Отговори
# 525
Аз също съм дребна - родила съм се 2300, а майка ми е била 39 кг като е забременяла - тогава същото са й казвали, преди 30 години. Искали са да ме сложат в кувьоз, чак извикали някакъв професор от Майчин дом (родена съм в Окръжна), а той им се скарал и казал - абе не виждате ли майката каква е дребничка, какво бебе искате да роди, нищо му няма на детето... и ме изписали.
Така че - споко. Аз по-скоро се притеснявам да не наедрее прекалено , защото баща му хич не е дребен, и да се наложи секцио. Но вярвам, че всичко ще бъде наред, дори съм някак си убедена, че няма да е голямо мъчение раждането - не знам защо, просто някакво вътрешно спокойствие. Пък и имам доверие в лекарите.

# 526
Добър ден и от мен!

kali_diankova и mama_zaek честити ви рожденици, да са ви живи и здрави и добри помощници за бебчетата!

Не знам дали не е от кг, но краката са ми станали ужасни, направо не мога да си ги позная, а по някой път ми оттичат и ръцете и сутрин като стана пръстчетата ми са като дебелички кебапчета, малко да си понатоваря ръцете и веднага изтръпват /не мога да си дошия спокойно гоблена, а съм намислила и един бебешки обувчици, не знам как ще стане  Sad /.

За контракициите - имам си всеки ден по 6-7 поне, а ако се понатоваря повече с чистене, защото никога не мога бавно и спокойно, а все едно ме гони глутница вълци - се увеличават. Повече се стряскам, когато по някой път ме пререже ниско долу корема /болката е много остра и рязка/ или ме заболи кръста от дясно или от ляво, защото когато миналия път ми започна раждането точно така си ме болеше. И тогава, то малко смешно, ама като ми беше за първи път, си мислех, че съм настинала и чак след доста дълъг период все пак ми дойде на акъла, че ако съм настинала ще ме боли постоянно, а не от време на време, та отидох да се обадя на акушерката.  Embarassed hahaha Joy Пия си хапченцето и гледам колкото се може повече да почивам.

mamita_desita важното е, че вече всичко е наред, дано така да остане докрая!   bouquet Почивай повече сега!

MimiBo кога мислиш да ходиш в Окръжна на ОВ? Друга мама беше писала, че ще ходи на ОВ в Шейново, ама коя беше  newsm78 По принцип в сайта пише, че всяка втора и четвърта сряда на месеца има такива дни в Шейново, та ако искате да се запишем за някоя датичка и да отиваме да гледаме и там за какво иде реч?

# 527
В Окръжна, нямат обявени ОВ, питах във форума, но за сега няма обявени дати. Иначе мисля да ходя да се запиша при Жекова (смятам при нея да раждам) след като си взема документите. На 22 април трябва да си взема 45-дневния болничен. За сега съм на работа, но и аз мисля след Великден да не се връщам вече, така че още малко ми остава.

# 528
Да ви се похваля и аз си купих от Конти едни дънки-летни за 15лв и едни 7/8 за 10лв. Супер са но пратих една приятелка на место в Пловдив да ги мери защото незнаех какъв размер да поръчам 2XL или3XL. Трябва да ви кажа че от първата бременност , която си беше през лятото (родих на 5 септември) си направих извода,че по-удобна дреха от панталоните-няма. Аз съм по-едричка 174см на 83 кг за сега и като ми се изпотяха краката в четала кагато бях с пола или рокля , просто беше ужас. После докато се оправя от протриванетооооо, не ми помагаше ни пудра ни нищо.

# 529
  • Варна
И аз си поръчах пола, но нямам никакво известие от тях, нито по телефона, нито по мейла.  newsm78
Ти кога ги поръча и кога пристигнаха?

# 530
Донесе ми ги приятелката тя ходи на место там в Пловдив.

# 531
  • Варна
MimiBo, кой размер си поръча в крайна сметка?  Rolling Eyes Аз нещо не смея да поръчвам така, все се опасявам, че няма да ми стане...

# 532
3XL , но аз още не съм ги мерила. Тепърва ще едрея така че не се притеснявам че ще са ми големи.

# 533
  • София
Всички ли от София ще раждате във тази 2-ра градска! newsm78 Поне доколкото ви чета?! Няма ли да има някоя с мен в Токуда?

# 534
Аз няма да съм нито в Токуда нито във Втора градска , а в Окръжна болница на Цариградско шосе.

# 535
Здравейте,

аз още не съм решила къде ще раждам, знам само, че няма да е в Токуда.

Честито на рожденниците, да са живи и здрави и най-добрите татковци   bouquet

# 536
Между другото цената в Окръжна е 550лв за избор на екип и упойка.

# 537
  • София
Здравейте,

аз още не съм решила къде ще раждам, знам само, че няма да е в Токуда.

Честито на рожденниците, да са живи и здрави и най-добрите татковци   bouquet
Защо не и в Токуда, нещо лошо ли има?  Shocked Казвай веднага да се ориентирам навреме.
Благодаря на всички за поздравленията.
Мама Заек, честито и на твоя мъж. Моят е с една година по голям от твоя  Wink

# 538
Аз не го разбирам това с избирането на екип в държавните болници, освен ако не държиш на точно определен лекар. Който иска - да плаща, аз не ща. Ако бях решила да раждам в частна болница, щях да избера Вита - просто, защото имам преки впечатления от там, Токуда ми е пълно неизвестно и не мога да имам мнение за нея.

# 539
Днес най-накрая съм при моя лекар, при този, при когото ще раждам. Надявам се да се разберем за детайлите.
Иначе, аз писах, но пак - в Шейново ще раждам.

Общи условия

Активация на акаунт