Отговори
# 510
Здравейте,радвам се че се е раздвижила темата.
Мама Мечка, честити две чертички, стискам палци всичко да мине леко.
Боби от три седмици е на ясла за половин ден. Много съм доволна защото видимо стана общителен , заиграва се с други деца, провеждат се едни комични диалози. За сега добре се адаптира,но категорично отказва да яде там. Не мога да разбера защо. Той е капризен към храната, опитва от всичко и сам си казва от кое ще яде, но там изобщо отказвал и да опита.
По отношение на храненето ,когато баба му го храни си пуска коремче, защото колкото и да и наливам ум в главата отказва да види признаците кога детето се е наяло и го гони с купичката из стаята ,отделно го храни с баници и прочие. За щастие рядко и се отдава случай. Засега държим линя от около 15 кг и около 1 м и 28 номер Shocked
Триколката си я кара без проблем, но сега му взехме 16" и се справя само на гладък асфалт. Явно не са му заякнали достатъчно мускулите за по-голямо съпротивление. Та като излезем е голямо изтощение за мен с това колело.

# 511
, но... обожава бира. Направо реве за нея, .................... Вино също обича, но не колкото бирата.
И Криси много обича да пие бира, и се сърди като не му даваме, изпива си я без проблем и реве за още, незнам какво ще го правя. Много ми е смешен защото вика "Дай бирата, дай бирата". Аз като бях бременна умирах за бира...

Аз също като бях бременна с Джулия умирах за бира и що безалкохолна бира изпих... Когато нямаме безалкохолна й даваме съвсем малко от нашата (в отделна чаша), а тя се кара и казва "Не малко, Джулия иска чаша бира, цяла чаша!!!"
И Криси е така. Сигурно е от зодията.
Да се оплача, днес докато танцували в яслата, моя Кристиян си навехнал крака, явно е стъпал на криво и сега не иска да върви. Освен парацетамол друго трябвали да му слагам, за да мине по-бързо, компрес с нещо имам впредвид.

Последна редакция: чт, 03 юни 2010, 15:27 от Милла

# 512
брех, аква активност Sunglasses да взема и аз да се отчета Simple Smile

Люси, защо така си се амбицирала да махаш нощния памперс? Емо е без памперс от 10-тина месеца, но памперса за спане си е пълен и няма как да го махнем. Но хич и не мисля да се напъвам, да го тормозя и него че и мене си да го изпишквам през нощта, просто явно още не е готов физиологично, защото памперсът е пълен, а той не се буди да пишка.

за яденето, направо ви се възхищавам като чета колко сте строги по отношение на яденето на "боклуци". аз бях много стриктна до есента някъде, когато тръгна на ясла и разбра какво са бонбони, вафли, шоколад, сокчета... и като почна да се тръшка да купуваме фафли и близалки и се предадох Embarassed имаме договорка като излизаме да купуваме по едно нещо, каквото си избере, но едно, понаучи се да я спазва без тръшкане Simple Smile иначе яде почти всичко, особено ако гледа филмче Simple Smile иначе се разсейва. така сутрин поне успява да си изяде овесените ядки с масло и сирене, докато гледа мики маус Simple Smile
АМ не пие птдавна, повече от година, може би. пие прясно мляко, когато иска, и кисело яде.
около 12 кила е, 89 см. аз на 3 г. съм била 30-тина кила Embarassed много се радвам, че не прилича на мен в това отношение Simple Smile
бира не обича, въпреки че аз много обичам, а баща му други течности освен бира не приема Simple Smile

колело няма, много обича да кара едно конче, което се бута с крака. всъщност, има триколка, дето го бутах в нея миналата година, ама не му стигат крачетата до педалите, та е прибрана.

езикови умения - на български говори много добре, чужди езици не учим Simple Smile
има чувство за хумор, шегува се с нас Simple Smile
и е наблюдателен - наскоро ни съобщи: аз имам пишка и топчета, а Дара има само дупе Laughing

Ели, браво на теб, че се справяш сама с двамата. Аз още имам малко помощ, и добре ми идва, че нещо се чувствам много изморена Rolling Eyes надявам се да влизам в час вече малко по малко Simple Smile

# 513
  • до една звездичка
За яденето на сладко и аз да си кажа. Стела е опитвала от абсолютно всички сладки изкушения. Сладолед, шоколад, бонбони, локум са и фаворитите. Имаме, обаче напредък напоследък. Научих я, че тези благинки са десерт и може да си хапне малко (рядко, разбира се, не прекалявам), само ако е яла преди това.

