Мартенското ни дете от сега си мисли за море!

• 29 118
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
  • София - Рим и обратно
Честито на днешните рожденици, а също и на Ванина - със закъснение nbirthday Много здраве и безгрижно детство им желая     bouquet

За носа - и на мен отдавна са ми "предписали" операция заради изкривена преграда, едната ноздра е почти затворена и надясно изобщо не мога да дишам, когато спя /имам си трик, за дишане надясно  Mr. Green/. Обаче, като ми описаха как протича операцията, колко време е възстановителния период и как всяка зима от студ и влага ще ме боли, предпочетох да си я спестя, поне засега Stop Шубе ме е, честно казано.

Сиа, Валентина пропълзя на 11 месеца, Софи също на толкова. За прохождането - извън всякакви класации са и двете. Така че, май само това, само по себе си не е показател. Но дано се оправи детенцето, щом е установено отклонение.

Тони, с тия социални е някакъв кошмар в северозападна Европа май Confused Аз какви ужаси слушам от братовчедка ми /живее в Германия/ и чета също. Ами че те могат да си ти вземат детето ей така, по тяхна преценка, ако примерно някой на някого казал, че му крещиш, че си закъснял да го вземеш от градина или училище, или не дай боже си му лепнал един шамар #Crazy А ти специално, няма от какво да се плашиш де, едва ли някой ще се загрижи как си гледаш българското гражданче, слава Богу  Rolling Eyes

Танче, и Софи ни "разпознава" по книжките  Mr. Green Онзи ден разглеждахме една с животни, на всичките казваше кое как вика /мяу, бау, мууу и т.н./, а на маймуната съвсем съзнателно я сочеше и викаше, че е Нане /Вале/  hahaha После пък видя един учебник на сестра си и разглеждайки картинката на Хомо Сапиенс Неандертал, радостно възкликна Татеееее  Mr. Green

# 61
  • Костинброд
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на БОЯН,ТЕОДОР,КАЛИНА и АЛЕКСАНДРА  bdbaloni baloni baloni baloni
Ние ходихме сутринта в София да вземат кръв на Алекс-да си похваля гарджето-през цялото време раздаваше усмивки и се закачаше с лаборантките.
И да се похваля че след като 20г.бях с дълга до кръста коса от вчера съм с много къса,но снимки ще кача по натам защото след кардиналната промяна още не е улегнала прическата и може да изплаша някой. Mr. Green
Днес се очертава хубаво време и ще има разходки.

Слънце-изпращам ти силна прегръдка Hug.Карайте внимателно.  

# 62
  • София
Оф, преди малко забравих да питам Зеленкото.
Какви е гадното на тази ваксина на 13 месеца?
Този месец кога ще идвате в София и време за срещичка ще имате ли, че да се организираме нещо?

# 63

Тони, с тия социални е някакъв кошмар в северозападна Европа май Confused Аз какви ужаси слушам от братовчедка ми /живее в Германия/ и чета също. Ами че те могат да си ти вземат детето ей така, по тяхна преценка, ако примерно някой на някого казал, че му крещиш, че си закъснял да го вземеш от градина или училище, или не дай боже си му лепнал един шамар #Crazy А ти специално, няма от какво да се плашиш де, едва ли някой ще се загрижи как си гледаш българското гражданче, слава Богу  Rolling Eyes

То и в САЩ така. Мъжът ми вика, че децата много били раглезени, в училище ги информирали, че винаги могат да се обърнат към социалните служби, ако родителят не се държи добре с тях и дори се стигало дете да заплашва, че ще звъни на социалните, ако не му се угоди за нещо.

