Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 12 част

• 43 682
  • 835
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Ето, че отново имам нужда от вашата помощ! Моля те Елфита помагай отново. Племенника ми навърши 1 годинка. Сестра ми е по майчинство, но шефа й се кани да закрива фирмата. Какво трябва да се направи, за да си получава прословутите 240 лв. Идва ми на ум да я назначат някъде при познати. Права ли съм и каква е процедурата? Предварително благодаря!

# 691
  • Пловдив
Ето, че отново имам нужда от вашата помощ! Моля те Елфита помагай отново. Племенника ми навърши 1 годинка. Сестра ми е по майчинство, но шефа й се кани да закрива фирмата. Какво трябва да се направи, за да си получава прословутите 240 лв. Идва ми на ум да я назначат някъде при познати. Права ли съм и каква е процедурата? Предварително благодаря!

да,ако фирмата обяви фалит трябва при познати да я назначат,за да взима 240 те лв
иначе няма да ги взима-вариант е и борсата

# 692
  • София
Елфита направо не знам как намираш време, енергия и сили да помагаш толкова много!!! Много ти благодаря!

# 693
  • Sofia
Elfita  Hug От кой месец на бременноста може да се излезна болни4ен.Спомням си че аз излиезнах към 4ти месец . 6 месеца може да се ползват , така ли е още?

# 694
  • Пловдив
Bennu ,от11-12 седмица може да излезеш в болничен-имаш 180 календарни дни право на болничен от ЛКК-брои от кога можеш-45 дневния не влиза в тях

# 695
  • Sofia
Мерси за бързия отговор Elfita

# 696
И аз имам нужда от помощ- ако се напусне работа и се започне на ново място по време на отпуска за отглеждане на дете до 2 години, може ли на новата работа пак да се излезе в същия отпуск? Има ли срок, който трябва да се отработи на новото място?

# 697
  • Пловдив
И аз имам нужда от помощ- ако се напусне работа и се започне на ново място по време на отпуска за отглеждане на дете до 2 години, може ли на новата работа пак да се излезе в същия отпуск?да  Има ли срок, който трябва да се отработи на новото място?1 ден .

# 698
Елфита, много ти благодаря!   bouquet
Много си бърза и точна, както винаги!  Hug

# 699
Zdraveite iskam da popitam pak za po sigurno hem  da razbera dali sam razbrala pravilno:zna4i ,za da vzimam mai4instvo za 2 godini edinstvenite usloviq sa da imam 12 meseca trudov staj ednoto ne6to i drugoto da rabotq do izlizaneto mi za 45 dni bolni4en,tova li e?

# 700
  • Пловдив
Zdraveite iskam da popitam pak za po sigurno hem  da razbera dali sam razbrala pravilno:zna4i ,za da vzimam mai4instvo za 2 godini edinstvenite usloviq sa da imam 12 meseca trudov staj ednoto ne6to i drugoto da rabotq do izlizaneto mi za 45 dni bolni4en,tova li e?

да имаш 12 м осигурителен стаж през живота си
и да работиш към момента на издаване на 45 дневния ти

може да започнеш работа 10 дни преди 45 дневния ти и пак ще взимаш 2 г пари

# 701
Елфита здравей,
Рядко имам достъп до интернет и преди време в една от темите беше отговорила, но не си спомням къде.
По време на обезщетението за гледане на дете си сменяш работата, новият работодател ти носи декларация за промяна на обстоятелствата в НОИ,детето тръгва на ясла, получаваш 120 лева от това обезщетение и заплата.
Тоест всички работещи майки получават 120 лева.Питам те защото имам някакъв спомен, че при смяна на местоработата обезщетението се запазва на 240, като същевременно работиш, или нещо не съм разбрала.
Благодаря

# 702
  • Пловдив
може да получаваш 240 + заплатата от втория си работодател ако
-си останеш по майчинство от първия работодател,от който получаваш 240 те лв
същевременно
-сключиш втори трудов договор по чл 111 с друг работодател

ако напуснеш първия си работодател и започнеш нова работа си оставаш на 120 те лв

# 703

да имаш 12 м осигурителен стаж през живота си
и да работиш към момента на издаване на 45 дневния ти

може да започнеш работа 10 дни преди 45 дневния ти и пак ще взимаш 2 г пари

Това не ми стана ясно.
Имате предвид ,че ако имам 12 м. осигорителен стаж и работя до 45 дневния ,ще взимам 2 г майчинство,но втората нали е на 240 лв.?
Благодаря.

# 704
  • Пловдив
ще взимам 2 г майчинство,но втората нали е на 240 лв.?

да

кое не е ясно

Общи условия

Активация на акаунт