# 514
Тед, ам то твойте уж мързеливи баници, тутманици и прочее отнемат в пъти повече време от овесените ядки Grinning
Или ти ги купуваш?

Ами! Аз и до магазина нямам време да отида. Слагам 2-3 яйца, 1 ч. чаша кислео мляко с лъжичка сода, сиренце, олийце и 2 чаши брашно, забърквам с лъжицата, за да се намокри брашното, и изливам в тава с хартия за печене. 20-30 минути и слагам на масата. Фамилията мляска с премрежени очи   chef  А докато се пече съм заредила, миялната, пералнята и съм нарязала зарзавата за супата.  Flutter

# 515
  • до една звездичка
Тед, ам то твойте уж мързеливи баници, тутманици и прочее отнемат в пъти повече време от овесените ядки Grinning
Или ти ги купуваш?

Ами! Аз и до магазина нямам време да отида. Слагам 2-3 яйца, 1 ч. чаша кислео мляко с лъжичка сода, сиренце, олийце и 2 чаши брашно, забърквам с лъжицата, за да се намокри брашното, и изливам в тава с хартия за печене. 20-30 минути и слагам на масата. Фамилията мляска с премрежени очи   chef  А докато се пече съм заредила, миялната, пералнята и съм нарязала зарзавата за супата.  Flutter

Тедке, с това КПД можеш преспокойно и за едно.... братче да помислиш, а?  Wink

# 516
Мила, ако имаш Арника, му дай  Peace

Духче, това с номерата на обувките на децата винаги ме е впечатлявало... Беа, уж, тънка и слаба, а 26-27 номер носи вече... кака й на 8 години е с 36-37, а батко й на 11 е с 40 към 41 Shocked А са кльощави....

.....и е наблюдателен - наскоро ни съобщи: аз имам пишка и топчета, а Дара има само дупе Laughing

Joy

Фил, като се извървят гостите и си починеш, свиркай да минем и ние  Wink Hug

# 517
  • София
Мила, има едно хомеопатично кремче точно за наранявания - Траумил се казва, много е ефикасно.  PeaceАз редовно мажа мойта фурия, като се пречука някъде. Mr. Green
Зимна, а аз си мислех че Ивана е с голям крак, но нейния 24 номер явно се е ОК.
Ивана беше фен на бирата миналото лято, като се задоволяваше само с пяната. Този сезон откри с един голям гълток студена бира, която явно й дойде много газирана и сега й се мръщи. Twisted Evil
Мерси за мненията за тротинетката!  Simple Smile То че ще се купува е ясно, поне да знам какво да търся. Иначе триколката си я кара без проблем още от зимата. Вкъщи още не сме се дообзавели и има място да си прави кръгчета. Освен нея кара още една кола за бутане с крачета и конче на колела. Но докато стигнем автопарка на Зимна, бая време ще мине, и поне още едно хлапе трябва да поотрасне.  Wink
За храненето гледам да внимавам какво пъха в устата си. Но пък и ние с мъжа ми се храним що годе здравословно. Салами, кремвирши, кайма, топени сирена, маргарини, вафли, зрънчовци и разни други подобни не е опитвала и скоро няма да й се случи да пробва, че такива неща вкъщи не влизат. За щастие бабите слушат и също не купуват. Плодове и зеленчуци обожава. Половин кило череши или ягоди двете си омитаме за нула време. Сутрин продължава да закусва с някакви ядки, кус-кус или други зърнени с масло и сирене - готови са точно за 5-10 мин, докато се обличаме. На разходката яде плодове, като най-много да намаже някоя бисквита или солета. За обяд й готвя някаква манджа или супичка. Следобед хапва кисело мляко и отново плодове на разходката. Вечеря, каквото и ние, като готвя по-безсолно и без запръжки и с малко мазнина. Все още не се е светнала, че й се полага десерт след основното, та сладичко яде рядко, главно като имаме гости. Да видим наесен в градината как ще е.
Р още не може да казва. Обикновено го замества с някоя друга буква. Така "разходка" става "сасодка", "доктор" - "докът", "вятър" - "вятъв". Знае страшно много думи и постоянно нещо си бърбори - защото ... , обаче .... Иначе времената, родовете, членуването и изобщо граматиката като цяло вече я оправя. Понякога обърква словореда. Покрай филмчетата на Бейби Айнщайн повтаря някоя и друга думичка на английски, пее песничките, но амбиции за ранно езиково обучение нямам.

