Отговори
# 150
  • на плажа
 За какво да и изписват антибиотик? Нищо не се слага. Наблюдава се мястото за кръгово зачервяване( от 12 до 20 дни) и ако се зачерви, тогава се взимат мерки. Гадното е, че се е скъсал. А вие всъщност сигурни ли сте, че се е скъсал? Огледахте ли добре извадения кърлеж?
 Аз миналата година вадих кърлеж на Мирослав от крачето. Гадна работа. По принцип винаги съм вадила кърлеж като го накапвам хубаво с олио и след това въртя по посока обратна на часовниковата стрелка( имам опит с кучетата  Sunglasses), но после в сайта на РИОКОЗ четох, че така не се прави. Не трябва да се маже с нищо, за да не върне стомашно съдържимо обратно. Само се хваща внимателно с пинцета и много бавно се издърпва.

# 151
  • до една звездичка
По принцип винаги съм вадила кърлеж като го накапвам хубаво с олио и след това въртя по посока обратна на часовниковата стрелка( имам опит с кучетата  Sunglasses), но после в сайта на РИОКОЗ четох, че така не се прави. Не трябва да се маже с нищо, за да не върне стомашно съдържимо обратно. Само се хваща внимателно с пинцета и много бавно се издърпва.

Точно така. Това чета и аз навсякъде (едва сега, де). Че не се вади обратно на часовниковата стрелка, нито се маже с олио.

А за това, дали сме сигурни - да, мисля, че да. Когато го видях, кърлежът се беше почти отскубнал от крачето и. Затова и помислихме, че ще е лесно да се извади, не беше забит въобще. Баба и го дръпна с пинцета, но остана нещо черно. След това извиках брат ми, който е лекар, той също се вади, скуба, каза, че е ОК, но аз пак виждах черна миниатюрна точка дълбоко вътре.

Личната и лекарка каза, че според нея (гледйки с лупа), няма нищо и черното било останало от "кратерчето", дължащо се на ухапването, но тъй като аз гледах с голямо недоверие, извика един фелдшер, да види и той. Той пък каз, че според него има.  ooooh!

В края на краищата ни даде направление за хирург. Той, завалийката, спеше в отделението и почти без да се наведе каза, че няма нищо. А даже и да имало, било много малко и той нищо не можел да направи, и че щял да излезе (ако има) сам!  #Cussing out Сложиха ни компрес с йодасепт и ни изпратиха, след като прилежно ни взеха направлението!  Close

И понеже, естествено, не останах нито удовлетворена, нито спокойна, тази сутрин се грабнахме и отидох при друг хиргург, както вече казах. Надявам се, той да е извадил каквото/ако е останало нещо, защото доста се постара с една игла.  Cry И така. В сряда ни вика пак.

На всичкото отгоре, откакто се разделихме с бубата преди 6 дни (спонтанно, самичка  Laughing), не иска да спи следобяд! За 6 дни е спала само веднъж!  ooooh! Как ли не опитвам, чета, пея, разказвам приказки, моля се - няма, няма и няма! Божке, така ли ще сме сега?  Thinking

# 152
На всичкото отгоре, откакто се разделихме с бубата преди 6 дни (спонтанно, самичка  Laughing), не иска да спи следобяд!

Извинявай, не те разбрах.  Blush
С кое?
  Thinking

# 153
С биберона-залъгалка.

Деги, според мен ще започне пак да спи следобед, просто сега сутуацията е нова и трябва да привикне към нея.

# 154
  • на плажа
 Joy Джулс! Наспа ли се?
 Деги, няма страшно. Наистина след изваждане се вижда точица, но и като се убодеш пак има такава точка. Не се притеснявай. Само я следи - зачервяване, оток, температура, евентуално петна по тялото.

# 155
Ааа, ясно, не знаех, че така й казвате.  Blush
Споко, и аз мисля, че й трябва малко време да свикне да заспива без нея.

