Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 12 част

• 43 676
  • 835
  •   1
Отговори
# 825
Здравейте! Имам следния въпрос: може ли по време на отпуск по майчинство майката да работи на граждански договор? Не знам дали тук е точното място да задам този въпрос, но ако не е, моля да ме извините.

Благодаря предварително!
Да, може.

# 826
Здравейте, момичета,

имам едно питане - по време на изчисляване на базата от 12 месеца , единия месец съм била в платен годишен отпуск, което реално съм взела заплата, колкото друг месец. В изчисляване базата за този месец нали 6те ми се вземе реалната сума , т.е няма зна4ение дали реално съм била на работа или е заплата от отпуск.

Благодаря предварително

# 827
  • Пловдив
няма зна4ение дали реално съм била на работа или е заплата от отпуск.

да

# 828
Благодаря много, Елфита за бързия отговор. В такъв случай значи е винаги по-добре човек да си вземе платения отпуск преди излизане по майчинство

# 829
  • Пловдив
Като стана въпрос за платения отпуск, и аз да питам нещо.
При прекратяване на трудовия договор неизползвания отпуск се изплаща. Върху тази сума дължат ли се осигуровки и съответно включва ли се при изчисляване на майчинството?

# 830
  • Пловдив
изплатената отпуска при напускане няма да ти увеличи базата,защото върху сумата не се плащат осигуровки като все едно да си на работа

# 831
  • Пловдив
Мерси, Елфита. А какво точно се плаща - данък? Или никакви удръжки не се правят?

# 832
  • Пловдив
Мерси, Елфита. А какво точно се плаща - данък? Или никакви удръжки не се правят?

мисля че беше само 10 процента данък общ доход

Lady Brinne  ще ме поправи,ако не е така  Grinning

# 833
  • В полите на Пирин планина

мисля че беше само 10 процента данък общ доход

Lady Brinne  ще ме поправи,ако не е така  Grinning

Така си е  - само 10 % ДОД  Peace

# 834
  • Пловдив
Благодаря още веднъж на Elfita и Lady Brinne   bouquet

# 835

Общи условия

Активация на акаунт