Готвите ли български манджи?

  • 76 071
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 795
  • Мнения: 1 101
Bothnia  сподели за сланината как я слагате Thinking

# 796
  • Мнения: X
ние купуваме сланина есенно време, тогава я пускат тук в суперите
мъж ми я реже на дебели резени, около 2-3см, редим я в една дълбока тенджера с доста морска сол и праз
държим тенджерата на балкона

после по някое време я реже на тънки резени, накисваме ги в оцет със счукан чесън за денонощие
след това овалваме парчетата в подправки (лют и сладък червен пипер, кимион, чубрица)
оставяме ги в отворен съд в хладилника леко да изсъхнат
и мезето е готово

# 797
  • Мнения: 1 101
  bouquet добре зву4и...но тук трудно ще намеря сланина newsm78
Дали ще стане с такова месо Thinking след като има и месо по него? И колко време стои с солта?

# 798
  • Мнения: X
точно такава е и нашата сланина, може би със см повече мазно
стои около 2 седмици със сол, на студено на балкона

+
по същия начин правим и пастърма
тогава месото е филе

Последна редакция: чт, 25 ное 2010, 15:23 от Анонимен

# 799
  • Мнения: 1 101
 Peace супер ..ще пробвам

п.с.  казваш 4е мъжа ти реже на пар4ета...дали да не купя ве4е готово нарязани

# 800
  • Мнения: X
май не
тези са много тънки
трябва да са поне по 2-3см дебели

# 801
  • Мнения: 616
Ооо, кажете за пастърма! Това са онези филета с подправки отвън, които навремето окачвахме по балконите нали? Такова с удоволствие бих си направила, другата зимнина не ми е по вкуса.

# 802
  • Мнения: X
рецептата е същата като тази за сланината
само че ползваш филе

# 803
  • Мнения: 703
Олее,Mma Ramotswe....Bothnia ,драго ми е да те видя  Hug как забравих само тази година за сланината  ooooh!А пастърма никога не съм правила,но мога и да опитам.Но тук при нас/както и при вас /е пълно с катерици и зайци,които са ми окопали градината,та в чудо се виждам,та ме е страх даже голяма тенджера да оставя там,колко му е да я отворят и претарашат набързо. Crazy

# 804
  • Мнения: X
драго ми е и на мен
 Hug


може и в хладилник
ако имаш място

аз обикновено нямам, защото в нашия е винаги лек хаос  Embarassed

а балкон нямате ли?

# 805
  • Мнения: 9 052
вчера правихме салата - праз на ситно, домати от консерва или доматено пюре, зехтин , сол, черен+червен пипер, маслини Hug

# 806
  • Мнения: 64
вчера правихме салата - праз на ситно, домати от консерва или доматено пюре, зехтин , сол, черен+червен пипер, маслини Hug
Това като лютеница /лютика, апетитка/ ли е? А доматите в консервата цели ли са или от тези на дребно нарязаните?

# 807
  • Мнения: X
вчера правихме салата - праз на ситно, домати от консерва или доматено пюре, зехтин , сол, черен+червен пипер, маслини Hug

мерси, че ми напомни
пак го бях забравила
довечера отивам за праз

# 808
  • Мнения: 9 052
вчера правихме салата - праз на ситно, домати от консерва или доматено пюре, зехтин , сол, черен+червен пипер, маслини Hug

мерси, че ми напомни
пак го бях забравила
довечера отивам за праз
i maslinite cherni!:)

# 809
  • Мнения: X
няма, защото си имам: обикновени черни в голяма кутия и отделно любимите ми Каламата

Общи условия

Активация на акаунт