херпесни инфекции ??

• 3 416
  • 17
  •   1
Отговори
  • Варна
Здравейте мили момичета, преди почи месец изгубих рожбата си, докторите казаха, че между 3 и 5 месец ме е  минала някаква инфекция. В момента си правя всякакви изследвания, вкл. и генетични. Това за което се притеснявам е, че  херпес симплекс, херпес зостер, цитомегало вирус, епщан бар вирус, и хламидята ми излязаха положителни по-точно IgG им е положително. Часът за лекар ми е чак след месец, дотогава ще се побъркам. Опасни ли са тези инфекции, трябва ли веднага да почна лечение, ще са опасни ли за следващото ми детенце (т.е) дали ще му ги предам?

# 1
  • Варна
За съжаление незнам много,но ми се иска да те поуспокоя малко.
От тези болести не се мре,но трябва да се лекуват.Наясно си,че и партньора ти също носи вируса.Съжалявам за изгубената рожба.Моето мнение е да се успокоиш да си извършиш стриктно лечението.А защо трябва да чакаш месец,след като са ти готови резултатите отиди ако трябва на друг лекар.Цял месец и аз не бих чакала.Болестите можеш да ги предадеш на следващото си дете,но само ако не се лекуваш.

# 2
  • Варна
мерси миличка, забравих да напиша, че IgM -то и на петте инфекции е отрицателен (каквото и да значи това Embarassed)

# 3
  • Варна
Доколкото аз хващам с моята глупава главица по-скоро става въпрос за стара прекарана инфекция.ИгГ са антитела за стара инфекция,а ИгМ за настояща.Ох дано не те подведа мила.

# 4
  • Варна
Ох дано да е стара, ами ако е стара, дали пак трябва да се лекувам? Да пуснем ли и на мъжът ми едни такива изследвания или спермограмата е достатъчна Sad

# 5
  • Варна
Говори първо с доктора,но не е лошо и мъжа ти да си направи изследвания.
Е хубу де,лабораторията която ти е направила изследванията,защо не ти казаха долу-горе какво означават,това са работи които наистина могат да те доведат до лудост.Един съвет не чети повече и не рови из интернет,изчакай си срещата с доктора и поговори с него надълго и на широко.

# 6
  • Варна
да права си Глухарче, колкото повече чета, ъолкова по-неспокойна съм  Hug

# 7
  • в страната на чудесата
херпесните инфекции са много чести. ебщайн-бар вирус носителството е над 95% (т.е. почти всички ще имат положителни ИгГ); за цитомагаловирус съответния % е към 75. херпес зостер ИгГ е положителен ако си карала варицела (вирусът е един и същ, а при първа среща прави варицела).
смятам, че трябва да се направи изследване на вирусния товар ако изобщо някой предполага, че зостер или цитомегало могат да са причина за аборт... правиха ли хистология при кюретажа? какво показа тя?
мъжът и и да се изследва, най-много да е положителен. въпросните херпесни вируси няма как да излекуваш. носителството е за цял живот.

# 8
  • Варна
Ами да,лошото на тези изследвания,че са на принципа да се търсят антитела.А ако организма ти се е сблъсквал с вируса много ясно,че ще си изградиш антитела и ще си ги носиш доживот.Другия вариянт е ДНК.
А между другото sisi83 питах те на лични при кой доктор ходиш,но не ми отговори.

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 12:58 от Глухарче

# 9
  • Варна
mishka_moja, бебенцето се роди и живя 38 дни, но беше увреденичко и затова не разбраха каква е причината за увредата, затова сега правя всякакви изследвания каквито ми дойдат на ума.

# 10
  • в страната на чудесата
извинявай миличка, не съм разбрала. ужасно съжалявам за загубата ти.
все пак - какво показа аутопсията - анализът и ще ти е доста по-полезен от това да дадеш маса пари за изследвания, които няма да допринесат. между 3 и 5 месец инфекция води до органни увреждания. имаше ли такива? не можеш сега да установиш какво те е "минало". има вируси, при които активната инфекция може сериозно да увреди плода - токсоплазмоза, рубеола... списъкът сигурно си го прочела вече... но твоите изследвания не могат да докажат, че това се е случило. херпесните вируси обикновено се "хващат" рано - при деца или подрастващи... ти имаше ли някакви проблеми тогава? увеличени лимфни възли, нещо друго?
дано да мога да съм ти полезна.

# 11
  • Бургас
На първо място много съжалявам за загубата ти.   bouquet
Знам, че активен херпес може да увреди бебето и да предизвика маса проблеми. Но когато става дума за нормално раждане и генитален херпес. Херпесите по време на бременност не знам да правят такива бели.  Херпесите се носят цял живот и просто са в ремисия. Лечение няма. Просто поддържаш висок имунитет. Падне ли се появяват.
Аз от както се помня със със симплех. Малкото си го има откакто е родено. По това, че ми излязоха 5-6 наведнъж разбрах, че съм бременна. И през цялата бременност ми излизаха.

# 12
Съжалявам за това, което си преживяла.  Cry
Херпесният вирус не се лекува. Веднъж влезе ли в организма, се проявява по различни начини. На мен напр. често ми излизат херпеси - на устните, на носа. Докато бях бременна в 8м, имах и за 1ви път генитален херпес. Не искам да навлизам в подробности, но една лекарка ме подведе, че мога да родя нормално, добре, че отидох да търся друго мнение и в крайна сметка родих секцио. Обяснено ми беше, че след като съм имала активен херпес по-малко от 2 - 2 и половна мес. преди термин, вирусът може да се предаде на бебето по родилния канал.
Тези показатели, които цитраш, не ми говорят нищо, но мога да те посъветвам да раждаш оперативно другия път, за да може детето ти да не бъде заразено. И според мен няма проблем за бъдещата ти рожба, стига да не се допуска тя да има досег с вируса, ако разбира се само той е бил проблема  Simple Smile  Hug

# 13
  • Варна
 Hug благодаря ви момичета, да Йоанка се роди с лицев дисморфизъм, в дясната страна на личицето имаше увреждания (едната ноздричка беше запушена, едното оченце по-отворено от другото и едното ушенце клепнало (това все отдясно) Точно заради това докторите мислеха, че е нещо генетично, тогава и направиха генетично изследване, но то не показа нищо. И така.. стигнаха до извода, че ме е минала инфекция Cry Аутопсия не пожелахме да и правим, много ни се беше насъбрало просто...

# 14
  • в страната на чудесата
не искам да те връщам, но казаха ли за малформации на жизнено-важни органи?

все пак не е лошо двамата с мъжът ти да посетите генетична консултация. възможно е да има някакъв балансиран дефект при вас. или проблемите на момиченцето ти да са били случайно събитие... (в смисъл такова, което не може да се предскаже). не трябва да се поставя инфекцията като причина без да има сериозни основания за това. а препоръката да правиш всякакви тестове е непрофесионална... така неможеш да разбереш какво се е случило преди година...
според мен трябва да събереш сили, да мислиш позитивно, да направите генетична консултация и такава с добър неонатолог, който да погледне документацията и да помисли дали не му говори нещо клиниката на детенцето. след това да се прегърнете и да помислите за друга рожбичка.
прегръщам те и ви желая щастие.
ако смяташ, че мога да ти помогна - пиши.

Общи условия

Активация на акаунт