# 156
  • София
Ей, големи преживявания ДегиHug
Ние миналото лято така при хирург вадихме на Алекс, беше на сгъвката на кракът високо. Личната направо ни даде направление, а аз вкъщи страхлива не посмях.  Embarassed Хирурга го извади, би му тетанус и изписа АБ превантивно. Ще се оправите ама тормозът си остава.  Whistling
Фили, а вие защо ходихте до спешното???

# 157
  • до една звездичка
Ааа, ясно, не знаех, че така й казвате.  Blush
Споко, и аз мисля, че й трябва малко време да свикне да заспива без нея.

Laughing
А между другото, буба я наричам аз. Стела и казваше "мама".  Crazy

# 158
привет

Яни вече е три седмици без "биби". Все още я споменава и се надява да се появи, но аз съм взела мерки. Whistling Whistling

Дега, много неприятно. Не е ли рано всъщност за кърлежи? Ние такова досега сме нямали и незнам аз как ще реагирам. Сигурно отново компетентно и половинката ще ме гледа с респект в очите. Добре, че ви чета

Колко януарчета все още ползват удобството на памперса? Нали не сме само ние?  Embarassed

Фили, честит рожденник на патерица. Да ви е жив и здрав и слънчево детство му пожелавам.   bouquet

Ние децата ги водихме на църква само на Разпети петък. Пробутахме ги под масата, бяха много щастливи. После Яни издъвка здравеца. И Яни е стана фенка на чукането с яйца. Де види яйце и крещи: "Йецееее, счупааа!" Сега скатавам и суровите. Пък си ги и бели хитрушата и хвърля черупките по земята. Добре, че е Инка да мине след нея и да ги изяде..  Crazy

# 159
Колко януарчета все още ползват удобството на памперса? Нали не сме само ние?  Embarassed

Да, бе, само вие.
И ние, разбира се.
Те к'во семейство ще са, ако не се подкрепят? Mr. Green
Ние сме още и с "бибче".
Ляга си, пийва си млекцето, случайно ако изветрялата му майка е забравила да сложи бибчето до него, става, оглежда се и ако не го види, пита: "Бибчето къде?"  newsm78
А за яйцата като те слушам - същата работа.
И не се притеснявай, той ще е чистофайникът в къщата, бели си яйцето над "пинИка" (пепелника).
 Whistling hahaha

# 160
  • София
Добро утро.  Grinning
Теди, Джули...и ние сме в отбора. Peace Усещам нЕкви признаци вече на предусещания ама много рядко. А като отиде батко му в Тоал. познайте....ей няма Оправия, и двамата искат на чинията. Mr. Green Оня ден отива батко му и тоя, малкия подире му. И като го дърпа да става...пищят и двамата..ужас. Алекс крещи "Косееее аз вече акаааам!!", малкия го дърпа....тоз пък крещи на мен "Мамооо ще ми падне акото отвън, ела махни Косетооо!"  Crazy Казвам ви луда работа.  ooooh!
А биберона...не помня кога махнахме, май есента.  Rolling Eyes
И да ви се похваля, Косе все повече нови думички има в речника си. Снощи се прибирам и на вратата ме посреща с "Папу???" И аз щастлива от вратата направо за...тавата.  hahaha А той ме обикаля и Ам-ам Ам-ам.
А за яйцата голям смях...май здраво не остана за търкалянето в Понеделник. Rolling Eyes Костадин само виси под хладилника и вика "тцсъ-тцсъ" т.е да чука яйцата. И с батко си двамата снощи на конвейр ги подкараха докато се усетя.  Mr. Green И малкия хем иска да си ги бели, хем да ги ръфа цели.  Laughing
Опитваме се да го слагаме да спи при батко си обаче не се получава. Развалихме си рахатлъка преди време с едно боледуване и сега няма оправия. Заспива при нас, местим го и той посред нощ тапър-тапър в тъмното сам си идва и се намества.  Laughing Кротко и мирно без да ни е сърдит и отнася пак при нас до сутринта..до кога.... Thinking