# 518
Еха, как се е раздвижила темата  Hug
Милла  Hug другите са ти отговорили, аз само за компрес с лед се сетих, но той май трябва веднага да се сложи  Confused
Пипи, прави си, и аз се усетих, че малко насилвам нещата. Но той дори не се буди, докато го изпишквам, а аз така или иначе се будя, заради Андреа и не ми пречи. ще изчакам още малко и ще преценя дали да връщам обратно памперса. Иначе през деня е ок, сам си казва, стиска по много.
Теди, браво, страшна си  Mr. Green
Колело ни подариха, но още не се усеща да върти гумите  Embarassed а на мен ми е трудно и с колело и с Андреа и засега е прибрано, реших, че е малък още  Peace
И Стефан покрай Липи и Меси повтаря английски думички, но аз целенасочено не го уча.
Забелязах, че освен Р и Л, Вто също му се опира в произнасянето. От скоро го ползва по-свободно.
Много е наблюдателен и много ни слуша какво говорим, туко изръси някой бисер и пада веселба.
Откри си и топките и само нарежда - Течо има топки, тати има топки, деди има топки, мама няма топки, Дея няма топки  Joy Embarassed

# 519
  • Пловдив
Зимна, големи лафове има тази Беа  Laughing Това "на мама`с чайчето" много ми хареса  Grinning И Миша казва много сладко френско "Р"  Simple Smile
Ох, убихте ме с това пиене на бира  hahaha При нас няма такова нещо. Знае, че кафе, ракия, вино и бира пият само майките и бащите и тъй като е много изпълнително дете  Crazy отказва дори да опита.
Ewito , поздравления за кафявото попадение в гърнето  Simple Smile
За махането на нощния памперс - И аз съм на мнение, че децата не трябва да се будят за да пишкат през нощта. Все някога ще се научат да се контролират сами и по време на сън. Миша не пишка през нощта, но ако го правеше нямаше да и нарушавам съня за да пишка в гърнето.
За езиковото обучение - Нищо не я уча, наизустила е само няколко английски фрази и ги използва, когато си говорим с племенника ми по скайпа.
Като споменахте Бейби Айнщайн се сетих, че може вече да им пускате The little Einsteins  bowuu
С тази ясла и с тази работа не остава ред за филмчета, все не ни стига времето вечер за игра, приказки и песни   Confused ... 

Един музикален поздрав от нас  Simple Smile - http://mihaela2008.multiply.com/video/item/48/48

# 520
  • Canada, ON
Слагам 2-3 яйца, 1 ч. чаша кислео мляко с лъжичка сода, сиренце, олийце и 2 чаши брашно, забърквам с лъжицата, за да се намокри брашното, и изливам в тава с хартия за печене. 20-30 минути и слагам на масата. Фамилията мляска с премрежени очи   chef  

Ей tedsan, това ще ни е вечерята! Не знам дали моя мъж ще е очарован, но това е положението. Simple Smile

Ханна, страшна е тази Миша Simple Smile!

Последна редакция: чт, 03 юни 2010, 23:02 от Мама Мечка

# 521
Ммм, моят мъж не съм го пробвала с баница за вечеря. Той напоследък ми е бил на диета, ама аз не съм била разбрала. Ядял само салата. .... с половин хляб си я отопва. Mr. Green

Тази нощ беше кошмарна. Инка ме върна във времето, когато Яни се будеше към 10-11 нощес и си играеше до 1-2. Да ама тогава бях малко доста бременна и си седях вкъщи. А сега съм станала по нощите и съм вече на работа. Домочадието вкъщи още спи. Особено пък малкият разбойник.  Twisted Evil Баща й ще види зор докато я изчака да се събуди, за да я тропоса на детегледачката и да отиде на работа.  Crazy

Яни още не прави разлика между момченца и момиченца. За нея всички имат "дупа". Ама то и като няма материал за сравнение и детето си расте в ангелско неведение. Мисля, че на морето ще навакса този пропуск.

Аз пък вчера бях подложена на детектор на лъжата. Във фирмата ни имаше обир, който явно е извършен от вътрешно лице. Затова всички служители минахме "тест за лоялност към фирмата". Ами моя милост толкова спокойно ги прие нещата, че заспах. Една леля психоложка като ме увърза с едни кабели, сложи ме да седна на едно меко кресло и машинарията тихо жужеше зад гърба ми и аз се унесох.  Embarassed А тя ми вика :"Госпожо, губите пулс!"  Joy Наложи се да обяснявам, че имам две бебета вкъщи и едно по-голямо и всяко има някакви претенции към мен, че в работата съм пренатоварена и ми насъбира множко. А и предната вечер, Калина нали спа, с мъж ми тръскахме  до полунощ мокрото пране от напоения гел на един разкъсан памперс, който кой знае как се е озовал в пералнята. Общо взето не спя, скоро не ми се очертава такова нещо и може да чакам следващия ми рожден ден и да си пожеллая за подарък един уикенд сама с мене си и едно легло.