# 64
Честито на порастналите днес дечица!

Хи хи хи, режими обсъждате,а?  Grinning
Ами аз както си мислех,че имаме режим да спи по веднъж дневно следобед,така вече втори ден дивачето заспива по никое време.Вчера тъкмо бяхме тръгнали за храната и докато стигнем беше заспал /в 12ч./,спа до 13 и се събуди да яде и да беснее.После заспа в 16 до 17,45  Crazy
Днес е на път да се повтори същото нережимие  Mr. Green,преди малко както се гушкахме изведнъж се кротна и гледам -той заспал.Спи и в момента,та...режимът си го правят дечицата,а ние подскачаме основно според тяхната тояжка  Mr. Green
Днес се очертава хубаво време /най -после/,ще се излиза спокойно на разходка! Party

# 65
Добро утро Simple Smile ...или може би Добър ден! Sunglasses
Честит първи рожден ден на Боян, Теодор, Калина и Александра!Щастливо детство им пожелавам, а на мамите-весел празник днес!  bouquet
Да се изкажа и аз за количките-Ели, не се кани вече да не излизате с нея. Peace.Съдейки по майките от квартала, почнаха да не излизат с количките, чак след 1.5 година. Hug.След тая възраст излизаха с триколки, колички за бутане и т.н....Децата бързо се уморяват и особено на дълги разстояния не могат да издържат. Peace.Ако ходите до магазина, ясно че не ви трябва количката, но според мен още поне една година ще се ползва. Peace
За режима-твърдо съм ЗА, още повече че вече са малки деца, не бебета.Имам приятелка, която навсякъде мъкне детето си с тях-на гости, на село, на кафета...е ми детето(на годинка), няма установен режим, заспива когато му се иска, понякога спи само по 40 мин. само за целия ден, а тя милата нищо не може да свърши. Stop.Онзи ден пак ми се оплаква, ама лошото в случая е че няма на кой да го остави и затова навсякъде го мъкне с тях.Докато аз , винаги държа Радослав да си спи в къщи на обяд, даже и да ме няма-свекървата поема щафетата.иначе знам че навън няма да спи толкова много. PeaceИ после ще е крив.Общо взето се стремя да го приуча към нашия ежедневен график-всички вкъщи(с изключение на мен), стават сутрин след 9 часа, Радослав и той спи до 9:30.Лягаме си късно-към 10:30, 11 часа-и той с нас.Е ми доволна съм си. Hug

# 66
  • София
Честита годинка на днешните рожденници Боян, Теодор, Калина и Александра!  Tada

То и в САЩ така. Мъжът ми вика, че децата много били раглезени, в училище ги информирали, че винаги могат да се обърнат към социалните служби, ако родителят не се държи добре с тях и дори се стигало дете да заплашва, че ще звъни на социалните, ако не му се угоди за нещо.

А по-добре ли е да си седиш вкъщи, да си ревеш сам, да не знаеш към кой да се обърнеш за помощ, да те е страх да се оплачеш на някой, понеже има опасност да последва поредната порция ''възпитание''? Това съм го изживяла  Sad Нека са разглезени децата! Нека си знаят правата!

# 67
Честито на Боян, Калина, Алекс и Тео! Да са живи и здрави, и да носят много радост на мама и тате!  Hug

Кафе с мед, ама много се смях на това с учебника!  Mr. Green Ние също разглеждаме списания, особено Авто Билд-а на тати. Късаме яко страници, но разпознаваме само бебетата май. На тях много им се радва.

Стаси, верно ли това за САЩ? Баси, то това си е доста крайно... Поне на мен така ми се струва. Представям си едно инато характерче как се оплаква от майка си/баща си.. Ами те са си отракани манипулатори, как ще им вярват социалните?    newsm78 Луда работа. То ние пък сме в другата крайност, ама не знам кое е по-зле.  Shocked

За количките - ние също се гърчим вътре като спрем някъде за повече от 10мин, но да ходим през цялото време е немислимо за мен. Кръста ми и без това се обажда през ден и не си представям да не ползвам количка. Освен за спане и за почивка седи вътре, защото все пак колкото и енергия да има, току-що проходил, го виждам, че след 30мин вървене с/без моя помощ и му се огъват краката и тръгва да лази. А навън няма как да стане. Иначе и аз съм привърженичка за излизания без количка, но около блока примерно. Всеки знае най-добре как да си гледа детето в крайна сметка. Имаме глави на раменете си.  Peace

Окич - слончето е в центъра на голямата площадка с многото люлки и катерушки, там има и 2 фургончета, където продават за хапване и пийване. Има и една костенурка, останала от соц-времето. Тя е по-встрани. Надявам се ме разбра.. Simple Smile Стаси, днес в синоптик.бг дават, че около 14ч щяло слабо да превали, та ще го мислим като тръгна и ще се чуем по телефона евентуално. Ако ще ръми, аз си мисля, че можем да се скатаем някъде наблизо за малко. Дано да е слънчево!  Praynig

аденис - честита прическа!

