Готвите ли български манджи?

• 75 994
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 990
Не ми се отваря снимката  Sad Излиза само това:

Разбира се, че навсякъде е имало време когато се е ядяло всичко. Все пак изобилието на храна е сравнително скорошно явление в човешката история, затова сега могат да си позволят "цивилизованите" да се правят на гнусливи. Но техните баби или прабаби са ядяли каквото има.

Тук в "нормален" магазин и шкембе не съм виждала. Само от време на време черен дроб. В по-нетрадиционните (некитайски) магазинчета съм виждала агнешки сърца, свински уши и крака, и шкембе, но телешко. Не съм пробвала да правя шкембе чорба с телешко, много едро и грубо ми се вижда... Някой тук да е опитвал?

# 991
Май телешкото шкембе е по хубавото newsm78
не съм сигурна защото не оби4ам Rolling Eyes
А ина4е тук в месарските магазини си има  от вси4ки карантии шкембета,сърца,дробове,език,кра4ета,уши, 4е даже май продават телешка опашка(казват 4е най хубавия булъон става с нея) Но в къщи не се ядат Naughty

# 992
Че то с телешко е най-хубавото шкембе Peace На мен агнешкото ми мирише Rolling Eyes, ама аз по принцип не ям агнешко Naughty Е, ако е на чеверме, мога да резна една мръвка Mr. Green

# 993
А когато е млади4ко не мирише Naughty Rolling Eyes (месото де)и пе4ено с масло мммм аз 4есто правя Peace

# 994
Това е точно номерът с агнешкото и ярешкото - трябва да се колят, докато са млади, тогава не миришат. Но който не знае как и коли дърти шилета и пръчове, после му мирише  Mr. Green Така ги минаваха и моите състуденти, понеже не разбират и им пробутваха "зряло" месо. Ако са млади, т.е. да си е баш агне или яре, а не овца или коза, тогава не мирише и е тооооолкова вкусно!

Телешко шкембе не съм опитвала, просто защото едно време гледахме само прасета, ярета и агнета за месо, кравите бяха само за мляко  Laughing Така че не съм яла и не знам става ли на чорба или не. Щом казвате че е хубаво, ще пробвам.

# 995
Лозева, трябва да пратя мъжът ми у вас Mr. Green Той, горкия, толкова обича агнешко, ама не случи на жена дето ще му го сготви Crazy

# 996
  • забравих си мисълта...
И аз обичам агнешко, но само чеверме. Още го помня, как го правеха на Бачковския манастира.
Защо по  никое време ми припомняте за всичките тези вкусотии??? Много сте лоши Simple Smile.

# 997
Лозева, трябва да пратя мъжът ми у вас Mr. Green Той, горкия, толкова обича агнешко, ама не случи на жена дето ще му го сготви Crazy

Peace Но ще ги оставя с моя Mr. Green да си го правят hahaha Ако всеки ден му правя грешка няма да имам Mr. Green
И аз обичам агнешко, но само чеверме. Още го помня, как го правеха на Бачковския манастира.
Защо по  никое време ми припомняте за всичките тези вкусотии??? Много сте лоши Simple Smile.
Ооо аз по това време каквато и да е вкусотия не ми прави впе4атление...корема ми е пълен  Rolling Eyes и не ме съблазняват Wink

# 998

Как по никое време? В тоя студ за пролет и агънца си мислим, естествено  Grinning

# 999
  • забравих си мисълта...

Как по никое време? В тоя студ за пролет и агънца си мислим, естествено  Grinning

Не се измъквай, Дидитке Wink. При мен е 00:38h Wink. Никак, ама никак не е време да огладнявам Grinning. Сега между другото се мисли за наближаващите пролетни пости, а после се мисли за козунак и красиво украсени великденски яйца и чак след това за печено агне Wink Grinning.

# 1 000
Не се измъквам, тук още няма 7 вечерта и си е баш време за вечеря, а аз съм зверски гладна  Mr. Green Също така не съм от постещите, и отдавна съм се размечтала за агънце... И за козунак и за яйца също.

# 1 001
 Дидитке, по мексиканските ресторанти е популярна шкембе чорбата. Съответно в мексиканските магазини има шкембе и други подобни. В китайски и виетнамски магазини съм виждала и мозък, бъбреци, всякакъв дроб и други карантии, които даже не разпознавам.
А за дроб сърма нещицата от арабските магазини, ще ти го комплектоват както пожелаеш и хич няма да ти се чудят за какво ти е.

# 1 002
Искам да кажа наздраве на дамите отвъд океана cheers( аз и другите ги уважавам...ама те вече спят) Mr. Green
Направих шопска салатка, не жалих сиренцето(макар и фета, не е лошо), и вече вадя ракийката от хладилника. Да е живо и здраво едно другарче, което ни подари 5л. мускатова Hug - чудна Peace
Ха, наздраве!

# 1 003
Дидитке, по мексиканските ресторанти е популярна шкембе чорбата. Съответно в мексиканските магазини има шкембе и други подобни. В китайски и виетнамски магазини съм виждала и мозък, бъбреци, всякакъв дроб и други карантии, които даже не разпознавам.
А за дроб сърма нещицата от арабските магазини, ще ти го комплектоват както пожелаеш и хич няма да ти се чудят за какво ти е.

Мерси! Ще трябва да търся по-издълбоко, досега тук не бях виждала шкембе чорба в мексикански ресторант... Но пък ние сме бая на север и в голям град, където такива неща не вървят особено успешно, знам ли, може би затова да е? Наскоро си приказвах с един таксиметров шофьор албанец, който ми обясняваше откъде да си взимам карантии - беше нещо от сорта на "значи отиваш в еди кой си ресторант и им казваш че аз те пращам, питаш ги конкретно за [каквато карантия там беше] и те ще ти дадат, но само в четвъртък, и само ако ги питаш конкретно, иначе казват че нямат"  Joy

Izma, наздраве и на теб! Добре си се уредила.

# 1 004
  • забравих си мисълта...
Искам да кажа наздраве на дамите отвъд океана cheers( аз и другите ги уважавам...ама те вече спят) Mr. Green
Направих шопска салатка, не жалих сиренцето(макар и фета, не е лошо), и вече вадя ракийката от хладилника. Да е живо и здраво едно другарче, което ни подари 5л. мускатова Hug - чудна Peace
Ха, наздраве!

Неее, някои не спят още Wink. Наздраве, Изма Wink.

Общи условия

Активация на акаунт