# 161
Здравейте:)
Нели памперс вече не използва, но без бибата не може. Няколко пъти се опитвам да я излъжа, но реве и не иска да спи без нея.
Аз вече съм на работа и лудницата е пълна. Баба ми гледа Нели и постоянно я разкарваме от една къща в друга. На обед аз търча за кухмята, после отивам да я храня и приспивам и обратно в офиса. Та и аз постоянно препускам Rolling Eyes
Вечер докато я взема и се приберем у нас и то дошло време за лягане. И ми е трудно да се организирам все още, но ще трябва да свикваме с новата ситуация, няма начин.
Нели е станала страшно непокорна и непослушна. Прави това, което си пожелае, никой не слуша и все мрънка за нещо. Най-любимото й занимание в момента е да обува моите обувки с високи токове. Не ми се мисли как се чувстват съседите под нас Embarassed

# 162
Привет!
И ние сме още с памперс, и няма надежда да не сме скоро, не иска да седи много на гърнето, в яслата сядал, но нищо не вършел, лелята ме успокоява, че ще свикне, но аз не съм много упорита, защото ми коства много усилия в сегашния момент да го държа на гърнето, пък вече много ме подпира шкембето Embarassed
Иначе бронхита го преборихме, но и тази седмица ще си е вкъщи, за да поукрепне малко, от понеделник пак на ясла, а аз да мога да свърша последните приготовления. Вече много ми е тежко и едвам кретам, но още малко остана ще издържа.
Приятен ден на всички, въпреки че вън е доста гадно като гледам.....

# 163
Привет

Днес на Илия му е първи ден на градина и ми е гадно  Cry.Сутринта като го заведох не плака,видя си приятелчето и влезе с него.Единствено ме притеснява,че от първия ден ги оставят да спят там и чак следобед ще си го взема.

Дега,много неприятно. Hug

Памперс му слагам само за през нощта,през деня си казва като му се пишка и ака.Илия не ползва биберон-залъгалка,но за сметка на това заспива гушнал една малка възглавничка и с палец в уста.Ще почакам още малко да видя дали той сам ще се откаже и ако не стане тогава ще действам.

# 164
  • София
Честит празник със закъснение Hug Hug Hug

Фил, Еви - честити ви рожденници! Hug  bouquet  bouquet

Ние ходихме малко до Чепелари през почивните дни и съм Ви изпуснала малко от поглед!

Дега- стискам палци нищо да и няма на Стела. Дано всичко ви се размине. Praynig Много ме е страх от кърлежи, а и не очаквах че толкова рано са се появили.

Стели- дано Илия бързо се адаптира Peace Някой чувал ли е нещо да 60 ОДЗ- община Оборище.  Като гледам там поне има теоритичен шанс да ни приемат, ама се чудя дали е хубава newsm78 newsm78

За памперса   - след като и се обрина дупето, го махнахме изведнъж и Сияна си казва винаги. Сега обаче имам друг проблем. Вечер като спи и слагам, но тя се събужда и вика -мамо има пиш. И така по цяла вечер. #Cussing out #Cussing outСтаваме поне три четири пъти да пишка. Пие по две шишета вода преди да заспи, но иначе не заспива Sick #2gunfire  Същия проблем и като пътуваме- има памперс, - но Naughty " Сиси не може в гащи". Спираме колата ,сяда на гърнето и така през 15 мин. Няма да ви казвам колко часа пътувахме да Чепеларе- 7.

За спането- много сме зле и все по-зле става положението. И на обяд и вечер се приспиваме по два часа.Като прибавим и това, че докато заспи пишкаме поне два-три пъти. #Crazy #Crazy Тъкмо ми се стори ,че е заспала- ставаме и сядаме на гърнето smile3550 smile3550

Дамче- умрях от смях с това ако Joy Joy Joy Joy

Наде-  Hug Hug

Еви- стискам палци и вие да се оправите бързо. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт