СЕПТЕМВРИ' 09 TEMA 21, втори дубъл

• 27 921
  • 722
  •   1
Отговори
# 375
.............................................................................
Радвам се че сподели, не бях попадала на този блог.
Аз в домашните не слагам нищо, но видях в едно пюре на Бебевита че има царевично олио и затова питах.
Стефи ти домашни ли си правиш?

................................................................................

ivilda, правя и домашни /в тях не слагам никаква мазнина за сега/ и готови купувам.
Вчерашният ми въпрос е във връзка с мазнините и млякото в готови зеленчукови пюрета, на които пише за над 4 месеца. С изключение на едно- и двукомпонентните, почти всички съдържат някаква мазнина /различна в различните пюрета/.
Лично за себе си установих, че трябва мноооого внимателно да се чете съдържанието  Peace

MammaT, информацията в този блог е събирана от много и различни източници доколкото разбрах. От бързия преглед, който му направих има и някои противоречия /както например за жълтъка/, но предполагам това е част от целта на блога - предоставя информацията /само дето не посочват източника де  Wink /, пък всеки си решава.  Peace

# 376
Никой не пише тия дни  newsm78
Ние днес отиваме в Борисовата градина, към 11:00 ще съм там. Някой ако има желание - да за повяда!

# 377
Момичета днес е Благовещение. На този ден според Евангелието, Aрхангел Гавраил се явява на Дева Мария и й съобщава, че ще зачене и роди божия син. Затова празника се почита от много майки, тъй като Богородица е тяхна закрилница. Да сте живи и здрави, който иска да пробива ушички на момиченцата сега е момента/аз ще го пропусна този момент/ Simple Smile За първи път на Благовец трябва да се хапне нещо зелено – коприва, лапад, киселец, за да потече в тялото свежа кръв. Традиционна храна за Благовец:

Шарена пита
Салата от солена скумрия с картофи
Сухи чушки пълнени с орехи
Скумрия по селски
Рибник
Ябълков щрудел с грис

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 10:07 от nahodkata

# 378
Днес било освен всичко и ден на Майката.

Пожелавам си някой ден да стигна до такова спокойствие.

Мдаа ние сме гаранция на риба и нещо зелено.

# 379
  • София
Всички сте навън, като гледам  Laughing Аз чакам малката да се събуди и тръгваме към гастроентеролога, надявам се да не сме чакали толкова за нищо  Rolling Eyes

# 380
  • Габрово
Не съм писала от няколко дни, ама днес да се отчета или по-скоро оплача след консултацита, че сме качили за пореден път само 200 гр. а хемоглобинът е едва 96 Sad
Направо много се сдухах, а педката даже ме нахока, че видиш ли като се правя на модерна и захраних късно така ставало. Ами то детето не беше готово за захранване по-рано и даже и сега не е напълно готова и с триста зора и разни маймунджлъци от моя страна изяжда 60-70 гр. пюре.
Педи каза да давам коприва и сок от цвекло и отделно ще пием и малтофер на капки.
Днес щях да пробивам ушенцата на Рая, ама ми дожала понеже й бихме последния пентаксим и ще й дойде нанагорно на милата...
На болните дечица бързо оздравяване!

# 381
  • София
Привет! Благодарение на Цвета успях да се вържа към един wireless на терасата Mr. Green
Никола уж е по-добре, май и Габчо също. Сега се чудя дали да се пазаря да ни пускат за почивните дни, ама ще чакам да видя какво ще кажат лекарите.
Много ме е яд, навън е такава пролет, а ние кесим в болница Tired
Хайде поздрави от нас, ако успея по-късно ще се включа пак Hug

# 382
Соник, виждам, че си тук. Как сте? Как е Никола, а Габи? Изписаха ли ви?
valkata78, не се притеснявай мила, ще се оправят нещата. Как е Рая? Ако е усмихната и игрива защо се притесняваш? Не мисля, че ако беше захранила по-рано положението щеше да е коренно различно, така че не си вменявай вина  Hug

Сега виждам, че си писала  Simple Smile Дано по-бързо оздравеят мъниците  Praynig
Много  Hug за вас и за тях

....забравих......  Находката и за теб  Hug

# 383
Валка, не се обвинявай.
Аз като чак сега захранвам и то неуспешен четвърти ден, бебето ми на 6 мес. и една седмица изцяло на кърма, като правих изследванията-хемоглобинът беше 122.

Аз съм с ужасна хрема и гърлобол Tired

# 384
  • Karlovo
Днес дъщеря ми има имен ден и понеже прочетох (не знаех досега ) ,че се яде нещо зелено ,ето една скромна зелена тортичка за нейно здраве  .

# 385
Момичета, въведох глутена от бързане и невнимание! Sad
Дадох пюре с овесени ядки, картоф и морков... Tired
Сега чета в нета и се шашкам. От една страна се успокоявам, че в овеса по принцип е по малко съдържанието на глутен а в пюрето пък хептен ще е малко, от друга страна - настръхвам, като прочетох за непоносимостта към глутена. При Пламен май към 8-ми месец го въведох...
Оф голяма съм патица.

# 386
Уишче споко, ако няма досега изявена реакция към нито една от въведените храни, не мисля че ще навреди чак толкова, а и да наистина в овеса е най -пречистената така да кажа форма на глутена.

Валката и аз съм на мнение, че хемоглобина не е до захранването, не се обвинявай, детето е просто такова с по-нисък хемоглобин.

Дриим да е жива и здрава Благомира   bouquet

# 387
  • София
Ха добър ден...
Честит празник на всички празнуващи днес!
wish споко...едно време са го вкарвали още на 1я месец с овесена водичка, да разхлаби децата...
Нищо интересно при нас...

# 388
Бе споко съм аз по принцип, ама като стане дума за мойто и ми престъргва едно такова в стомаха ... Simple Smile
Иначе доколкото разбрах от прочетеното и доколкото е достоверна информацията, тази непоносимост към глутена, в повечето случаи е вродена и ранното въвеждане (а и прекаленото късното такова) само я предизивква "да се покаже"!  newsm78

# 389
Честит празник !

В една чуденка съм -нали захранвам отново Свил, като гледам да въведа картофа последен, да ,ама дадох морков и тиква, а от еднокомпонентните имам още царевица и броколи. Нещо ми се струват "тежки" за даване. Всичко останало ми е с картоф. Та се чудя да се мятам ли в боя с картофа, то ако ще се обрива ще покаже когато и да е  Thinking Изказвайте мнения, моля Simple Smile

Уиш, няма да му има нищо на бебока Peace

dreems , да ви е жива и здрава именичката   bouquet

Ние днес правим курбан на Бужи, та се бях отдала на готварстване и месене.

Радвам се,че Никола и Габи се оправят  Hug

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 15:36 от Atrakcia

Общи условия

Активация на акаунт