Аз пък днес цъфнах едно хубаво, надрусах се с обезболяващи, та дано нямам проблеми с излизането после.

Айде тичам, че трябва да наготвя за дружината!  Mr. Green

# 68
  • София - Рим и обратно

А по-добре ли е да си седиш вкъщи, да си ревеш сам, да не знаеш към кой да се обърнеш за помощ, да те е страх да се оплачеш на някой, понеже има опасност да последва поредната порция ''възпитание''? Това съм го изживяла  Sad Нека са разглезени децата! Нека си знаят правата!
Крисче, недей така, незнаеш за какви ужасии става въпрос. Представи си един ден твоето дете да ти се ядоса нещо, което доста често се случва, и понеже "доброжелателните" институции са го посъветвали, да им се оплаче, че го тормозиш. Няма да го видиш повече, идват вземат го и край Rolling Eyes Това за мен е една изродена ужасяваща политика, която в никакъв случай не е насочена в полза на деца и родители. Има и други начини.

# 69
  • София
Малко на патерица, за което се извинявам, но не бях влизала тука няколк дни - Честит 1ви Рожден Ден на Марти, Тео, Стилиян, Ванина и Дани!!! И на мъжо на Даниелка - мила, много ми става хубаво като ни пишеш! Стискаме палци и сме с теб всички, да знаеш!
Слънце, много съжалявам. Моите съболезнования за татко ти - Нека почива в мир и знай, че той е на по-добро място вече!
Крисче, ние ви бием по часовете на разходки - излезнахме в 9.35 и се прибрахме в 17.45 ч. като нямаме нито минута някъде вътре.  Mr. Green
22, много ми се иска да дойдем, но от снощи нямаме асансьор и сме затворени вкъщи - живея на 14 ет и без асансьор - няма излизане. Ще се пукна, направо - тамън се оправя времето, а и вкъщи не се издържа. Стискайте палци скоро да го оправят, че откачаааам. Пък и хубави планове имахме днес ( Hug Hug Hug), ама ни се развалиха Sad
Алекс мама, Глафира, браво за заспиването сами - как го постигнахте? Стела още е на ръце на всяко заспиване Sad
Честити нови пешеходци!
Танче, дано бързо се оправяш. От какво се е получило това чудо? Зора, и на теб - бързо оправяне!
Веси, според мен много хубаво си го написала на Елг. Държа да споделя, че и аз не го казвам с лошо, с най-добри чувства съм, но по тази тема мисля на 100 % като Веси. И аз като казах, че сме имали разходка навън без количка, само да си кажа, че беше инцидентно, защото навън имаше много сняг (и количката нямаше да мога да я бутам в преспите), но беше слънчево и топло и беше баш за разходки. Излезнахме само до уч. двор, който е точно до блока ми - повървяхме около 30тина минути в снега и се прибрахме. И само да вметна, че навън Стела спи повече отколко вкъщи.
Ох, много тъпо, че няма да можем да излезнем днес.
Окич, мерси за линка за снимките в Борисовата - ще се постарая да дойдем. Тати ще почива и мислим да изкараме и двата дни навън - как ще качваме и слизаме и с количката и със Стела по стълбите - незнам, но поне ще сме трима.
Айде, хубав ден на всички!

