Хитрини за справяне в кризата?

• 216 334
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 2 130
emely Благодаря ти за идеята.   bouquet
Ще опитам, ще видя какво ще стане Wink

# 2 131
  • най-шареното място
И без ориза се газира. Такава му е технологията Simple Smile

# 2 132
Бившат ами севекърва слагаше зрънца ориз в сока от бъз за да се газира.

А ние навремето слагахме зрънца ориз в безалкохолната бира, за да стане алкохолна. Май имаше ефект.

# 2 133
  • София
Къде ги намирате тези цени не знам. За детски ли става дума? За мъжа ми хубав слип под 6лв не мога да намеря. Има някакви гадни, той е спретенции - за плат, за кройка, за цвят. Wink
Ето ти на добри цени/според мен/ мъжки слипове-http://www.lordbg.com/

# 2 134
А къде намирате бъз? Нямам никаква идея къде се продава.  Blush Много обичам, да не кажа, че това ми е най-любимия сок. Никакви "натурални" сокове не пия, много ще се радвам да направя сок от бъз, ще бъде приятно разнообразие в иначе скучните неща, които пия.

# 2 135
  • най-шареното място
сега цъфти.
Лошото е, че въди въшки и има малко за бране

# 2 136
  • София
Освен от бъз,през лятото,всъщност май към края на лятото беше,излиза аронията по пазарите.Много полезен плод.И евтин също.Килограма струваше към 2лв.Купих си от Женския пазар,жената раздаваше и разпечатана рецепта за направата на сок без варене,тоест запазва си всички хранителни и ценни качества аронията.Единственния недостатък е многото захар,която се слага,но все пак става концентрат за разреждане,слага се по малко.Използва се както за направата на сокче за пиене след като се разреди,така и за плодово мляко ,децата го обожават. WinkВкусно,евтино,полезно.Имам още една останала бутилка,нито се е развалило,нито нищо(.

# 2 137
  • София
Fox in Socks , огледай се наоколо. Дали се продава нямам представа, но със сигурност може да си набереш - сега му е времето.

# 2 138
  • Linz
Бъз в момента има много, навсякъде е. Гадното е, че наистина много въшлясва, но се намира и чист.
Бъзът помага за кашлица, в момента така се лекувам.

# 2 139
  • Варна
А кой вид бъз се използва? Защото те май са няколко - черен, тревист, не знам какъв... Навремето дядо ми береше и сме правили сок от бъз, но нямам спомени как точно изглежда растението.

# 2 140
# 2 141
  • Бг-мама
Относно темата със сокчетата , ето един начин за справяне с скризата и едновременно с това евтино:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=81796.0
днес го направих със 600 гр малини и 1,2 кг захар , и като гледам ще станат поне 40-50 л сок  Laughing Laughing и то много приятен ,вече го опитах  Hug  bouquet

# 2 142
Люлякови нощи,точно това имах предвид,като мания!
Децата не са рамкирани и правя само това,което се харесва.
Против съм насилването относно хранене и храна,както и не виждам нищо лошо в боклучавата храна,ако от
време на време се хапва - останалото е мания!
За меда  - колкото е полезен,толкова е и вреден.Той е силен алерген и за това не се препоръчва при бебета и малки деца.Не трябва да има залитания.Една храна може да е здравословна,но да не е вкусна/домашния сладолед/
И да,предпочитам да живея здравословно и да ям истински неща,но истински са само етикетите.
Работното време на "Пени" е до 22.00ч.,а в неделя до 21.00ч. /в "Х.Димитър"/,в момента има детски кремчета по 19 ст. /от 54/,меденки 0.16,тоалетна хартия 0.65/4 бр.много сполучлива/
И преди писах за "Даяна и Ник",това че имат електронна страница не значи ,че имат нови модели и са подобрили качеството.Голяма част от стоката е китайска,а тяхното производство - не бих направила компромиси!

Последна редакция: сб, 05 юни 2010, 18:51 от красива белла

# 2 143
Амбицирахте ме, утре отивам да бера бъз. Аз съм виждала на няколко места около нас, но все е точно до път и ми се струва твърде мръсно.
Ако имате някаква идея за посока ще съм благодарна - Борисова градина, Южен парк, Витоша..?
Сиропът дали може с кафява захар или някаква алтернатива?
И с арония ще пробвам, хубава идея.  Peace

Благодаря предварително и извинете, че не съм много по темата.  Blush

# 2 144
Май темата се изроди с това кой и колко по-здравословно се храни ,а не как да се спарвим с всеобщата криза !Едно разбрах от кризата за себе си,не зависимо колко хапваш от нея се пълнее,разбирайте стерса от кризата! И на ябълки да карам все качвам ! Направо не ми се ходи на доктор защото знам,какво ще каже,от стреса е ,но как да го намалим до степен да не ни пречи???

Общи условия

Активация на акаунт