Отговори
# 150
Здравейте и от мен  Hug

Много рядко пиша,но ви чета редовно.Вчера бях на преглед бебока е станал 753 грама и

е 100% мъж  Heart Eyes .Много е пораснал и аз също  Embarassed плюс 15 кила съм засега.

Записах се и аз във Фейса, че май повече време кисна там  Rolling Eyes

# 151
И си пазаря, и името което сме избрали казвам ........
По принцип съм суеверна за някой неща. За покупките предварително знам защо се прави, но неказването на името каква му е идеята  newsm78

# 152
В Софето е страшно времето, мърмотка, ти къде си бе мила, та е смотано?

Аз си купих една блузка с късо ръкавче, толкова широка, че чак корема не ми личи. Поднових малко и украската за великден и сега ще потърся останалата и ще я подредя вкъщи.

Хайде, кажете кой как се казва, че се присъединих в групичката във ФБ, ама повечето сте ми непознати newsm78

Дайте знак кой  кой е Hug

# 153
  • София
Аз за първото почти всичко си бях напазарувала, но започнах пазара едва в началото на 9 месец, А сега нещо още не ми се помисля, може би защото имам повечето неща от баткото ?! Rolling Eyes
А за името - понеже за първото таткото надделя /аз предпочитах друго/ , още тогава той ми обеща, че за второто живот и здраве ще решавам еднолично/ е като той има право на вето/. Thinking . Аз още преди пет години съм си го измислила, но до сега още на никой не съм го казвала. Вече започват да ме подпитват / дори и мъжа ми/ , но аз твърдо съм решила, че докато не тръгна да раждам няма да го кажа на никой.

# 154
  • Europe
Какво е мнението ви за присъствието на таткото в родилната зала?
Alexova - според мен недей да каниш таткото да гледа. Нека си останем сексапилни и загадъчни завинаги. Изкушаващо е да е с теб, знам, все пак ти е най-близкия и важен човек, но ..... в любовта си има правила и аз се стремя да ги спазвам. Колкото и да ми се иска, нашия татко няма работа при мен - да ме гледа и запомни с кървища и ужаси. Същото е като да те гледа с маска на лицето и ролки по главата или как пишкаш (с извинение) или как ти правят кола маска - НЕ абсурд! Искам да вижда и да знае само крайния резултат. Така си оставаме жени - женствени и неразгадани, за това и сме им интересни. Иначе си ставаме като близки приятелки. Ще кажеш какво лошо, ами нищо, само дето после на мъжете започва да им липсва именно тази женственост и сексапил, която ги кара самите те да се чувстват горди мъже на такава жена и отиват да си търсят женственост по други места. Твърдо съм не за присъствие на таткото на раждането.  Даже отскоро си мисля (ако има такава възможност и не сме заедно като ми изтекат водите) дали да не му звънна веднага след като родя.  newsm78 Защо му е да ме мисли и да трепери и той милия. Сега знам, че ще се ядоса ако ме заподозре какви си ги мисля, но после може би ще ми бъде благодарен, а и аз няма де се глезя и да се плаша като виждам моето страдание, отразено в очите му, а ще се стегна като знам че съм сама и трябва да си свърша спокойно "задачата".

за мамите, които пият парацетамол - знам ужасни неща за него и никога не го пия, въпреки че личния ми изписа фервекс повреме на бремеността като безобиден. Не давам на никой вкъщи да го пие и се карам на хората наоколо, че незнаят. Simple Smile Единствения доктор на когото имам най-много доверие е писал тук по темата - http://209.85.129.132/search?q=cache:NJqzG_Ooof4J:mama.btv.bg/fo … ct=clnk&gl=bg 

Иначе има една много ценна "здравна" БИБЛИОТЕКА в друг форум, която ми е като настолна книга, особено сега, особено за настинки. Мисля, че ще е от полза за всички вас. Ето я: http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?p=1569808#p1569808
С две думи настинеш ли - Осцилококцинум и клеева тинктура (само ако нямате алергия към прополиса) - вършат чудеса, изпитани са първо от мен и после от всички у дома. Още - ехинацея, цитросепт, парагрип, пчелно млечице, сминдух (за чай), сребърна вода и солен разтвор (за носа) - безобидни повреме на бременност. За всички тях пише много подробно в горния линк.

Валя, благодаря за корекцията на термина ми.

# 155
Името ли- ха ха ха, ние през седмица го меним. Първо беше Мари, детето на всички казваше, че ще имаме бебе Мари, после минахме  на друго, защото Мари не ми харесва толкова. Незнам дали се казва или не, аз си го споделям с по-близките, но сега пък обмислям едно ново име, че то започва с на мама буквичката и също ми харесва.
Та и нашия тати за дъщеря ми го измисли той и сега съм му казала, че аз ще определя кое да бъде, без да се сърди.

# 156
Хоп и аз тук!
Мариетка, мерси за групичката във фейсбук  Hug. Присъединих се - Jelia Tulilova.
Мама заек, пази се!
Тендерче, уплаших се  ooooh!! Добре, че е пъпка.
Ваниша, честит ти розов щъркел!
Аххх, Табакова, колко ми е познато това с тормозенето от работата и то най-вече за елементарни неща, дето човек трябва да се напъне малко за да се сети, а не да безпокои  ooooh!.
Относно присъствието на таткото в родилната зала - няма как да стане. На нашия татко кръв от пръста като му взимат и аха да му стане лошо  Sick, пък в родилна зала да присъства  Naughty
По отношение на активността на бебето докато усеща ръката на таткото - при нас е различно. Понякога се закротва, а пък днес сутринта, за добро утро, беше едно боксиране и пози от карате върху ръката на татко. Laughing
За Великден - тук от вас чувам за поверия, че бременни не трябва да боядисват  newsm78.