# 522
Тед, такъв невероятен шемет си! Mr. Green
И как издържаш наистина с толкова ангажименти-не знам Confused

Зимна, с най-голямо удоволствие! Hug

Нощният памперс и аз не съм го насилвала, за Пресил говоря.Не съм го будила, той сам започна да си става.
Дарена отдавна е без дневен, и нощният беше почнала да опазва сух, но след едно разболяване пак се върнаха нещата.
Не се тревожа, със сигурност ще се откаже, няма на къде.

# 523
  • София
Да се включа и аз по въпроса с размерите.
Сияна е 11 кг с мокри дрехи, обувки- 21 номер, височина 88 см. Пълно фъстъче, но така ще бъде като не иска да яде. Crossing Arms Но , като си помисля аз в първи клас бях 16 кг, а в 11 клас 40. Ей ме на сега 65кг. Като стане голяма иска не иска ще сдтане дебела като мен. Embarassed

Духче -  и нашата баба така храни детето, а тя е по цял ден с него. Но дори с лъжица в ръка и разходка из цялата къща ,пак не изяждаме достатъчно за да порастнем. Cry

Сияна не иска да кара колело. Интереса към него е свързан само с разглобяване. Въобще разглобяваме всичко ,до което се докоснем. #Cussing out

Памперс нямаме през деня, но вечер да. Отначало ми казваше и вечер като и се пишка и тогава ставахме. Сега нещо спря да ни буди. Чудя се дали защото не се събужда или защото не може да събуди нас newsm78

Теди- направо се чудя как издържаш Hug Но  идеята за подарък за рождения  ти ден ми харесва. Смятам и аз да си поискам един такъв предварително. Mr. Green

Мече- леко бременеене. Hug Hug

Яни още не прави разлика между момченца и момиченца. За нея всички имат "дупа". Ама то и като няма материал за сравнение и детето си расте в ангелско неведение.

И ние сме така, но както се очартава тази година да нямаме отпуски, може да не разберем разликата на морето. Embarassed

Ханна- и Сияна отказва да опитва това което съм казала ,че не е за нея- бира ,вино и т.н, но въобще не е изпълнителна по принцип. Винаги прави това което си иска. Confused

А иначе остана ли още някое дете като нас, дето не го приемат на ясла. Cry
И знаете ли дали в училище приемат по териториален принцип или и там  класирането ще става по други точки. newsm78

# 524
Хайде и аз да се отчета по обсъжданите теми:

12 кг, хапва почти всичко което и ние ядем, като набляга на месцето. Шоколад се яде, когато има повод. В нас не се пие безалкохолно нито яде шоколад /мама не обича/, та няма пристрастия към тези благини. Хапва овесени ядки прясно мляко, макарони /постоянно ги иска/, ягоди, череши и други плодове. Фен е на маслините. Таратора го яде с чесън и копър  Laughing

Срам  несрам, но Стефания все още с памперс - 24 часа.  Никога не съм я насилвала за нищо, и в това отношение съм я оставила да го пожелае. Напоследък има частични мераци да клечи в тоалетната, и понякога свършва нещо. За което изпадам в луд възторг и хвалба. Но ... далеч сме от махане. Особено държи на памперс с коте.  За съжаление няма пакети само с тая твар и чакаме с нетърпение следващата партида Simple Smile
В яслата ми я похвалиха като много музикална, и че определено я чака кариера в тази посока  Shocked  Вярно че на последното тържество ми скри шапката с изявата си, правеше такива физиономии  и следваше такта доста добре ... въпреки че откъм текст се чува само мучене. 
За колела и триколки още сме далеч, наскоро си откри колата дето се бута с крака .  От едно известно време стана много самостоятелна, и още не мога да свикна с това че се е "пуснала" и само я наблюдавам от някое седящо място. Но серадвам че е така, защото с тоя корем и на мен ми идва нанагорно.
Другата седмица ще я пускаме 2 седмици ваканция на село при баба с племениците , а след това 2 седмици на море, ако мама все още е в движение Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт