Отговори
# 480
Моя от 1 година е 10 кила...   Thinking  Не знам дали е нормално, но детенцето е жизнено, весело, игриво и не се притеснявам, че не качва...  Peace 

# 481
  • София
Светльо е 17кг
Лъчезара 12кг,но тя е и дребничка,не е върлина Peace

# 482
Честит Празник, на всички малки и големи деца

Мама Мече, честито. Лека и безпроблемна бременност и от мен.
Дега незнам дали са много 17 кг, големият ми син беше доста едричък като малкък(не мога да се сетя на 2 колко тежеше, на една беше някъде 14-15кг), сега обратно, слаб и до скоро беше доста по-нисък от връстниците си, чак сега започна да наваксва и да ги настига. Малко по-късно го удари пуберитета, но той си Декемврийче, така че много не съм се притеснявала. Кристиян в момента е 14,5кг. Ако искаш да не се притесняваш консултирай се със педиатъра си, но мисля че няма за какво.
Зъбите, силно казано че ги мие, по скоро ядем пастата и дъвчем четката, това се случва обикновенно вечер.
За памперса, отдавана е без дневен, само като спи му слагам. Вечерният, не мисля да го махам скоро, още му е рано според мен, по-често е пълен от колкото празен.
За ходенето на пръсти незнам дали е от проходилката и Криси от време на време ходи като балерина, въпреки че не обичаше да ползва проходилка и много малко е стоял в нея.

# 483
  • Варна
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ДЕЧИЦА!  Heart Eyes

Маги е към 12кг, а Симонка 14  Laughing Зъбки мие сутрин, оставям я сама да се учи да плюе, какво мие какво не, само тя си знае, но го прави с удоволствие. Памперса отдавна сме го махнали, остана само нощния, пишка мисля по веднъж на нощ, скоро трябва да го махнем и него.

# 484
Честит празник на всички дечица! Heart Eyes

# 485
  • София
Честит първи юни на малките ни палавници, както и на всички, които са съхранили детското в себе си!   bigdance2

Деги, както сама си писала, това с ръста и килограмите си е индивидуално. Ивана от няколко месеца е заковала на 12 кг., даже всъщност може и да е посвалила някой грам, защото зимата беше понаправила бузки докато баба й я гледаше, но изобщо не мисля и да се притеснявам от този факт.  Да, храненето е важно, но пък и наследствеността си е фактор. И двамата с баща й сме били слаби и дребни деца. За сравнение, скоро на гости ни беше детенце на моя колежка, което е на 2 г и 10 м и е 21 кг, но родителите му са сравнително едри хора. Така че ако вие с таткото като малки сте вървели по-едрички, нямаш причина за притеснение.
А относно хранителните навици, точно в този период е малко трудно да се отказват "прищевките" им. Докато досега ми беше лесно да бъда по-твърда, вече и аз позволявам на Ивана понякога да опита по някое и друго изкушение. За моя радост обаче, поне засега няма предпочитания към сладките неща. Ето днес бяхме на гости на нейно приятелче, хапна няколко хапки от тортата, опита си от еклерите и предпочете сушените кайсийки. Единствената й страст е шоколада и с него вече може да попрекали.

А за празника все пак решихме да й купим тротинетка. Всъщност тя сама си избра подъръка от едно филмче за Франклин. Откакто се влюби в тази тротинетка, само заглежда тротинетките на децата по градинките и на всички разказва как ще й купим червена тротинетка. Не знам обаче, дали още не е малка за нея. Но предполагам, че има и модели за по-малки деца. Ако някой вече се е сдобил с такава придобивка, моля за препоръки.

# 486
Весел 1-ви Юни на децата ни  Hug Хубаво посрещане на празника ви пожелавам!

Мирка, ние и купихме тази и чудесно се справя с нея:
http://www.amazon.com/Mini-Kick-Scooter-Oppenheim-Portfolio/dp/B … 420473&sr=8-4

Дега, много индивидуално нещо са кг, моята е 12.5 кг, а е висока и ми изглежда мнгоо по-тежка. Бих ти казала да внимаваш какво яде, нека да е качествено и полезно, пък колко - детето само да си прецени.

# 487
  • Пловдив
Еви, може стъпването на пръсти да не е от проходилката. Моят племенник не е ползвал проходилка, но точно някъде около 2г започна да стъпва, да бяга все по-често на пръсти. После всичко си мина от самосебе си, само често му напомняха да стъпва на цяло стъпало.
За килограмите - Може би е около 12-13кг. Висока е, понякога ми изглежда едричка и пухкава, но като я съблека за баня виждам, че си е слабичка  Laughing

Относно сладките неща - Аз не купувам и така я спасявам от изкушения  Laughing От сладките неща яде Данонино, обикновени бисквити, халва .. май това е... Веднъж и купих меденки половината потопени в шоколад. Е, не искаше това с шоколада, а само другата половинка Simple Smile Любимите и неща за ядене са сирене и стафиди. Не обича кюфтета, пържени картофи, сладко .. А търчи от радост - Ухаа, овесени ядки, ухаа, спанак  hahaha Ако не се случваше в моята къща нямаше да го повярвем Simple Smile

АМ - Нестле Джуниър 2+ пие всяка сутрин. Зъби мием отдавна сутрин и вечер.

