Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да се справя с непокорната си и невъзпитана дъщеря?
Как да се справя с капризите на детето си?
Как мога да управлявам нервите си, когато детето ми се държи лошо на различни места?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да се справя с непокорната си и невъзпитана дъщеря?
Дъщеря ви е на 2 години и 6 месеца, което е нормално да проявява независимост и да изразява негативни чувства. Важно е да запазите спокойствие, като обяснявате спокойно, избягвайки прекомерно наказание. Наказанията трябва да се прилагат разумно, а наградите трябва да се използват за насърчаване на желаното поведение.
-
Как да се справя с капризите на детето си?
-
Как мога да управлявам нервите си, когато детето ми се държи лошо на различни места?
и ситуацията. Да не се ядосвам, да обяснявам ( боже на никого през живота си не съм се обяснявала толкова колкото на него), но не винаги успявам да запазя спокойствие Опитвам се да го наказвам, но не винаги и това помага.
Да не забравяме, че макар и мънички децата също имат свое мнение "за нещата от живота", което все пак понякога трябва да уважаваме
. Няма лоши деца, има лоши родители!