Въпреки всичко и яйца ще си боядисаме, и козунак ще направим (надявам се да успея).
Ая с такова нетърпение  очаква боядисването на яйцата, че няма начин да спестя това удоволствие.

Айде, отивам да пиша домашни с първокласничката, че после и на танци трябва да я водя.
Хубава вечер от мен.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 6 нови отговора.   Shocked
А, спрете малко, да успея и аз да си публикувам писанието

# 157
Хайдее, записах се и аз.В албумчето може да ме няма, ама във Facebook съм първа писта Laughing.Maya Georgieva съм.

# 158
Елбели, дори и да изостава няма нищо страшно, освен ако докторът не прецени. Пак се повтарям, но дъщеря ми накрая изоставше с две седмици, а се роди напълно нормално бебе - 50см, 3.150. Според видеозона трябваше да бъде 2.500  hahaha

Aleina, за ехинацеята специално - не се препоръчва по време на бременност. В момента давам такъв имуностимулатор на дъщеря ми - Ехинил, и в упътването изрично пише да не се употрбява от бременни. Иначе клеевата тинктура горещо я препоръчвам!  Peace

# 159
Аааааа, НЕ! Ще си боядисвам яйца ПЪК!!!!...

С такова нетърпение чакам този момент! Направо не е истина... Даже мисля да стана преди изгрев слънце, че съм в нов дом и някак си ... така ми се иска, да е съвсем по традиция!

Каквоооо имаах да каажжаааа.... Ааа, да, Кокетке, супер групичка, браво!

Аз се оказа, че съм ви подвела в предния пост... всъщност аватара ми е една зелена блуза с нарисувано човече Simple Smile

А, да и за името... още мноого преди да знаем какво е на шега си говорихме, че името на моя баща е готино и може да го кръстим на него, ако е мъж... Е, мъж е, това ще е името, а и много ми харесва от преди това... Мъжа ми даже каза, че кръстника ще е негов приятел, който е със същото име Simple Smile изобщо много се кефя. А баща ми има скоро имен ден и аз му пожелах: Да ти си жив и здрав, ти и името ти и да кръщават внуци на него Simple Smile И той се вцепени... Мило му стана на човека... той ми е втори баща, макар и да бях на 4 години като дойде у нас... Та така... И все пак си мисля, че още не вярва, че ще го кръстим на него (аз и никога не съм му казвала директно де...) така че, мисля да го изненадам като се роди внука Simple Smile

Да не говорим, че вчера се обадиха и пожелаха да финансират част от ремонта тук, "за внука"... пак ми стана супер мило, щото тамън парите бяха свършили и чакахме датата за заплата на мъжа... Та голям кеф ми е тия дни.. мъжо не е толкова мълчалив, малко отпусна покрай финансовата инжекция... Simple Smile определено облекчението е голямо Simple Smile

# 160
Това с небоядисването на яйцата ми звучи като с нерязането на косата с две думи бабини деветини.ще боядисвам сьс сигурност.Относно присьствието на бащата в родилната зала мьжьт ми присьства в предродилна а в родилна само гледаше през едно стъкло тоест бях в профил не да гледа директно какво става отдолу тоест не сьм против.Сега няма да присьства а ще седи отвьнка понеже ще сьм секцио.За парацетамола и минала бременност и тази го пия за пьрви пьт чувам,че причинява страхотии и ако е така сьмнявам се,че всички лекари щяха да го препорьчват.
Иначе срещичката днес мина чудесно общо взето пак повечко на приказки;))))))Е някой пишеха ама аз не;)После се разходихме сьс Силви и аз си купих..........пола:))))Не намерих комплект сьс страници какьвто ми трябва и май ще карам с тези от баткото.За моя размер кошара 120 на 80 има само с кьси страници от които според мен няма смисьл а другите дето са високи тоест до горе са за по-големия размер кошара 140 на 70 и сьответно и юрганчето е поголямо и така се отказах.

# 161
Във ФБ съм Лора Димитрова   bouquet

# 162
ivetka79, и при мен се появиха подобни оплаквания миналата седмица, аз работя по цял ден седнала и се чудех дали не е от това, после се разрових в интернет и разбрах че е от разтягне на връзките в тази област, като при някои жени е съпроводено с болка, на английски е pubic symphisys (тука е описано, само че пак на английски http://en.wikipedia.org/wiki/Pubic_symphysis), четох и в друг сайт http://www.i-am-pregnant.com/bodymap/353970796 и там много често се споменава като оплакване за 25 седмица; помага възглавница между краката при спане и да не се заседява много човек (поне аз се чувствам по-добре след като използвам възглавница и се раздвижвам). Ако не знаеш английски може да въведеш линковете в Translate google http://translate.google.bg/#, не знам колко добър ще е превода

# 163
Знам, че има още време, но избрали ли сте си педиатър? Помогнете ми с някого за когото сте чували, че е добър. Аз живея в центъра, но не ми е най-важното да ми е в района. По- важно е да е добър специалисът.

# 164
  • Варна
Някой знае ли malena, от кой град е? Че само тя ми остана от неизвестните.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт