Лято 2010 - къде на море с 500 лв.?

• 69 352
  • 729
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Да права си!Сега като правя сметка 720лв. ще ни е храна и спане за 8 дни,100лв. пътя и за там джоб пара...1000лв. е тотала!Иначе казано ако дам 30лв. за спане се връзва до 720лв. по 60лв. на ден за храна!Ама няма да имаме басейн,лифтче,шезлонг,чадър!Това са екстри които допълнително оскъпяват почивката!А и средата на юли всичко е най скъпо....Ето сега ги сметнах за бунгалата в Слънчев ден на пълен пансион(където четох че храната не е от най-добрите):27лв. на човек,Дейвид 12лв. легло,а май беше 18(не съм сигурна) и какво става:27x2x8=432лв.+8x12=528лв.+100лв. път+180лв. както в по-горната сметка=808лв. Разликата е 190лв.,ама за мсетка на това пак казвам,бунгала,без басейн,разликата в обстановката е огромна,няма чадър,шезлонг и т.н.

Последна редакция: пн, 21 юни 2010, 13:03 от ronkis

# 541
Басеин ще си имаш - пълно е със семейни хотели с басеини. Лифт пък за какво ти е - ти знаеш  ли как напича, да не говорим, че сте на километри от курорта и на половин от плажа и трябва да се редиш на опашка за лифт, за да се прибереш за обяд - когато всички ще се юрнат. Thinking
Както и да е. Идеята ми е, че на море с 600лв спокойно може да се отиде на скромна почивка. Мисля темата беше за това - а не за лукс почивки  Laughing
П.П. Аз отивам събота - стискайте палци да се оправи времето  Praynig

# 542
  • София
Ами той лифта е към хотела!Ние сме с кола,сигурно само веднъж ще го използваме ,а иначе разтоянията не ни притесняват-не съм от хората които обичат да извървяват километри-аз съм глезанка  Laughing.Вярно,че темата е с 500лв.,дори не е и с 600лв.За това съм и аз тук,но проблема при нас е ,че ни дават отпуски единствено на тази дата през юли месец.Юни е аъвсем различно и е напълно възможно да се летува на 1/2 цена!От догодина и ние края на юни с предварителна резервация!Приятно изкарване.Ти къде каза,че ще ходиш?Иначе дай ми оферта за семеен хотел с басейн и детето безплатно?

# 543
Абе аз се пънах - ама до 500лв не мога да го изкарам без пътя - та затова с пътя 600лв и малко по-скромно.
нашата чистачка например отиде на Равда - 20лв стаята, на първи етаж на къщата - обща кухня за ползване и градина. Тръгна с 400лв ама сама с едно детенце. Та става иначе.
А аз - Белведере, точно чета отзивите  Laughing

# 544
  • Враца
ние за тия 25 лв на ден за храна се хранехме в бунгалото. заради детето не можем да седнем спокойно на заведение. ама това не значи, че не сме си купували храна от заведения Grinning
цаца 1.50, пържени картофки- също толкова.
пиле на грил от магазин- 6 лв, ядем го на 2 яденета с голяма салата....и  т.н. та както всеки може да се сети, 25 лв на ден за храна не са никак малко- вилико е дала пример, че са 2 кила месо Grinning
стигат и за закуска, и за богати обед и вечеря, че и за сладоледчета и билет за тото на вечерната разходка Wink

# 545
  • София
Абе не е точно така с тия бунгала ама хайде.5 години подред ходехме на бунгала,да кажа нашите са по скъпи,че са почти на плажа и са доста добре оборудвани.Е не са лукс,но поне е чистичко и е доста студено нощем,че и климатик не ти трябва.Обаче по въпроса с храната еми 40 лв ни е бил само обяда(пояснявам за 3-ма възрастни и 1 дете)Вечерята ни идваше около 50 лв.Купувахме си бира и аперетив и си ги пиехме в бунгалото средно го сложи 15 лв,все пак си на мореи не е евтино.Плодове за детето и царевица и нам още по 10 лв сме харчили(миналата година кило ягоди,череши,каисии,праскови по 6 лв килото).10 лв сме давали сутрин за кафе и закуска.Джобни общо сме похарчили 200 лв за разни глезотии и подаръци,картички и т.н.Крайната равносметка +120 бензин
10*65=650
10*40=400
10*50=500
10*15=150
10*10=100
10*10=100
1*200
1*120
2 220 лв  за 10 дни и 4 човека  Wink не си е евтино.Струва ви се така,защото не ги давате на куп,иначе не епо евтино.А и да поясня винаги сме ходили в края на Щни началото на Юли когато уж не е сезона и сме били в Несебър.  Peace

# 546
Съжалявам, ама подобно тъпкане на морето направо  ooooh!
И как точно изяждате обилна закуска, обилен обяд и обилна вечеря плюс глезоти и тн???
Как по-точно давахте 50лв само за вечеря - че и отделно пиенето???

# 547
Ние сме се насочили към Шкорпиловци. Ето няколко оферти които ми изглеждат подходящи.

http://www.namore.info/index.php?REQ=view&id=1599&page=0 … 0&subsubcat=0

http://pochivka.bg/o-8618-%D0%B1%D1%83%D0%BD%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D … D0%B0%D0%BB%D0%B0

http://pochivka.bg/o-8844-%D0%B1%D1%83%D0%BD%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D … D0%BE%D0%BA%D0%BE

Мисля, че при цена от 25 лв. за бунгало ще успеем да се вместим с 500 лв. + малко. Още повече,че се надявам да няма много сергии които да привличат вниманието на детето.
Ще се радвам да получа някакви мнения за бунгалата в посочените линкове.
Да се вмъкна и аз в тази страхотна темичка. Hug
Мога да кажа, че най-хубавите си почивки съм прекарала на Шкорпиловци.
Били сме на едни бунгала тип палатка с ключ, без детето разбира се, с обща баня на един байр в гората. Изкарахме си повече от страхотно.
Иначе с детето препоръчвам - Джордаш. Има простор между бунгалата, за разлика от другите станции с бунгала там. Мебелите са тип Велинградска мебел, боядисани са стените и банята. Има масички и столчета пред бунгалцето на тераската. Последния път имахме много готена компанийка до нас с много деца. Който беше буден наглеждаше децата, докато си чете книжката. Бунгалата са на първа линия, от нашето бунгала си гледках морето. Също така ми хареса, че тва си е курорт за семейства. Тихо е, има мисля една дискотека, но тя е далече от Джордаш. Сергийте са колкото да кажеш, че има сергии. Ценита народни като вкъщи. В селото има транжорна. Вземахме си месо, носехме си барбекю и си вечеряхме пред бунгалото.
Тва е идеалното място за супер приятна почивка за до 500 лв. Grinning Grinning Grinning Grinning

# 548
  • София
viliko по принцип Несебър не е евтин курорт,не знам дали си почивала там скоро.Но по заведенията не е евтино,мога да ти кажа,че цените бяха по високи от София  Peace.Да не съм готвила,макар да съм имала възможност,ама аз на почивка ли отивам или да готвя  newsm78.Най лесно да ти покажа бира Ариана 2 литра тук беше 2 до 2.20,на морето 3.00 до 3.50.И кое му е обилното за 10 лв закуска  newsm78 4 кифли по 1.50 са 6 лв.3 кафета по 1 лв и 1 сок-даже са повече от 10 лв.Не си права да казваш че е невъзможно.Да всеки може да прецени с колко пари да тръгне и колко ще похарчи  Peace Тази година и ние не сме супер финансово,но смятам че на хотел с ОИ ще ми излезе по добре.

# 549
Да, Несебър си е Несебър. Цената на морето винаги е била една идея по-висока. Арианата - нормално. Закуската - нормално. Макар, че тесто на морето - аз не бих хапнала и да отида с пълен търбух на плажа, ама както и да е. Но какъв е тоя обяд 40-50лв и вечеря 40-50лв плюс парите за пиене - при положение, че сте яли в бунгалото    Thinking

Иначе - и аз отивам с храна в хотела, и аз приготвям по 50-60лв дневни, отделно за цигари и път, но това не е въпросът в тая тема - кой какъв лукс може да си позволи. Мисля, че не е коректно просто - има семейства, които наистина ще се хранят както вкъщи и търсят само евтина нощувка. Такава е темата!

# 550
  • София
1 пост Купувахме си бира и аперетив и си ги пиехме в бунгалото - не казах че сме яли  в бунгалото  Wink
2 пост Да не съм готвила,макар да съм имала възможност,ама аз на почивка ли отивам или да готвя
Моля те,чети ме поне правилно.Аз лично,не закувсвам пия 2 кафета с мляко,за сметка на мен 2 мъже ядат достатъчно  Peace еле пък мойте

# 551
Внимателно прочетох - ама айде и ти чети  Crazy
Та за кой път да те питам - каква е тая вечеря за 50лв ежедневно и обяд за толкова плюс пиенето? Поне един ден ми изреди...

# 552
Е как каква- ами 4 души, поръчват се примерно 2 салати, 2-3 основни ястия, напитки- децата сок, възрастните- бира и нагоре, дори и без десертечто стават 30 лева минимум

# 553
Едно е 30лв с пиенето, друго е 50лв вечеря и още 15лв пиене  Naughty
Както и да е.
Сто пъти призовах за малко умисъл в темата "къде на море с 500 лв", а не как да плюскаме до насита...

# 554
Не съм съгласна че  ал инклузива ограничава  Naughty
Е разбира се зависи доколко е качествен, но ако е добър, т.е. вкусна храна на блок маса, няколко манджи и няколко вида салати, ами това си е избор, при това приготвен за теб; всеки знае колко улеснява това ако си с дете. Ако тръгнеш да пазаруваш, и да си купиш домати, краставици и пържоли, само тях ще си ядеш; да не говорим че трябва да ги приготвиш, т.е. и да си калулираш времето особено ако имаш дете, с което да се съобразяваш.
Не става въпрос за това да "плюскаме до насита", а за удобство и добре разпределено време за истинска почивка.
Лично аз смятам че един сносен хотел с АИ може да  излезе почти същите пари колкото и почивка на бунгало. Но плюсовете са за..познайте коя опция  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт