Нека всеки сподели как се справя в налегналата ни криза - как от стотинката прави две, как смята да отиде на почивка въпреки всичко, от какво пести и от какво се е отказал в името на нещо друго - чисто финансово.... И всичко , което Ви дойде на ум и бихте искали да споделите като начин за справяне с тежката ситуация.
1.Аз например се лишавам от чисто женските глезотии - на козметик спрях да ходя, на масаж също, на фризьор по веднъж на 3м - боядисвам се сама, а косата ми е дълга,така че варианти много.
2.Пазарувам всяка неделя за цялата идваща седмица - започнах от 1п кайма да готвя по две манджи - и то вкусни, от 1кг месо готвя 4 манджи.
3. Избягваме да ядем тостери и др. купени навън храни защото са вредни, а и скъпи. Един ден ядохме навън - за 10лв само двамата с мъжът ми - тостери,картофки и безалкохолно. За същите пари мога да купя килограм месо и 2п кайма и да готвя няколко пъти или цяла седмица.
4.През почивните дни се разхождаме с малкия в парка.
5. Лиших се от ластичетата на памперса и свалих 10лв от цената на един пакет.
6.Все по-активно продавам омалелите му дрехи в продавалника и с изкараните пари му купувам нови дрешки от ибей за почти никакви пари.
7.Пера всичко,което не е снежно бяло и има шарки с прах за цветно пране - Бонукс например. Ариела остана само за белите дрехи.
8.Като свърша таблетките за съдомиялна, а в моментаняма пари за нова кутия мия в неяс веро - ефекта е поразителен, а разликата в цената....

9.Минахме на Глобул ънлимитид - за 20лв на месец с ДДС не успявам да си изговоря минутите - така свалихме сметките наполовина.