка. Говори се, че фашисткото правителство е прибрало оригиналния негатив и че филма е оцелял само заради това, че Висконти изнася едно копие извън страната. Така че всички копия са правени от него, с което се обяснява качеството му."

Сега обаче съжалявам, че не догледах версията с Джак Никълсън. Интересни са ми различните режисьорски и актьорски интерпретации на един и същи сюжет. Ще си го сваля пак, да го догледам. Но смятам, че Джесика Ланг не е подходяща за тази роля и това е.  Laughing
  Това е субективното ми мнение. Иначе прочетох най-ласкави коментари именно за тази екранизация, от 1981 година. Страстните сексуални сцени - Джак Никълсън и Джесика Ланг в кухнята сред купища мръсни чинии,  впечатлили са голяма част от почитателите на филма.

Последна редакция: сб, 29 май 2010, 19:53 от С О Н Я

# 685
  • София
Аз пък харесах много екранизацията с Джак Никълсън и Джесика Ланг.Обратното на всички,аз не мога да понасям актьора,но страшно много ми хареса историята.Ще взема да гледам и другите варианти.

Housse baby-филма наистина е хубав,сцената с опожарените кладенци и конете в петрол ми е любима Peace.

# 686
Аз пък харесах много екранизацията с Джак Никълсън и Джесика Ланг.Обратното на всички,аз не мога да понасям актьора,но страшно много ми хареса историята.Ще взема да гледам и другите варианти.

Историята е хубава, да. И втората част всъщност е по-важната, развръзката.  Peace

# 687
И аз в кюпа - Джак Никълсън вероятно е талантлив актьор, но ми е толкова антипатичен, че не съм успяла да му дам шанс да ме убеди в дарбата си  Sunglasses
Екранизацията с Дж. Ланг (?), която намирам за убедителна в ролята е добра, без да е нищо повече от това, което бях чувала преди да видя филма.
Висконти е мой обичан режисьор, гледах неговата версия много години преди другата, спомената по-горе. Тогава ми хареса, въпреки че намирам сюжетът за излишно мелодраматичен с финалната сцена (да кажем, че е полъх на настроенията на времето, в което първият е правен, последният вече става излишно анахроничен, според мен). Массимо Джиротти е един от най-добрите актьори, които познава европейското кино.

Звездичка, отказа ме и ме разсмя  Grinning

Последна редакция: сб, 29 май 2010, 21:46 от Tsugumi

# 688
  • Варна/Лондон
H0uSse_Baby, благодаря за предложението "Jarhead" - "Снайперисти". Уж следя темата, откакто се ,, поразчупи'' малко от нови списващи и все пак съм го пропуснала. Ще се възползвам в скоро време. Laughing
Да попитам някой гледал ли е You Don't Know Jack - Не познавате Джак
, http://www.imdb.com/title/tt1132623/, да сподели впечатленията си. Blush

# 689

Да попитам някой гледал ли е You Don't Know Jack - Не познавате Джак
, http://www.imdb.com/title/tt1132623/, да сподели впечатленията си. Blush

Аз  го загледах снощи, но ми се доспа. Не от филма, просто бях уморена. Ако днес съм във форма след финала на Евровизия, ще го догледам.  Иначе започна интересно. Peace

Общи условия

Активация на акаунт