# 70
За режима-твърдо съм ЗА, още повече че вече са малки деца, не бебета.

Абе и аз така си говорих с Маги  Laughing Ама, защото с нея се получиха нещата. И то се получиха, не защато аз нещо съм направила кой знае какво, а защото тя сама си свикна към нашия режим още от съвсем малко бебе.
Но с второто вече не съм на мнение, че трябва да има режим на всяка цена  Wink Първо, че при Мра това няма кака стане просто. Това да я накарам да спи, когато аз искам е безумие при нея  Laughing Тя до скоро едвам я приспивах, когато вече и на нея й се спи, пък камо ли да зсапи, когато аз съм решила. Тя също си ляга късно с нас - към 10-11ч. Дори и в 12ч. си е лягала. Еми това не е гаранция, че сутринта ням да се събуди в 7,30-8ч.  Crazy Снощи си легна в 8,30ч. и днес се събуди в 9,30  Sunglasses Също няма как да я накарам да яде, като не е гладна или да не й давам да яде, защото има 30мин до часа за ядене  Stop Аз също не ям под час и не познавам човек, който да го прави  Rolling Eyes
А най-голямата цена, която плати Маги за прилагането на режим, беше много краткото кърмене  Rolling Eyes Като млада майка, както сте вие сега с първо дете, си имах разни кухи теории. Но с течение на времето осъзнах колко са безмислени  Rolling Eyes И се чудех и се маех защо реве детето, като е кърмено преди 1 час примерно. Ама аз съм твърда, и се съдира от рев бебето, а аз дондуркам до захлас, защото сега не е време за ядене  Laughing Преди няколко дни видях същата картинка и ми стана мъчно  Rolling Eyes И по тази причина и не можахме да се кърмим с Маги. Просто кърмене под час не става  Laughing Колкото и чайове да пиех, храни и т.н. за увеличаване на кърмата, сукане му е майката.
А това, че няма на кой да оставиш детето, не виждам какво общо има с режима  newsm78 И аз си я мъкна Мира навсякъде с мен - и в офиса, и на козметик и т.н. На кой да я оставя през седмицата, като всички са на работа  Wink
Така, че нищо в този живот не може да се каже твърдо ЗА или ПРОТИВ. Особено за децата. Че не се знае какво ще ти дойде до главата утре  Laughing

# 71
Честит първи рожден ден на Теди, Ина, Алекс и Боян, както и със закъснение на Дани и Ванина! Бъдете здрави и щастливи  Hug Весел празник   bouquet
Дума, хайде драсни някой ред как сте  Hug Бодливка и тя зачезна, както и Шу.
Аденис, честита прическа!
Мария от 2 седмици много стабилно си проходи. В неделя трябваше да и правим прощапулка, но пропадна организацията, дано сега в събота се състои.
Всички болни малки и големи да оздравяват  Hug
Роси, много гадно това с асансьора. Дано го оправят бързо  Simple Smile
ЕДИТ: Веси, точно като теб мисля! С Мария положението е както при вас с Мира.

# 72
Честит рожден ден на голямата дружина - Калина, Александра, Теодор и Боян! Да са умни и разумни, здрави и умерено палави дечица!

Кафе с мед, разсмя ме! Нашето маймунче още не ни разпознава, но и за сега му давам само бебешки книжки за си гледа, че ако скъса някоя "нормална", няма да издържа на гледката. Само да докопа вестник или рекламна брошура и се започва настървено късане и не мога да го спра. Да спре да къса, пък ще почне и други книжки да гледа.

22, и Митко разпознава основно бебетата по реклами и брошурки и много им се радва. Всеки път гальовно вика Ау-ау-ау. Понякога реагира и на някои животни, но определено тях ги предпочита живи, не на картинки.

По въпроса за Вигантола - още му го давам, защото фонтанелата му е "почти затворена", а и доки препоръча до лятото да си го пием редовно.

За разходките без/с количка аз също мисля да съм с количката още поне половин година. И Митко предпочита да ходи, но е като свободен електрон и реално не можем да изминем определено разстояние, та го возя до детската площадка и там го оставям да ходи докато се измори добре. После си спи в количката, а аз си пия кафе или пазарувам. На вън спи по-добре, та гледам следобедната ни разходка да е поне 3-4 часа. Като се постопли времето, може и сутрешния сън да го изкараме на открито. Моето момче се очертава от "децата-часовничета" и то без да го карам. Просто като наближи часа за нещо, той си го търси, но понякога така се разбърква режима, че не мога да предвидя нищо за съответния ден, а и за следващия, докато се настрои. Често това е свързано със зъбки, но понякога не откривам причина.