Памперса - Слагам и го докато е на ясла, защото се притеснявам, че няма да я преобуят навреме ако се напишка. Но трябва да действам по въпроса, защото вкъщи без напомняния си взима гърнето, сваля си панталона, разлепя памперса и си върши работата. По време на сън също е сух памперса.

*Мирка* , доста деца на възрастта на нашите могат да карат тротинетка. По-лесни за каране били тези с две колелета отпред и едно отзад. Но като гледам децата се справят и с другия вариант. Доколкато знам хубава марка е Micro -  имат сайт, но не ми разрешава да го напиша тук - Търси тротинетки.ком на латиница  Crazy
Пробвах Миша да се опита да кара една тротинетка на дете в парка -  въобще не прояви интерес и неможа да я подкара. Но тя не е много-много по физическите упражнения  Whistling

п.с. Сега видях, че точно на Micro е и тротинетката на Agent Provocateur   Peace

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 23:08 от Ханна

# 488
Яни е около 12 килца. За прищевки - в магазина крещи, че иска "млако", "кааал" (шоколад, б.р.) и "месце" ( в понятието се включва луканка и кюфтета на скара  Mr. Green). Друго не е искала освен задължителните сок и бисквити, които всяко дете иска. Сега е фенка на "агоди", а миналата година не ги и поглеждаше. Инка също си пада по ягодите, но педито ни се скара, че била малка още.

За колело и тротинетка - мислили сме, но Яни се пробва на тази на Ради на Мимозе, не й се отдаде и тя загуби интерес. Може би на по-късен етап. Но определено обича да се вози. Peace ей такава е http://www.mytoys.de/catalog/ajax/index/de_DE/DEU/KID/de-mt.to.c … ?layout=mediaview
Ради не може да я стигне човек  Heart Eyes

# 489
Здравейте!

Честит отминал празник на децата! Hug

Деги, Дарена и Стела могат да се борят, в една категория са Mr. GreenНо Пресил вървеше също такъв, миналото лято на 3г толкова се издължи, че сега купувам дрехи за 6г, а той е на 4г.Не се кахъря, все пак баща им е 2м.

Мирка, Дарена има тротинетка, наследена от брат си, кара я, ама някак схванато, за развиване на скорост и дума не може да става Grinning

Очудвам се, че има толкова деца, които пият още АМ.Аз дори сега като се замисля, Дарена след отбиването спря да пие, значи към 1,5г Rolling Eyes

# 490
Много ми харесаха тротинетките на Micro, даже си поръчах, отдавна търся да му купя, но в Силистра няма хубави. Той определено си пада по тротинетки, веднага залепва, като видим, надявам се да може и да я кара. Ханна благодаря за сайта. С баща му искахме колело да му купим, но още не може да върти педалите и се отказахме.
Аз немисля да го отучвам от АМ, в най-лошият случай ще го сменя с кисело мляко. До колкото си спомням, като бях малка, пиех всяка вечер по една чаша мляко преди лягане, и редовно се сърдех като няма, май съм била някъде 5-6 годишна, щом си спомням.

# 491
  • Варна
В нас е направо автопарк - голямо колело, малко с дръжка за бутане, тротинетка и кола камионче за каране с крака, а и бебешка количка. Менкат си ги както им хареса, всеки път преди излизане е пазарлък какво да се вземе, добре че колата събира само по 2 неща  Laughing
Очудвам се, че има толкова деца, които пият още АМ.Аз дори сега като се замисля, Дарена след отбиването спря да пие, значи към 1,5г Rolling Eyes
И при нас е така, май миналото лято махнахме последното мляко. За сметка на това, преди лягане, все се присеща да си поиска ябълка, банан, сега последния хит са ягодите, тъпче здраво. Но това е защото не вечеря като хората  Rolling Eyes

Ханна, браво на теб  Grinning При нас няма как заради Симона, тя вече е голяма и си иска разни сладки неща, малкото и то. Но си знаят че са само за десерт, и в ограничено количество. Почна да се научава че и навън се ядат само плодове, а не гризки и подобни.

# 492
Кристян, шоколад не харесва, много съм доволна от това, за сега обича много смучещи се бонбони, а също така и желирани(не че са много полезни), плодове също много хапва. Аз умишлено избягвам да му купувам снаксове и царевични пръчки, за сега яде солетки, обикновенни бисквити и пуканки.

# 493
  • до една звездичка
Благодаря на всички за споделеното за килцата и храненето на малките!

Знам си аз добре къде прекалявам и ще затегна още дисциплината където се налага!  На всичкото отгоре, тъкмо се наканих да махна АМ-а преди лягане и напоследък не пропуска вечер без да си го поиска. Независимо, че преди това е вечеряла добре!

Вчера й купих приставка за тоалетна чиния. Справя се добре - интересно й е, пуска водата, иска да се бърше самичка...  Crazy Ще прибираме гърнето вече.  Crossing Arms

# 494
Дега, както са ти казали и другите теглото е доста относително понятие. Пък и няма как да сравняваме тегло без да споменем какъв е ръста Peace

Моите разбирания са срещу АМ, опитвам се да огранича млечните до около 500 г на ден или техния еквивалент.

Лео се справя прекрасно с тротинетката, има такава с 3 колела и я кара много бързо , трябва да тичам за да го стигна.

Някой да е купувал катерушки за градина? Чудя се каква да взема...също си мисля и за някаква водна игра...Имате ли впечатления?

А как сте с езиковите занимания?

Общи условия

Активация на акаунт