# 73
Честит първи рожден ден на отбора от днес - Боян, Калина, Алекс и Тео - пожелавам им безгрижно детство, изпълнено с много положителни емоции Hug

Аз тези дни нещо не съм много редовна в писането, но поне чета.

Аденис честита ти прическа. И аз го обмислям този вариант с подстригването, че постоянно ходя вързана, нямам време все да си направя косата, така както трябва да седи, Алек постоянно ме скубе. Не знам, мъжлето не е много съгласен да си острижа косата и това още повече ме разколебава. Пък и точно в момента късата прическа доста ще ми подчертае двойната гушка и големите бузи.

То и в САЩ така. Мъжът ми вика, че децата много били разглезени, в училище ги информирали, че винаги могат да се обърнат към социалните служби, ако родителят не се държи добре с тях и дори се стигало дете да заплашва, че ще звъни на социалните, ако не му се угоди за нещо.

Крисче, недей така, не знаеш за какви ужасии става въпрос. Представи си един ден твоето дете да ти се ядоса нещо, което доста често се случва, и понеже "доброжелателните" институции са го посъветвали, да им се оплаче, че го тормозиш. Няма да го видиш повече, идват вземат го и край Rolling Eyes Това за мен е една изродена ужасяваща политика, която в никакъв случай не е насочена в полза на деца и родители. Има и други начини.
Не знам и двете сте прави. Нещата трябва да са някъде в златната среда. Защото и това нашето тук не е нормално. Има много деца, които са тормозени от родителите си (и не говоря само за поплясвания и тем подобни). Тези хора израстват с комплекси, обременени (в повечето случаи), след това го прилагат това и на техните деца и става един порочен кръг, от който е много трудно човек да се измъкне и да стане нормален, да се запази . Другата крайност на прекаленото задоволяване също е...не знам, тези деца никога не порастват, не са научени на отговорности, знаят че като имат проблем винаги има кой да го реши. И за двата случаи имам близки примери (за мое съжаление). А за социалните в другите държави - идеята е добра, само явно се е изродила. Сетих се за един филм, в който се разправяше за лов на вещици. Там заради деца доста жени ги изгориха на клади с обвинения за вещерсво. Просто децата са склонни да преувеличават, да си измислят, дето имаше една приказка "и в затвора могат да те вкарат".

За разходките - то е ясно, че децата скоро няма да искат да седят в количките като са навън, ама според мен са още малки, пък и сега като стане топло все повече време ще изкарваме в разходки и с количката на мен ще ми е по-удобно. Далеч сме още от разходка без, простно нашият момък все още не е толкова стабилен, пък и е почнал мноооого да натежава и мама да я болят ръцете от носене.

Алек много обича да разглежда албума си със снимки и като види мен или баща си и почва да целува снимките. Много е сладък Heart Eyes

Ние след малко излизаме, чакам Алек само да се събуди и...чак следобед ще се приберем май. Ама съм отвикнала - вчера след 3 часова разходка всичко ме болеше...

Тихичко да се похваля, че удържам фронта с диетата и вече имам минимален видим резултат. Днес ще купуваме кантар, макар че съм почти сигурна, че не съм мръднала много в килцата.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора.

# 74
За пореден път се убеждавам, че различното мнение не е добре дошло тук.
За милионен път ще кажа, че всеки сам си решава какво да прави с детето си.
Аз лично нямам намерение Елия да спи и лятото навън като беше миналото.
И като писах, че до началото на лятото трябва да и оправя режима, ми сметнете, те повечето ще са на 1 и половина. Не виждам какво лошо има в това да си изведа детето навън с триколка за 2 часа вместо с количка.
И да си кажа чесно и на мен много еща не са ми харесвали в мисленето и в начина на държание спрямо децата ви, но не съм си казвала. Точно поради причината, че вие сте си майката и си знаете най-добре. И това, че Елия ми е първо дете съвсем не значи, че нямам начини и методи да си гледам детето.
Съжелявам ако съм ви създала излишно напрежение.

Хайде останете си със здраве

Общи условия

Активация на акаунт